Румен Петков Vs Станишев за 2 в 1 – ГДБОП в ДАНС

Ще направим лоша услуга на сигурността в държавата, твърди той
31 май 2013 18:42,
43
Румен Петков Vs Станишев за 2 в 1 – ГДБОП в ДАНС
Снимка: Булфото

Бившият вътрешен министър от БСП Румен Петков твърди, че сливането на ГДБОП в ДАНС не е добра идея, "защото създавайки две структури с полицейски и оперативни функции, ще направим лоша услуга на сигурността в държавата".

"Преди пет години, председателят Сергей Станишев мотивира създаването на ДАНС, с необходимостта от една информационно-аналитична структура независима от МВР.

Днес на тази структура не просто прилепваме Дирекцията за борба с организираната престъпност, а даваме полицейски и оперативни функции, тоест създаваме две структури с полицейски и оперативни функции", обясни той мотивите си пред "Фокус".

Още по темата

Петков е категоричен, че е привърженик на радикални и сериозни структурни промени – бързи, но не прибързани.

"Аз съм върл противник на прибързаните, немотивирани в професионалния състав и немотивирани в обществото промени.

В случая нещо, което е дълбоко смущаващо е, че се внасят в Народното събрание промени, които не са обсъждани в специализираните звена на моята партия, на Националния партиен съвет на БСП, и за първи път от 1990 година насам, това е нещо, което и Тодор Живков не би си позволил - не са обсъждани в парламентарната група. Това е тежък прецедент", посочи той.

Румен Петков обясни още, че е бил на конференция по борбата с наркотиците в Рим и е разговарял с експерти на БСП, които са с много тежък авторитет в системата на сигурността като цяло.

"С тях никой не го е консултирал, една част от депутатите са изненадани. Това е първият принципен въпрос за подхода, той смущава и нещо повече, той няма нищо общо с утвърдените демократични процедури в партията.

Второ, не е консултирана професионалната общност. Аз съм правил много сериозни, радикални промени в Закона за МВР, но те бяха обект на обсъждане повече от шест месеца в професионалния състав", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САтир, да ти *** жената!
17
0
 
37
 
! Отговори
до Румбата преди 10 години
Станишев е провел редица обсъждания със Сидеров,а нали знаете че Сидеров има прекъснати мозъчни връзки,така че ето го резултата наяве!
16
2
 
16
 
! Отговори
Сотиров преди 10 години
Не било добра идея...Ние не говори за идеи бе *** комунисти, тук става въпрос за България
15
11
 
9
 
! Отговори
:) преди 10 години
Щом Румбата е против, значи аз съм за. Това момченце е злото в чистия му вид.
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еми да разкаже за Галевите тогава!
13
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Румене, говори се, че си пробит от Борисов и не се сърди , но що не си ...
12
7
 
56
 
! Отговори
инженер преди 10 години
Борисов е диктатор само в *** глави на зрителите на Бареков.
11
3
 
42
 
! Отговори
Даниел преди 10 години
До sevtusАми ще ти го кажа с няколко думи, както го обясни сутринта и един от депутатите от ГЕРБ. Като слеят ГДБОП и ДАНС, досегашните дела, които се водят в ГДБОП ще бъдат заметени. А това са : "Килърите", "Наглите", делото с/у Станишев за онези секретни документи, делото срещу Трактора и още много подобни дела. Заметат ли ги, това означава че всички тези мафиоти ще излязат навън. Предполагам не искаш да си "клиент" на "Килърите"/"Наглите" ? Сигурно държиш да не те отвличат и да те режат ?
10
6
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както се вижда Станишев ще се окаже по-голям диктатор от Борисов.
9
28
 
9
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Този и в Рим е бил пиян. Няма ли кой да го бутне в шадравана и да ни лиши от присъствието си. Абе тъпчо алкохолни, всяка уважаваща себе си страна има една мощна структура за вътрешна сигурност - в Русия е ФСБ, в САЩ е ФБР, във Великобритания е Ми5 и т.н. и т.н. Изтрезней и тогава се опитай да разсъждаваш.
8
3
 
42
 
! Отговори
до sevtus преди 10 години
Който се интересува от политическия живот в страната знае,че винаги когато се сменя правителството го отнася основно мвр-с промени.Това не е нищо ново.Но за пръв път в демократична държава член на ЕС за няколко часа ,тихомълком се решава от четирима човека промяна свързана с сигурността на страната.По принцип такива сериозни промени подлежат не само на дискусия в България ,но и в Европа на която сме член.Когато се замислиш по сериозно разбираш за какво е това бързане.:)
7
37
 
5
 
! Отговори
sevtus преди 10 години
Ако бързат - защо бързат. Ако не бързат - защо се бавят. И в двата случая някой като теб ще си задава реторични въпроси и ще се безпокои заради другарите.
6
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я ми кажете честно какво разбират от мвр и полицейска работа станишев,миков доган и бисеров.Днес по темата се изказа и някакъв доктор,кой въобще не знае къде се намира,но за мвр много компетентен.Направи ми впечатление,че това беше внесено тихомълком и днес бисеров предложи да се гласува на второ четене до 3 дни.Обезпокоителното е,че другарите много бързат да приемат този закон.Питам се защо?За себе си си отговарям,че въобще хубаво няма да стане.
5
42
 
8
 
! Отговори
sevtus преди 10 години
мда, свидетели сме на това как бойкоборисовите *** обединяват усилия със старите номенклатури от БСП по отношение на реформирането на полицейските структури! Послушно им пригласят във форума фенките на бат Бойко:). Някои се оливат дотам да чертаят апокалиптични прогнози за бъдещето на държавната сигурност - сякаш досега е имало нещо като сигурност в държавата. Всичко това ме кара да си мисля, че Сергей Станишев е на прав път...
4
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тежък прецедент е,че го има Станишев.Това е едно самозабравило се момче,което се взема много на сериозно.Ако някой не се осмели да го вразуми,БСП ще отиде на бунището.Кендени гель Сергей аби.
3
3
 
28
 
! Отговори
Тошо преди 10 години
аз съм напълно съгласен да се намали държавната администрация,защото е много раздута и не само тези две подразделения,а другото което ме вълнува,защо откриват нови министерства по време на криза трябва да се закриват тези търтеи а не да смучат нашите пари това ли е политиката на др.Станишев
2
4
 
59
 
! Отговори
Lala преди 10 години
Това е което иска ДПС и КБ да направят държавна сигурност слаба и уязвима за да може да си правят личния бизнес и да ни направят по лесно турска колония!
1
48
 
7
 
! Отговори
георги преди 10 години
Този човек е един от най добрите министри, които са имали МВР.