Замразяването на депутатските заплати не е популизъм!

Това е солидарност с гражданите, посочи Михаил Миков
Обновена: 2 юни 2013 09:01 | 2 юни 2013 09:00, Красимир Ангелов
85
Замразяването на депутатските заплати не е популизъм!
Михаил Миков. Снимка: БТА

Замразяването на заплатите на народните представители не е популизъм, а обикновена солидарност с българските граждани, посочи късно в събота в Калофер председателят на Народното събрание Михаил Миков.

"Разбирам, че се приема трудно, защото засяга още 27 институции и сигурно няма да го възприемат с ръкопляскания, но в същото време хората живеят зле", подчерта Миков.

Той изрази надеждата да срещне разбиране и от останалите институции, чиито заплати са "вързани" със заплатите на народните представители. По думите му в парламента няма проблем по този въпрос, като вече са проведени консултации с парламентарните групи и по думите му всички проявяват разбиране.

Михаил Миков посочи, че по-важните промени в правилника за работа на НС ще бъдат направени с ясната идея за по-интензивен парламентарен контрол, както и контрол върху независимите регулатори, в които НС избира свои представители изцяло или частично.

Още по темата

В един правилник трябва да има и консерватизъм, който крепи демокрацията, смята председателят на Народното събрание.

Тази седмица ще започнем и с отчетите на съдебната власт за 2011 г. - на ВСС, ВКС, ВАС, на Главна прокуратура и разследването, тъй като вече постъпват и докладите за 2012-та.

На този етап не се очаква промяна на правилника по отношение на работата на народните представители по избирателните райони, каза още Михаил Миков.

Както е извество неговата заместничка Мая Манолова обяви преди дни, че се обсъжда  депутатите да работят в Народното събрание три седмици месечно и една седмица да бъдат по регионите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не само замразяване на заплатите , да се спре субсидията за партиите от държавата.Държавата не субсидира нищо както трябва нито Здравеопазване нито Образование , а за партиите няма криза натам парите си текат .Те гласуват законите ,приели са си го и сега всичка им е законно
73
0
 
0
 
! Отговори
До FURER преди 10 години
Или си много умен или голям ***.Ти май не следиш новините Сидеров на власт ли е за да ни даде високи заплати.Той е истински джентълмен и с това се доказа като имаше кворум.А що се отнася до гадната турска *** това е гласът от Магистралата.
72
0
 
0
 
! Отговори
субсидиите преди 10 години
Защо мълчите за партийните субсидиити вкупом в НС.?Колко пъти искате да ви кажем,че не сме съгласни с безумните 50 млн ,крадени от хляба ни за ваш кеф .Приемете веднага закон за намаляването им на 1 лв на глас,в противен случай лъсва очевадната ви хищническа ,антинародна и алчна природа на хищници,ръфащи народна плът
71
0
 
0
 
! Отговори
Ванко преди 10 години
А въобще защо трябва да получават заплати? М алко ли са парите който получават партиите им от държавата, 15 000 на месец за депутат, какво още трябва да им дадат,за да започнат да работят и оправдаят очакванията на избирателите, защо въпреки всички различия на уж непримиримите противници в политиката, всички се обединяват окол заплатите и софрата???
70
0
 
2
 
! Отговори
до 73 преди 10 години
ГЕРБ замразиха заплатите на хората и бонусите на държавната администарлция. както се оказа впоследствие чиновниците саси с получавали огромтните "стимули", а депутатите дори спропуснаха да одобрят решението на правителството и продължиха да си получават големите заплати! Его затова при герберите си беше чис популизъм "замразяването" на доходите!
69
0
 
3
 
! Отговори
OT NARODA преди 10 години
ZAMRAZETE GI NA 400 LV,.. NARODA E 4 GODINI S TAKIVA ZAPLATI,...NEKADARNITSI,
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МИМО , МИМО ... КОГАТО ГЕРБ ЗАМРАЗИХА ЗАПЛАТИТЕ БЕШЕ ПОПУЛИЗЪМ , А СЕГА ВЕЧЕ НЕ Е ПОПУЛИЗЪМ ?????2
67
0
 
4
 
! Отговори
ДО-68 преди 10 години
Но ще се спести някой лев нали?А за депутатската заплата мисля че народа трябва да я определя.Никакъв имунитет, работника когато работи и сгреши бива наказан веднага.За депутатите никаква отговорност, мисля че това е наглост.
66
0
 
3
 
! Отговори
DORIAN преди 10 години
до слонаМного са 120 хрантутници!Не повече от 60 лапачи!По-скоро те трябва да са хора-експерти и милеещи за народа!А при цифра 240 хиени, има повече от 30%, т.н. "неми депутати", които не са обелили и една дума по време на мандата си, камо ли да творят закони "на полза роду" Същите обаче са милионери от депутатството!... Пълна порнография и анахронизъм!Защо не се зачита мнението на НАРОДА? Няма българин, който да не иска редуцирането им!
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те имат имунитет, получават заплати за които народът може само да сънува, хранят се на ниски цени, возят се на държавна сметка и ако нарушат закона ги охранява НСО. Та какво общо с българския народ имат тези негови представители - нищо, затова правят неразбираеми за хората неща. Докато не застанат на едно ниво с народа, няма да са народни представители.
64
0
 
3
 
! Отговори
слона преди 10 години
За какво замразяване говорим. Това, което желае българският гражданин е броят на депутатите в НС да бъде намален на 120. А пък парите, които бъдат спестени от това, то нека бъдат давани за образование, което е в окаяно състояние в момента.
63
0
 
5
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Солидарност с гражданите ще бъде, ако депутатската заплата се приравни до минималната. Тия смърдели и без това си имат и други длъжности, така че нямат нужда от тези пари.
62
0
 
11
 
! Отговори
DORIAN преди 10 години
Депутатите да бъдат без заплати! Предполага се, че те са успели хора и ще работят за благото на народа, дори давайки от своето имане/ "Ако имаш 2 ризи, дай едната на ближния"/.А какво е в същност? Заплата - 2400 лв.Плащане на заседание по 250 лв.Безплатен превоз и комуникации.Безотчетни лични пари 1500 лв. месечно.Символични цени на храна и битови условия.Далавери и измами за милиони.Осигуряване на старините....
61
2
 
9
 
! Отговори
james1 преди 10 години
Бесепарите нямат проблем да замразят заплатите си, защото и без това са милионери.
60
1
 
6
 
! Отговори
Ан преди 10 години
За солидарност:общ брой депутати-100;заплата-една средна,за участие в комисии-служебна /ина народа/благодарност;годишен отпуск-като новонаети-20 раб. дни;работно облекло-костюм пообразец за мъже/жени;работно време-като на общинска администрация;транспорт-служебна карта за цялата градска мрежа,13 бр.требвания по БДЖ-1 класа годишно и 20 бр. автомобилиШкода Октавия за всички; безплатно общежитие за несофиянци.
59
0
 
13
 
! Отговори
Гого преди 10 години
Ако искат да са солидарни, да си направят заплатата 500 лв. чисти., макар че много хора живеят и с по-малко...
58
1
 
11
 
! Отговори
Минувач преди 10 години
Не е ли редно, при тези прилични заплати, да използват обществения или личен транспорт за всекидневното си придвижване?
57
1
 
17
 
! Отговори
Минувач преди 10 години
Наистина не е популизъм! При откриване на НС В.Сидеров предложи да си направите заплатите 310 лв (колкото е минималната), за да видите как се живее с такива пари. Ха, де! Дали Волен ще си повтори предложението?!
56
1
 
20
 
! Отговори
Furer преди 10 години
Сидеров се пенеше при откриването на новото народно събрание ,че ще настоява за минималната заплата да стане и депутатска такава,а на партиите да се отнемата субсидиите.Мръсена ямболски фюрер ,защо лъжеш толкова елементарно?? Гадна турска ***.
55
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те,депутатие ще си изкарат парите от друго място!Само че турцизацията и връщането на ченгетата във външно,както и неизпълнимите обещания,са проблем.Пари няма,могат да се вземат от нови заеми и като се източват национални проекти,какъвто е руския корупционен проект Белене,Южен...А това означава пропадане на БГ-политическо и икономическо