Михов свирел на китара и бил баскетболист в училище

Председателят на НС е част от аерокосмическа агенция и антарктически институт
Обновена: 25 май 2013 10:11 | 25 май 2013 10:09,
162
Михов свирел на китара и бил баскетболист в училище
Михаил Миков. Снимка: БТА

Председателят на 42-то Народно събрание Михаил Миков, който беше избран за поста в четвъртък след като беше номиниран от БСП,  е член на Българската аерокосмическа агенция, на Българския антарктически институт и на Интернет общество – България, разказва ”24 часа”.

Той е сред учредителите на антарктическия ни институт с проф. Христо Пимпирев и нееднократно е помагал на участниците в експедициите.

Членството на Миков в интернет обществото е от 2001 г. Това негово занимание се отразяват в част от законодателните му инициативи - внасяне и регламентиране на компютърните престъпления като отделна глава в Наказателния кодекс.

Интересът на Миков към технологиите и всичко ново е още от годините му в гимназията в родния град Кула. По онова време е запален по биониката и участва в кръжок по модерната тогава интердисциплинарна наука, която се занимава с прилагане на методи и системи, открити в природата, в изучаването и проектирането на инженерни системи и модерни технологии.

В кръжока по бионика учителят Вълчо Вълчев експериментирал с учениците си различни нетрадиционни методи на учене, а тръпката и любопитството били огромни, спомнят си съученици на парламентарния шеф.

Като ученик е свирил на китара и бил душата на купона, разказват приятелите му. Бил добър оратор и още тогава умеел да увлича хората, което го направило естествен лидер на класа.

Миков бил най-висок и с отбора на кулската гимназия участвал в баскетболни турнири. Играел и футбол, но само за удоволствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
teq pak gluposti za 4ii gi drankate?!?!? Ko reklama na sledva6toto mirizlivo ......?
113
0
 
3
 
! Отговори
я преди 11 години
Миков да каже от кога е депутат и какво е направил като такъв за 24 години?Хората протестираха за промени в изборния закон-такива нямаше, бягат от тези промени абонираните за депутатските места червени другари.
112
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това което е написано от статията не разбрах , това ли са нужните качества за председател на Народното събрание , свирел на китара , играл баскетбол , играл и футбол , имал интерес към технологиите , но нямал познания по тях , сигурно профил в някой сайт се води като интерес към новите технологии.
111
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя щом е член на аерокосмическа агенция, защо не се изстреля на Луната , или да отиде на Антаркида и там да си остане , ще е добре за България.
110
0
 
3
 
! Отговори
дс 130 преди 11 години
Нали това е целта пак ще го направи,за да ги забранят. А пък МАЯ МАНОЛОВА Е ВЪРХЪТ НА ДЕМОКРАЦИЯТА НА ТЪПОТИЯТА и всичко негативно което ти влезе в главата.
109
0
 
5
 
! Отговори
Душата преди 11 години
Щом Миков е бил душата на компанията, значи БСП си е "пуснала душата" !
108
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спомнете си 14 януари и какво направи Михов. Метежът срещу българите.
107
2
 
5
 
! Отговори
десен преди 11 години
Тези хора акъл нямат. Имахме едно чудо, назначено за говорител на ЦИК навремето - Ризова, която не можеше нито Р, нито Л да казва, че и говореше с 300 думи/минута. Сега пак - ще слушаме "чуен V, ауинея "... за там си трябват читави хора. Независимо колко стойностни са и от коя партия са. Ето - в случая Мая Манолова се вписва чудесно. Цецка Цачева също е за там.
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да си спомни добре?Само на китара ли е свирил
105
9
 
5
 
! Отговори
гошо кривунделски преди 11 години
Миков е на светлинни години напред по интелект от гербаджията Владимир Тошев-военен пенсионер,също от Видин.Чудя се на Бойко от цял...град,защо се се спря на този и то за втори...мандат.Еми стига...връзкари;така не се върви напред и не се гради партия и държава.
104
5
 
2
 
! Отговори
anys shepti преди 11 години
ybavec e i e borben izdrajliv majaga
103
2
 
14
 
! Отговори
Костов преди 11 години
Скакауееец!
102
1
 
8
 
! Отговори
НЕ ГО Е СРАМ преди 11 години
На мястото на Михов не бих се похвалил че съм бил баскетболист . Не е добре да се афишираш като побойник , и защо баскетболиста не го е съдил за този побой .
101
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ne znam kakav e bil Mihov kato mlad, ama kato mugledam bluzhdaeshtiq i neorientiran pogled mise struva, che v momenta e alkoholik.
100
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой е Михов този ми прилича на мишока Миков?
99
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Миков , може да кара Гоуф и да пазарува у другия магазин- Уиду. Освен това може да скучва изгодни договори, за себе си, със Сименс. Пък ние останалите , които не сме го избрали и тези които са го избрали , могат да плащат безумните сметки и данъци.
98
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мимо Мамин/както му викахме в гимназията/ наистина играеше баскетбол и свиреше в състава на гимназията, но по наше време това го правеха всички момчета. В Кулската гимназия се влизаше с много висок успех и тя беше много престижно учебно заведение/за разлика от сега/.Мимо не се различаваше от другите гимназисти. Проблемът му беше, че майка му -др.Венета Цокова/ историчката в гимназията/ все ходеше по него и го поучаваше . Та оттам всички започнахме да му викаме Мимо Мамин.
97
4
 
9
 
! Отговори
а преди 11 години
много добре е това за топките...ама костюма му стои като на *** от забърдо...
96
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Л" не се е научил да казва
95
3
 
10
 
! Отговори
Митьо преди 11 години
Свирел на кожена китара, докато и барал баскетболните топки с ръчичка!