Работодатели бавят назначаването на втория вицепремиер

Буруджиева: Да дадем нужния толеранс на министрите на Орешарски
5 юни 2013 21:46,
9
Работодатели бавят назначаването на втория вицепремиер
Снимка: БТА

„За да се върви напред, е важно да се знае какво е реалното състояние във всеки сектор. Например МВР трябва да се занимава само с това да защитава хората, а структурите за борба с организирана престъпност да бъдат събрани под една шапка, за да действат в синхрон“. Това каза в ефира на Bulgaria On Air Татяна Буруджиева, началник на кабинета на лидера на БСП Сергей Станишев.

Относно казуса с Цветан Цветанов Буруджиева призова прокуратурата и съдебната власт да си свършат работата, защото колкото по-бързо се изчисти името на един политик, толкова по-добре не само за него, но и за българските граждани. „Нашите политици трябва да са еталон поне за законово и прозрачно поведение", подчерта депутатът.

„Имаше много хора от БСП, които не попаднаха в листите. Не станаха и част от правителството. Сега очакват да се видят на места в изпълнителната власт. Затова е нормално да има критики и конфликти вътре в партията. Смятам, че по-важното в случая е, че кабинетът "Орешарски" даде ясна заявка, че се търсят професионалисти, които не са партийно обвързани. Това, което се случи днес с ръководството на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, също го показва“, каза още Буруджиева. 

Според нея не е нужно да си добър лекар, за да бъдеш успешен здравен министър. „Това важи и за спортното ведомство. Нека дадем нужния толеранс от време и видим какво ще свършат избраните от Орешарски министри“, призова депутатът.

Работодатели бавят назначаването на втория вицепремиер, каза още Буруджиева, но отказа да назове името на заместника на премиер и кога се очаква да бъде представен официално.

Още новини, свързани с икономика и политика, четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Татяна Буруджиева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам дали в кабинета Орешарски има "експерти", които не са "партийно" обвързани, но знам, че в кабинета Орешарски, всички са любовно и семейно обвързани и са с олигархията и ДС свързани.
7
1
 
2
 
! Отговори
Сашо преди 10 години
Инфалтилното поведение на герберите личи и когато са на власт (търсят си калинки по кръстовищата), и когато са в опозиция (организират протести без да могат да посочат причина)?!? Няма друга европейска държава, в която да не се даде поне минимален срок на толеранс на новото правителство за да се види как работи... Но ГЕРБ са се вкопчили в идеята си за анархия като последен спесителен пояс от правосъдието...
6
0
 
0
 
! Отговори
Експертиз преди 10 години
А стига бе! Не могат ли толкова да намерят някой друг експертиз!? Примерно сина на Стефан Данаилов! Вижте в you tube какъв експертиз е по живота, вселената и всичко останало...
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
експерт започва да става *** и обидна дума вече. ЖАЛКО!
4
0
 
5
 
! Отговори
галактика преди 10 години
Ако сме внесли експертите отвън - да им дадем и толеранс, и кредит на доверие или доверие на кредит/както искате го наречете/. Но те са в течение на нещата и са ЕКСПЕРТИ, така че няма време за нищо друго, освен за работа. Дилма Русеф например е експерт колкото всички наши взети заедно. Па май и по-голям експерт ще да е!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kolko godini 6te 4akame yveli4avane na zaplati i pensii
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Koi den 6te ima protesti
1
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
търсят още роднини и крадльовци за кабинета "Станишарски"