Подслушването на министри – първобитна политпрактика

Емануил Йорданов не вижда драма около имунитета на Цветанов
Обновена: 10 юни 2013 12:04 | 10 юни 2013 11:44,
41
Подслушването на министри – първобитна политпрактика
Снимка: Reuters

Бившият МВР шеф по времето на Иван Костов Емануил Йорданов настоя, че подслушванетио на министри, само за да бъдат държани в страх и подчинение, е първобитна политическа практика.

По думите му един министър трябва да бъе подслушван тогава, когато са налице законови условия за това.

"В крайна сметка хората си казаха мнението за тази практика на изборите. Победителите останаха в опозиция", коментира той, цитиран от "Фокус".

Още по темата
По думите на Йорданов не съществува каквато и да било драма около имунитета на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, обвинен от доскорошния си колега Мирослав Найденов, че е подслушвал голяма част от министрите в кабината "Борисов".

"Вече нещата опират до това дали Цветанов ще се ограничи само с настоящото наказателно производство или, както започват най-различни разкрития, ще се разприказват доста хора и ще се образуват и други дела. Нека имаме търпение и да оставим компетентните органи да си свършат работата", призова той.

Според него това не е нито първият, нито последният случай, когато някой народен представител ще бъде лишен от имунитет и срещу него ще се води наказателно производство.

"Самият аз, преди доста години, когато бях народен представител, участвах в две подобни процедури. Едната беше за депутата от БСП Кръстьо Трендафилов, по отношение на който в правната комисия решихме, че няма необходимите доказателства, и искането беше отклонено. Впоследствие и искането на имунитета на Цветелин Кънчев, което уважихме. След това той беше осъден", посочи Емануил Йорданов.

Бившият МВР шеф обяви още, че остана много озадачен от промените в Закона за ДАНС и вливането на ГДБОП в родното ФБР.

"Според мен мястото на ГДБОП е в МВР и всички разследващи органи, които се занимават с досъдебното производство, би трябвало да бъдат на едно място. Във внесения законопроект няма текст, който да препраща към изменение на Наказателно-процесуалния кодекс. Това означава, че разследващите функции на хората, които работят в ГДБОП, остават да висят във въздуха по отношение на наказателния процес. Няма да могат да работят. Действията им няма да бъдат законни", каза още Емануил Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
11
 
34
 
! Отговори
нико преди 10 години
Кого подслушват по принцип службите - потенциалните престъпници. Какви са министрите и политиците. Потенциални престъпници. Значи правилно са ги подслушвали.
22
8
 
37
 
! Отговори
Гюнай преди 10 години
Значи, другарите предлагат да няма никакъв контрол над министрите. Станеш министър и ставаш недосегаем. Отчиташ се само пред дядо Господ и никой по-нисш. Ами правилно, той моралът им ще ги възпре от користни помисли :)
21
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съдебната система не е виновна??? Ти познаваш ли някого в тая система или говориш наизуст??? големи *** се навъдиха тука. Приказват колкото да изглеждат умни,, а не си дават сметка колко глупави коментари правят.
20
10
 
39
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
От това , което изплува постепенно с цялата условност на достоверността на изнесеното май по скоро излиза , че целта не е била тази а по скоро да се канализира и до някъде приватизира .Колкото до съдебната система , тя не виновна ,че в досъдебното производство не успяват волно или неволно да създата годни доказателства .А най-голямата истина е , че Прокуратурата трябва да се извади от тази система .
19
8
 
40
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
26 а иначе съм последния на този свят който би защитавал по какъвто и да е начин бившите комунисти от БСП/к/
18
10
 
39
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
26 Не не казвам точно това , казвам че в периода 1999-2001 организирана престъпност беше до някъде неутрализирана , казвам , че в този период наистна не беше застрелян нито един голям гангстер по улиците на София за разлика от следващите години , за разлика и от тъмните времена на Беровото управение и сполуката на Жан Виденов . Чисто и просто не се сещам за голям гангстер убит през този период , а въпроса с престъпмността у нас е много по сложен и едва ли тук може да се обсъди обстойно .
17
10
 
35
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Дай едно бе умник , дай едно на известен гангстер
16
10
 
34
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Този пък ти в ред ли си , знаеш ли колко ми пука за глупостите ти и наистина си направи справка кога и колко и при кого си се испозасрелваха *** повече по улиците на София.
15
19
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подслушването на министри първобитна политпрактикаНормално, с тея австралопитеци Чоко и Боко начело, за съвременни методи трябва акъл.
14
19
 
37
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
20 Няма какво да чета , най-много и най-знакови убийства са извъшени при Глав.сек.Бойко Борисов , другият пик при Жан Виденов
13
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а такова МЕДИИНО ЗАТЪМНЕНИЕ ,НЕ Е ИМАЛО ОТ ВРЕМЕТО НА ЖИВКОВ ,ЖУРНАЛИСТИКАТА Е В КОЛАПС
12
10
 
39
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Dedo дедо пак нищо не си разбрал , говоря за Емануил Йорданов и правителството на Иван Костов , Йорданов беше вътрешен министър от 1999 до 2001 , а Бойко Борсоов беше главен секретар при Царя когато станаха най-големите поръчкови убийства , това имах предвид когато се обърнах към Добряка 2
11
9
 
33
 
! Отговори
дядо преди 10 години
ооопссс ИЗВИНЯВАМ се на ОДИСЕЙ,не прочетох правилно поста му,съжалявам и си посипвам главата с пепел
10
18
 
34
 
! Отговори
дядо преди 10 години
ХАХАХХАХ @Одисейчо,я се връщай при Пенелопето и не дрънкай тъпарастки идиотизми,при Боко Кратуня показните убийства достигнаха връо на сладоледа,ама ти си бил тогава в прегрътките на Калипсо,пърдон Фидосова и не ги знаеш тези ИСТИНИ ;)
9
9
 
38
 
! Отговори
volen sindrakovvvv преди 10 години
bolen vdiga golima pu6ilka no skoro 6te grizne iaka to4ilka
8
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПП ГЕРБ ще даде пресконференция по актуални въпроси. Пресконференцията ще се състои от 13.00 часа в централата на партията, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
7
13
 
36
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Мими, не точи лиги, ами кажи по твое време колко показни убийства имаше и какво правеше мафията? На кое отгоре се изказваш? Или мислиш, че не помним какво ставаше в България по твое време? -----------------------------------------------------------do 2 и колко показни убийства имаше по негово време , че нещо не се сещам за такива , би ли припомнил .
6
13
 
41
 
! Отговори
1234567890 преди 10 години
Значи САЩ са най-първобитната страна,така ли?
5
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скъпи Бг-съселяни ,....ПОДСЛУШВАНЕТО ---ПРОДЪЛЖАВА ,.....ТОЧКА !
4
10
 
53
 
! Отговори
вероятност преди 10 години
Абе кажете накрая кой точно е подслушван.Искам прокуратурата да излезе и да каже:Да имаме доказателства и записи според които се е осъществявало незаконно подслушване.Всеки ден излиза някой и казва,че е подслушван,но само на приказки.Тя и прокуратурата повдигна обвинение за бездействие и предпоставка,а не за незаконно подслушване.Всеки поне малко правно грамотен знае,че това в съда няма да мине.Казвайте, има или няма и кои са подслушваните.