Президентът на среща с Цацаров заради ДАНС

Росен Плевнелиев ще свика и Правния съвет
Обновена: 11 юни 2013 06:39 | 10 юни 2013 21:30,
40
Президентът на среща с Цацаров заради ДАНС
Снимка:Булфото

Президентът Росен Плевнелиев се срещна днес с главния прокурор Сотир Цацаров и с председателя на ВКС проф. Лазар Груев по повод приетите от Народното събрание промени в закона за ДАНС. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата

Срещата е в съответствие с изразеното в петък желание на държавния глава да чуе възможно най-много мнения по темата и да се запознае с аргументите на политиците и на практикуващите магистрати. Росен Плевнелиев ще свика и Правния съвет към президентската институция. След това, в конституционно установения срок, държавният глава ще се произнесе по въпроса.

Припомняме, че в петък парламентът прие на второ четене промените в Закона за ДАНС, които предвиждат ГДБОП да се влее в Агенцията.

Веднага след приемането на промените от ГЕРБ поискаха свикване на Консултативен съвет по национална сигурност. Експремиерът и настоящ депутат Бойко Борисов пък настоя и за вето от президента върху поправките. Подобна позиция изрази и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който съзря в промените в Закона заплаха за националната сигурност и обясни, че след внимателен анализ президентът сигурно ще стигне до заключението, че трябва да се наложи вето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
43938 преди 10 години
Единственото нещо което прави този закон е да замени Цветанов с Пеевски. Нищо друго.
16
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До james1: Грешиш, с този закон се разруши диктатурата на ГЕРБ, които задминаха и ДС и Гестапо взети заедно - престъпленията от последните 4 години тепърва ще стават обществено достояние!
15
2
 
4
 
! Отговори
Мирката преди 10 години
Заплахата от вливането на ГДБОП в ДАНС е единствено от разпиляване на лично преданите на Цвък и Боко кадри, които вече няма как да разчитат на протекцията на напусналия Флоров... Но за сигурността на страната сливането на двете агенции едва ли ще се отрази!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕСТАПО нема лошо, аз съм с властта.
13
6
 
4
 
! Отговори
ГДБОП преди 10 години
Това според мен е изнудване, което цели да се сложи ръка и върху европейските "информатори", които системата на ГДБОП си е изградила до този момент. ДАНС не разполагат с такива.....лично мнение.
12
18
 
16
 
! Отговори
До 21 преди 10 години
Добро утро Пешо !Ти отлично знаеш,че президенстското вето не може да спира закони. Плевнелиев имитира дейност, ако ще и с Горублянския поп да се консултира.Пешко, от коментара ти личи колко много си ядосан на днес управляващите. Не бива да се косиш, ще свикнеш с тях, няма къде да идеш. Ти не си лош човек, но много трудно се разделяш с простотията (Будьоборисовщината). Ще свикнеш, важно е да преодолееш началната болка, а след това ще искаш още и още.....
11
14
 
23
 
! Отговори
Петър преди 10 години
Старата(нова) комунистическо-ченгеджийско-депесарска власт ще бъде изрината от всички нива на достъп до власт в държавата. Единствен Бойко се осмели да пресече финансирането им като поряза бизнеса на редица партийни ***, които работеха в сивия сектор и пълнеха черните каси. Те, червените затова и проведоха такава невиждана, истерична предизбрна кампания срещу Герб. Но така, както дяволът идва само за да открадне, заколи и погуби, така и *** могат само да крадат и съсипват. Не за дълго
10
3
 
23
 
! Отговори
феникс преди 10 години
СТИГА СТЕ СЕ ДРАЛИ НА ГЕРБЕРИ И БЕСЕПАРИ! НЕКА ТУК С КОМЕНТАРИТЕ СИ ДИСКУТИРАМЕ КОЕ Е ПОЛЕЗНО ЗА СТРАНАТА И НАРОДА, А НЕ ТОЗ ТАКЪВ, ДРУГИЯ ОНАКЪВ! ТАКА ДОНИКЪДЕ НЯМА ДА Я ДОКАРА БЪЛГАРИЯ!
9
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Cacarov ne raboti za balgariq a za rusko tyrskata mafiq Tova i decata go razbraha
8
5
 
33
 
! Отговори
Нико преди 10 години
Досега всички главни прокурори бяха действащи прокурори ,но мижи да да те лажем , Бойко си помисли че като избере за главен прокурор действащ съдия може и процеса по наказването на престъпниците да тръгне, но се оказа че човека си има други господари по силни от тези където го назначиха .
7
34
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВАЖНОТО Е, ЧЕ БОКО Е У КЕРЕЧА! НИКОГА ВЕЧЕ МУТРА - ГЛАВАТАР!!!!!!!!!!! ВСЕ ЕДНО Е, КОЙ Е ОТГОРЕ - ДИШАЙТЕ СПОКОЙНО, БОКО Е В СКЛАДА ЗАВИНАГИ!
6
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е.ати президента, предпочитам за държавен глава Мобуту или *** Амин Дада, или Чичолина. Е.ати излагацията
5
38
 
19
 
! Отговори
до 6 преди 10 години
Това правителство е разумно за разлика от пожар-неандерталското и до една година БГ ще е благоденстваща държава!
4
29
 
19
 
! Отговори
мaорa преди 10 години
Боко и Цоко сa зa зaтворa ....кaкво чaкa Цaцaров ....
3
7
 
16
 
! Отговори
ББ преди 10 години
Тоя Цацаров аз си го избрах, не помните ли?
2
20
 
14
 
! Отговори
! преди 10 години
Не вето, ами публичен линч им требе на обрязаните ***,Цоко , Боко и Янка смучката!
1
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Spe6no trqbva da se zavarne boiko