Орешарски е използван за "пушечно месо" от БСП

Липсата на морал е по-лошо от бюджетния дефицит, смята Кунева
16 юни 2013 17:38, Петя Славова
75
Орешарски е използван за "пушечно месо" от БСП
Меглена Кунева. Снимка: Булфото

Движение "България на гражданите" настоява за оставката на кабинета на БСП, ДПС и "Атака", се посочва в позиция на Националния съвет на Движение "България на гражданите", оповестена от председателя на партията Меглена Кунева на пресконференция днес.

Правителството очевидно е контролирано от задкулисни икономически и политически интереси, такъв кабинет не може да осъществи разумно управление в интерес на българското общество, заявяват от партията. Те призовават Народното събрание да пристъпи към незабавно приемане на абсолютно необходимите промени в изборното законодателство, изчистването на изборните списъци от "мъртви души" и въвеждането на машинно гласуване.

От Движението настояват също Народното събрание да проведе избор за председател на ДАНС, прилагайки добрите практики за избор на базата на управленски платформи, при публично изслушване на кандидатите с активно участие на гражданското общество.

Още по темата

Меглена Кунева отбеляза, че не е изключено да има предсрочни избори. Не е хубаво да има предсрочни избори, но има дефицит на морал и на политическа отговорност, което е по-лошо от бюджетния дефицит, коментира тя. Според нея Пламен Орешарски е използван за "пушечно месо" от БСП. Твърденията, че сегашният кабинет е експертен и програмен бяха опровергани от предложението Делян Пеевски да оглави ДАНС, от начина, по който кабинетът беше съставен, смята Кунева. Според нея Пеевски не е продукт само на сегашното мнозинство, а е станал възможен благодарение и на подкрепата на правителството на ГЕРБ.

Лидерът на Движението коментира, че протестите срещу назначаването на Пеевски показват, че обществото ни е запазило гражданския си рефлекс и нетърпимостта си към олигархичния моделна управление. Тя допълни, че оценява все по-високо факта, че "Движение България на гражданите" е останало извън този парламент.

Разширеният Национален съвет на партията е насрочил Национално събрание за 28 септември, когато ще бъде избрано ново ръководство и ще бъдат приети промени в устава. Преди това, на 31 август, ще има отново разширено заседание на Националния съвет с участието и на общинските председатели, областните председатели и водачите на листи на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
12
 
! Отговори
Манолски преди 10 години
тоз е жив ***! Аре разваляй седянката, ставай и изчезвай марионетке смотана !
17
0
 
1
 
! Отговори
над50 преди 10 години
до над60 чети добре какво се пише. или си с /ДС/...
16
1
 
23
 
! Отговори
ПРЪМОВА преди 10 години
Все се надявах, тази нагла комунистическа чапла, след изборите да не я виждам повече, но наглостта и няма граници!
15
1
 
3
 
! Отговори
Zelenogeiski преди 10 години
Krivousta ku.vo toq pyt i 2% nqma da hvanesh, myrsho komunisticheska
14
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига с тези оставки г-жа Кунева и вие сте бивша комунистка. Човек трябва да има малко доблест. Що се отнася до протестите - хора оставете правителството да заработи както трябва.Новите избори ще са от нашия джоб. Това са пари.Вярно е, че се отприщиха стачки.Вече народа се престраши, но нека се мисли трезво. Стига да не сте със заплата по площадите.Не съм от ничия партия, но мисля че трябва да се изчака. Да се види работата на тези които са избрани.Много бързо и е неправилно да се иска оставката
13
2
 
12
 
! Отговори
над 60 преди 10 години
До над50не дрънкаи глупости с този Сидеров тук,вече е ясен и той,няма кво да търсите съмишленици.
12
12
 
2
 
! Отговори
ataka.tv преди 10 години
истината разкрита:ataka.tv/видео/студио-атака-с-волен-сидеров-16-06-2013г-c2554.html
11
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Куневе да мълчи и повече да не се занимава с политика!
10
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидеров е прав, гледайте Карбовски и ще разберете
9
8
 
8
 
! Отговори
над50 преди 10 години
ако сте гледали предаването карбовски,с кой се появи сидеров,ще разберете истината/Д.С/
8
2
 
15
 
! Отговори
Манол Глишев преди 10 години
По дяволите, госпожо, елате на тия протести!
7
2
 
33
 
! Отговори
niakoisi преди 10 години
Уважаема Г-жо Кунева,ако Вие станете премиер някога, да не си мислите,че няма да бъдете контролирана от задкулисни политически и икономически интереси. И още нещо смятам,че от 1990 година насам си живеем в постоянен дефицит на политически морал и липса на политическа отговорност.
6
3
 
37
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Ами какво да говорим - Кунева й е добре, сега се намърда с нейните хора да получава партийни милиони загрижена за Гражданите ... Прави са на демократична извън парламентарна опозиция, но никога не бих и повярвал. Как може такава наглост? До вчера беше с БСП и Царчето, сега била прогледнала ДЯСНА?!
5
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти пък си една моралистка.............
4
1
 
33
 
! Отговори
bgsoldier преди 10 години
Точно за морал ти да ни говориш... някак си не връзва, нали! :D Иначе винаги са ме изумявали изявленията на Пръм, опааа - Кунева, все казва някви неща, дето вече са казани и разбрани от хората... някво закъснение има при нея винаги. :D
3
2
 
44
 
! Отговори
... преди 10 години
Другарката Кунева ВИНАГИ е била тайното оръжие на БСП и ДС , чиято роля е да се вклинява като къртица сред противниците на БКП и с псевдо демократични мероприятия да отслабва опозицията.
2
0
 
39
 
! Отговори
x2x3x преди 10 години
Ей, тая тъпла откри колелото и топлата вода едновременно!
1
1
 
40
 
! Отговори
,,LARI,, преди 10 години
FURNADJIISKA LOPATA . NQMASH PRAVO NA GLAS ! .