Бивши сини и червени депутати: Пеевски вън от НС!

Твърдят, че ако той остане, напрежението ще ескалира
Обновена: 19 юни 2013 09:26 | 19 юни 2013 09:18,
30
Бивши сини и червени депутати: Пеевски вън от НС!
Снимка: Булфото

Бившият конституционен съдия Георги Марков е категоричен, че всеки народен представител, когато заема някаква държавна служба, губи депутатския си мандат необратимо.

"Делян Пеевски става шеф на ДАНС и получава тази служба от българския парламент. Веднага след това молбата му за напускане на парламента трябва да бъде гласувана. Такова нещо обаче не се случи. Случи се нещо недопустимо в България. Нарушен е основният принцип на Конституцията", категоричен бе той пред Нова тв.

Още по темата

По думите казусът "Пеевски“ няма да приключи днес и делото ще отиде в Конституционния съд по искане на ГЕРБ.

"Ако Пеевски се оттегли от Народното събрание, това може да доведе до успокояване на обстановката", категоричен бе бившият депутат от левицата Румен Петков.

И според бившия син лидер Мартин Димитров напрежението ще ескалира, ако Пеевски се върне в Народното събрание. Но дори и да се оттегли, Димитров не смята, че това ще спре протестите.

"Тези протести са спонтанни, хората искат промяна", настоя той.

По думите му премиерът Пламен  Орешарски е мънкал, когато е трябвало да каже чия кандидатура е Пеевски.

"Орешарски е заложник на БСП и ДПС. Нищо добро не ни чака", допълни той.

Румен Петков пък му отвърна, че Орешарски е човек с характер и никога не си е бърсал ръцете с друг. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
чудя се преди 10 години
Чудя се и не мога да взема решение...кой мамк....му е по голяма гнус...тоя или шефа му месан или местан...или както там са му дали име(щях да кажа кръстили,ама едва ли в тоя живот ще се случи)....защо господа от дпс лъжете постоянно вашите избиратели-българи мюсюлмани,че ние българите христяни ги мразим,какво да мразим в едни честни хора,смазани от работа на полето и тровени цял живот на тютюневите ниви...не господа,ненавиждаме вас,вас крадците и манипулаторите..вие сте срам за БГ.
22
0
 
3
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
До сега Кажи ми нещо, Джингиби, знаеш ли защо от Къкрина до София те пазеха само три заптиета?- Не знам, ага.- Аз така заповядах. Можех да пратя 300, аз обаче пратих трима. Изнаеш ли зашо? За да могат твоите апапи да им скочат отгоре и да те освободят. Видя ли, никой не ти помогна, а се кълняха в теб. Ха сега, да видиш, Джингиби, за кой народ си тръгнал курбан да ставаш... ❞Това е по-лошо от самата смърт, да разбереш, че умираш напразно...!затова махайте се от тук че оправия няма
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещата не опират до желанията на този и онзи,та бил и Жоро дантелата.Има си КС и конституция,тяхно е решението.
20
3
 
13
 
! Отговори
сега преди 10 години
Снощи гледах по БТВ едни момиченца,току що напуснали училищните скамейки как оживено искаха оставката на Орешарски.И си спомних аз каква бях през 90-те години,точно на тяхната възраст.Какви надежди имах,не исках нищо "комунистическо" да остане ,да дойдат нови хора,които ще "оправят" държавата и ние ще станем една Швейцария.И виках "ура"когато уволняваха всички опитни и можещи хора защото били "комунисти".И дойдоха амбициозните и неможеците и разтуриха държавата.Недейте да правите съща грешка.
19
0
 
4
 
! Отговори
trayan.petkov преди 10 години
Е, то на всички стана ясно, че Пеевски вече не е публично дискредитиран и няма бъдеще. Кабинета чу гласът на хората и отмени избора си.
18
0
 
7
 
! Отговори
perko777 преди 10 години
Омразата, която сега предизвика партията на Доган, не е на етническа основа, тя е реакция към арогантността на движението.И поставя въпроси: Дали Лютви Местан си е представял каква реакция ще предизвика изборът на Пеевски за шеф на ДАНС? И че несъстоялият се шеф на ДАНС може да се окаже повратна точка в историята на ДПС?
17
1
 
11
 
! Отговори
чистка преди 10 години
"Не е виновен този, които яде баницата, а този който му я дава". Пеевски можеше да е всеки друг. Негодуванието, прерастнало в отвращение и довело до протести, се подсили и от не особено лицеприятния му вид. Наказани и изритани от парламента обаче трябва да са всички депутати, гласували за него. Те са истинските поддържници на статуквото - тези мазни, охранени търтеи и тунеядци, заемащи с години синекурни постове и мислещи само са собственото си благополучие. Анатема!
16
0
 
10
 
! Отговори
to4ka преди 10 години
ГЛЕДАХ ГЛАСУВАНЕТО, РЕГИСТРИРАНИ 127, ГЛАСУВАЛИ 128 , ЦИРК !
15
17
 
7
 
! Отговори
КОИ СТЕ ВИЕ 3-МАТА преди 10 години
ГЕОРГИ МАРКОВ- АГЕНТ, ДОНОСНИК, ФАШИСТ, КОЙТО ЗАЯВИ ПРЕДИ ГОДИНИ, ЧЕ ЩЕ НОСИ КОМУНИСТИТЕ КАТО БИК НА РОГАТА СИ. МИ ТОЙ НАЛИ СИ Е *** ОТ ПОДУЕНЕ, НОРМАЛНО Е ДА СИ МЕЧТАЕ ДА Е БИК, ДА АМА Е СКОПЕН БИК И ТОВА СЕ НАРИЧА ВОЛ.МАРТИНЧО , ЩЕ ГЛЕДА ПАРЛАМЕНТА И КЮФТЕТАТА САМО ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН И ЩЕ ПОДСМЪРЧА КАТО КУЧЕ ПРЕД КАСАПНИЦА ЗАЕДНО С МАНГОТО КОСТОВ.РУМЕНЧО И ТОЙ Е БИТА КАРТА И ТОЙ СЕГА СЕ НАПЪВА ДА СИ ПОПРАВИ ГРЕШКИТЕ , АМА КЪСНО Е. ВИДОВ ДЕН ЗА НЕГО ДОЙДЕ И ТОЙ СИ ГО ПОЛУЧИ.ОТ ТИЯ АКЪЛ НЕ
14
0
 
11
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
този Пеевсик сляпа ли е или луд? не вижда ли че така или иначе ще бъед изиратн въпроса е самзо да ли ще напусне само или с целия парамент? нима вярва че може да задържи надигащо се Цунами., високо 25 000 стъпки (около 12 хиляди метра)? С голи ръце ли ще го удържи? нека постъпи като мъж и си подаде само остгавката.
13
0
 
14
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Още преди 20 години 1993 година, Конституционният съд излезе със специално тълкувателно Решение номер 5, докладчик беше проф. Неновски, и единодушно прие това, специално за шефовете на агенции ако народен представител приеме поста на шеф на агенция, губи мандата си. Преди това има и едно Решение номер 4, което отстрани Стоян Ганев, като народен представител, за това, че макар и за една година, е станал председател на Общото събрание на ООН
12
0
 
28
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Има си го в закона черно на бяло!!!!Свинята какво се ослушва!!Бегом да бърше сълзи в полите на майка си!!!
11
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ САМО ПЕЕВСКИ А ВЪН ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО ИСКАТ ДА СИ ИЗМИЯТ РЪЦЕТЕ С НЕГО
10
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пеевски е по-добре да остане депутат. Това още повече ще доведе до ескалация на напрежението и правителството пада. Това е най-важното. Пък служебното правителство или следващото такова да гласува нов избирател кодекс, да се разпусне и да се проведат нови, честни избори. Това правителство категорично няма да гласува закон, с който да ограничи вота на ***, защото това ще означава край на БСП.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мафиотът винаги си е такъв и той до кроя си ще бъде нагъл! А тази мутра- Пеевски е тепичен мафиот,дал маса пари,за да стане депутат и шеф на ДАНС!
8
2
 
8
 
! Отговори
Според мен преди 10 години
Според мен трябва мнозинството в Парламента трябва да представлява 51% от всички българи имащи право на глас! Или като е сега парламента трябва мнозинството да е 239 души защото това са депутатите, които са избрани от мнозинството българи имащи право на глас и само те имат правото да гласуват закони!!!
7
3
 
34
 
! Отговори
Фенка на БСП преди 10 години
Слушам в момента Станишев в парламента! На този човек мозъка му е замъглен от злоба и ярост!Такава наглост и подлост никой не е виждал в БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК! За да има мир в България тоя трябва да си ходи! СТАНИШЕВ ВЪН ОТ ПАРТИЯТА И ПАРЛАМЕНТА!!! СТАНИШЕВ ВЪН ОТ ПАРТИЯТА И ПАРЛАМЕНТА!!! Няма да има мир , докато тоя не си тръгне!
6
1
 
18
 
! Отговори
55 преди 10 години
с всичката си наглост ще го оставят , не отговаря на истината ,че не стъпил в длъжност прави срещи с гл. прокурор , влиза в данс и събира служители
5
1
 
45
 
! Отговори
ubuntu преди 10 години
Направиха го на свинарник народното събрание! Прасетата вънка
4
1
 
41
 
! Отговори
Иван преди 10 години
И да го махнат и да си остане, така или иначе дните на тоя измислен парламент са преброени!