Даниела Бобева става вице на Орешарски

Тя е била министър в кабинета на Стефан Софиянски
Обновена: 25 юни 2013 14:35 | 25 юни 2013 12:53,
167
Даниела Бобева става вице на Орешарски
Пламен Орешарски Снимка: БТА

Даниела Бобева, директор в БНБ, доцент и преподавател в УНСС, както и министър в кабинета "Софиянски", ще е вицепремиерът по икономическите въпроси в кабинета "Орешарски".

Премиерът Пламен Орешарски ще внесе утре кандидатурата й за гласуване в Народното събрание. Тя ще бъде без портфейл, но ще има отговорности да координира икономическите ведомства. Бобева е била министър на търговията в служебното правителство на Стефан Софиянски.

Бобева ще отговаря и за чуждестранните инвестиции у нас.

Още когато обяви кабинета си, Орешарски обяви, че ще предложи вицепремиер по икономическите въпроси, но той ще бъде обявен след месец, защото все още има ангажименти към банкова институция.

Орешарски обясни, че кандидатурата на Бобева е негова.

Изборните правила се правят при действащ парламент и след като се гласуват, ще преценим ситуацията, каза пред журналисти Орешарски. Той отказа да отговори директно дали смята да подаде оставка заради продължаващите вече 11 дни протести с искане за оставка на кабинета.

Премиерът отказа да коментира и темата относно назначаването на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев за трети вицепремиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
4
 
0
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Никога повече ГЕРБИ всичко пак по партийна и етническа схема - местни партии и губернатори, които ще се избиват помежду си за субсидии и ще пишат доноси един на друг. Не, мерси. Това е схемата на Областна ръководна ЦК. Това го помня, когато комунистически деца са онаследявали постове на бащите и дедите си. Пробвано е исторически - не е обективна схема. Пак ще имаме Памлик морозов и сие. Не е в ползата на народа а в ползата на партия. Това го знам, не го ща.
127
2
 
3
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
До ЗлопаметнаToва, че не можеш да водиш диалог и постоянно се правиш на обидена си е лично твой проблем. Аз ти обяснявам, защо положението е такова. Вината за това е, колкото на политиците, толкова и на хората, които ги оставихте да безчинстват 23 години. Тези зулуми, които правят сега са същите, които си правят по навик вече 23 години. Въпроса е къде дремехте всички вие през тези години. Защо не протестирахте, когато се затваряха предприятия и когато се подписваха договорите за скъпия ток?
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МАСОНДа, някой е съвършено наясно какво означава това и смее да твърди, че подобно нещо е нелепост, не защото фактически няма женски или смесени пространства, а защото те нямат никаква стойност, тежест и значение и са обект на снизходителна подигравка. Но не това е забавното в случая. Чудя се в какво качество Орешарски "назначава" вицепремиери. Това е като в детската градина - правителство наужким. Пу аз ще стана шеф на ДАНС, пу за мене МВР. Правителство в оставка няма тея компетенции.
125
0
 
4
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
До ЗлопаметнаЗащо да се избиваме ? Областта предлага 10 кандидата за депутати - 4 влизат в парламента 5-тия става областен управител. Право на глас имат само тези с адресна регистрация в същата област !
124
1
 
9
 
! Отговори
МАСОН преди 10 години
Гугъл казва, че Даниела Бобева е МАСОН. Нямам нищо против, само добавям информация. Ако някой наистина е наясно какво означава това, нека коментира.
123
1
 
7
 
! Отговори
ха преди 10 години
Ако ще и 5 вицепремиери да назначи Орешарски,тва правителство е гола вода!
122
3
 
3
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Никога повече ГЕРБЦъ, жива анархия си е. Няма да се получи. Само това остава - отново да се избиваме помежду си. Тия отгоре направо ще ни ръкопляскат в пълен възторг. Ми да, "разделяй и владей".
121
2
 
3
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
До Злопаметна121
120
2
 
0
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Никога повече ГЕРБДобре, а ти какво предлагаш?
119
3
 
5
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
До ЗлопаметнаНе говоря за цели партии , а за ВСИЧКИ партии.Партиите не правят спокойствието и мира в обществото ! По-скоро е обратното ! А анархията е плод на безвластието , което същите тези партии подклаждат сега. Схемата е сбъркана !
118
1
 
1
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Никога повече ГЕРБНе може да забранят цели партии или коалиции, няма как... Ще настане анархия, а анархия означава гражданска война и мародерство, аз не желая кръвта на съседите по тротоара. Повярвай на дърта цинична кошница, която ебила свидетел на въоръжен граждански конфликт. Анархията взима невинни жертви. Не, не е това изхода.
117
2
 
2
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Jerry"дебилни", "деградирали", "***" - все явно познати думи за вас, които искате да лепнете на някой друг. А освен да обиждате на коструктивен разговор способен ли сте? Или думата "коструктивен" ще ви затрудни?)))))))) Не се мъчете, провокаторче, не можете да ме ядосате, колкото и да обиждате мен, децата ми и семейството ми))))
116
2
 
4
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
До ЗлопаметнаСещате се значи :) . Според мен трябва да се забранят партиите като такива със закон и на тяхно място да се създадат регионални организации по области , които да излъчват на мажоритарен принцип депутати от областта. В момента има 28 области които трябва да излъчат по 4 депутата = 112 . Тези депутати не трябва да са осъждани , да нямат собствен бизнес , както и да не членуват в бордове на различни организации. Да са без имунитет и да може да се преследват от закона както всеки друг
115
3
 
2
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
До ЗлопаметнаБолшинството от тях са деградирали. Ти също си деградирала. Все пак *** съставлявате около 95-98% от населението на България. И престанете да се оправдавате с децата си. Това е *** поведение. А през февруари пак бяха деградирали, но нямаше кръв и счупени витрини в пресиления смисъл, в който ти го казваш.
114
0
 
3
 
! Отговори
Eли преди 10 години
До Без-партиен Прав си, но мисля ще се съгласиш, че БСП винаги ни е дърпало назад, безкрайно нагли са и се правят винаги, че не разбират. Смеят ти се в лицето. Благодарение на тях и тяхното управление тази прекрасна страна е толкова зле. Не съм за ГЕРБ.Искам нещо по-добро за децата ни и за внуците ни. Наистина сме наивни и само чакаме да ни оправят. Всички които получиха добро образование в чужбина бяха свързани с БКП, а то се превъплати в много други партии и така бяхме "оправяни" 25 години.
113
4
 
6
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До JerryКОИ "Вие нямате"? КОИ? Навън са студенти и лодители с децата си, в колички или качени на раменете на бащите си. На тези ли хора най-пренебрежително им казвате "деградирали"? А февруари като имаше кръв и счупени витрини не бяха деградирали, и не ги наричахте така пренебрежително?...Срамота.
112
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хората им искат оставка те си назначават министри... ЩО ЗА НАГЛИ КОМУНИСТИ!
111
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бобева е алчна банкерка като герберастката Кристалина Георгиева. Няма как банкерка да работи за интересите на народа и бедните, а Бобева ще защитава интересите на някоя международна или частна банка.
110
2
 
6
 
! Отговори
ТАЯ С АЛ. ТПЕТРОВ преди 10 години
Членове на Фондацията1.Даниела Николова Бобева2.Стоян Славчев Хранов3.Павел Цветков Влаев4.Ивайло Кирилов Ивков5.Момчил Векилов Ванов6.Александър Иванов Кашукеев7.Александър Томов Лазаров8.Александър Иванов Чакъров9.Алексей Илиев Петров10.Андрей Илиев Кехайов11.Борислав Бисеров Михайлов12.Ваня Атанасова Гешева13.Векил Василев Ванов14.Старозагорски Митрополит Галактион-Любенов Табаков15.Георги Анастасов Мамалев16.Данаил Николов Анастасов17.Десислава Стоянова Хранова18.Димитър Кръстев Данев19.Ели Иванов
109
4
 
3
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Никога повече ГЕРБАбсолютно съм съгласна, защото тези които крещят ЦЦ в затвора и ББ в затвора подпомагат на ГЕРБ, колкото пародоксално и да звучи. Вижте какво става с ПЕС на Станишев и БСП с Гоцето - Гоце се връща на бял кон да даде главата на Станишев на народа, който си е вързал гащите с ПЕС. Вътрешнопартийни битки са страшна работа. Същото става и с ГЕРБ - ще жертват ББ и ЦЦ и ще се коалират с други десни. Чиста работа. Ние пак ще духаме супата.