Даниела Бобева става вице на Орешарски

Тя е била министър в кабинета на Стефан Софиянски
Обновена: 25 юни 2013 14:35 | 25 юни 2013 12:53,
167
Даниела Бобева става вице на Орешарски
Пламен Орешарски Снимка: БТА

Даниела Бобева, директор в БНБ, доцент и преподавател в УНСС, както и министър в кабинета "Софиянски", ще е вицепремиерът по икономическите въпроси в кабинета "Орешарски".

Премиерът Пламен Орешарски ще внесе утре кандидатурата й за гласуване в Народното събрание. Тя ще бъде без портфейл, но ще има отговорности да координира икономическите ведомства. Бобева е била министър на търговията в служебното правителство на Стефан Софиянски.

Бобева ще отговаря и за чуждестранните инвестиции у нас.

Още когато обяви кабинета си, Орешарски обяви, че ще предложи вицепремиер по икономическите въпроси, но той ще бъде обявен след месец, защото все още има ангажименти към банкова институция.

Орешарски обясни, че кандидатурата на Бобева е негова.

Изборните правила се правят при действащ парламент и след като се гласуват, ще преценим ситуацията, каза пред журналисти Орешарски. Той отказа да отговори директно дали смята да подаде оставка заради продължаващите вече 11 дни протести с искане за оставка на кабинета.

Премиерът отказа да коментира и темата относно назначаването на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев за трети вицепремиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
0
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До Без-партиен По онова време в българската икономика се инжектираха предприсъединителни пари, по онова време икономиката беше още възстановяваща се от фалита. И по онова време икономиката прегряваше от строителство на хотели и продажба на евтина земя. По онова време целия свят беше в период на растеж. Така че фактите говорят за българската икономика, но не толкова за този, който я е ръководел. А освен всичко, добрият финансист не е задължително добър лидер, а още по-малко добър държавник.
107
1
 
6
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
До ЗлопаметнаТогава поне протестиращите посочвахте ясно и категорично кой да се махне и кой да дойде, макар че и тогава бяхте много заблудени и искахте неща, които не разбирате и не знаете как стават. Лошото е, че сега отново нямате никаква идея какво и как трябва да се направи т.е. не сте претърпяли никакво развитие за тези 23 години. За сметка на това масово деградирахте.
106
3
 
4
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
До ЗлопаметнаНовообразувалата се десница към която протягат ръце и ББ и Кунева ? Четох такава статия тук - как виждали в ДСБ сходство ! ДСБ пък в друга статия ги споменават като отхвърлили ръката на ББ , но не отказали на Пръмова ! Влизаме в една такава въртележка , че почва свят да ми се вие. Както каза Мистър Х 98 - "нека работят под наш натиск" и изпълняват волята ни , докато се появи на пазара по-качествена "стока" !
105
1
 
6
 
! Отговори
ГРАДСКИЯ ГЛАШАТАЙ преди 10 години
ИЗПИШЕТЕ ДАНИЕЛА БОБЕВА МАСОН В ГУГЛЕ...... ХАХА ТЕЯ СА ОАКАХА
104
3
 
2
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Jerryпреди 23 години нямаше интернет, драги ми Смехурко)))) Така че няма как да знаеш с кого съм говорила и къде съм протестирала.
103
0
 
1
 
! Отговори
Без-партиен преди 10 години
До ShopПоследният ти коментар говори много за теб, но за едно си прав - да, това са факти, говорещи за българската икономика и потенциала й по онова време!!!
102
3
 
1
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Аз честно казано не виждам кое е дясното на този Радан Кънев? За мене този човек е ляв, независимо какви декларации излизат от устата му.
101
4
 
0
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Без-партиенРазликата между вас и мен в това, че вие искате да избирате измежду злото, което ви е предоставено, а аз не искам това наследствено зло въобще и никак))) Поздрави и успех)))
100
1
 
1
 
! Отговори
sofeto преди 10 години
До колкото си спомням тази Бобева беше партия с "усмихнатия крадец Мафиянски". Збиритъка от отритнати муцини на Кокошарски се разраства!
99
0
 
4
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
До ЗлопаметнаНаивно е от твоя страна да си мислиш, че съм "наивен младеж". Ти и повечето хора, дремете от 23 г. и сега изведнъж ви писна и искате всичко да се оправи с магическа пръчка. Толкова проблеми проспахте, че сега са необходими поне още толкова години за решаването им. И най- вече е необходима промяна на инфантилния и примитивен манталитет на хора като теб, които за съжаление, сте болшинство. Вие сте научени да лежите и всичко да получавате наготово. Не става така.
98
1
 
0
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До Без-партиенИ какво трябва да говорят всички тези факти? Че е добър финансист?
97
2
 
0
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Никога повече ГЕРБНовообразувалата се десница, предполагам, те вече се организират. ББ ще го махнат като вожд и ще дадат главата му на народа заедно с ЦЦ. Ти нали наистина не мислиш че ББ е бил инициатор на ГЕРБ и истински лидер? Марионетка е, като го гледам как се държи като ущипана ученичка.ГЕРБ обаче ако се реорганизират и имат друг лидер могат да спечелят като платформа и партия - Ще пратят единия в затвора и ще се покаят, а другия на морето да се лекува.
96
1
 
3
 
! Отговори
Без-партиен преди 10 години
До Злопаметна Не можах да довърша, идеята ми беше, че е по-добре да се прекарат смислените искания и след това да има избори (12 - 18 месеца), ясно че пълен мандат е много, а грешките не трябва да се забравят, защото костват много. Просто искам да има от какво да избирам, сега НЯМА и пак трябва да търсим малкото зло за съжаление. Довиждане и късмет!
95
1
 
8
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
До ЗлопаметнаЗлопи , кажи душицо , ако днес Орешарски си тръгне и остави страната на самотек за 2 месеца , кой ще е луд да дойде на власт Септември ? Имай в предвид че закона за ценообразуване на ел.енергията не е приет и това е предпоставка отново за искане на 40% увеличение на цената на тока , което пък ще мине , както и щеше да мине при служебните на мекия Офшорков !
94
1
 
2
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
напълон те подкрепям безпартиен (с или без тире) извинявай, че се намесвам, при реплика отправена към дургиго но това е и моята идея. падане на правителстовото в този момент само ще се завърти колетото - и в паралемната ще влязат Герб - БСП-ДПС- НФСБ -Десен блок при което следващото правителство ще е Борисов-Валери симеонов- Радан кънев-Кунева, и опозиция БСП-ДПС, от което няма смисъл. Нека да дадем възможност сега да се променят правилата ПОД НАШ НАТИСК и тогава да подават оставка.
93
1
 
3
 
! Отговори
Без-партиен преди 10 години
До ShopМислех да не ти отговарям, но го правя за последен път, тъй като ставаш все по-забавен. За Орешарски във факти - МЗР, redemption на ДЦК, 1 и 2 по външни инвестиции на глава от населението(понеже това нищо не ти говори, сега сме под 20-о място), Фондова борса с двуцифрени ръстове. ТУК ПАК ТИ КАЗВАМ ДА ВИДИШ ЕДИН ДОКЛАД ЗА КОРУПЦИЯ, защото с това обещание дойде гурото ти. Та това са фактите, за стратегията писах по-долу, но се съмнявам да вденеш... много време си губил във форумите май
92
2
 
1
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До Без-партиенако имаме нетърпимост към мафия, кражби, зависимост, подслушване, некомпетентност... защо искаме да върнем точно това---------- Не искате, вие го върнахте. Мафията и подслушването го вършеха тези, които сега са на власт. Няма какво да се преструваме.
91
6
 
2
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Без-партиенОрешарски е по-зле и от Герб, извинете, ни тях ги искам, ни другите. Избори сега няма да има - БСП-ДПС-Атака ще игнорират протестите, на хората ще им омръзне и ще се приберат. Сега няма платени провокатори и никой не чупи витрините, а полицията и войниците не могат да излязат срещу децата на собственият си народ, седнали върху раменете на бащите си. Няма да има касиране на избори, споко - и тези ще ги пуснем до хазната да ни ошушкват до последно.
90
3
 
1
 
! Отговори
Без-партиен преди 10 години
До ЗлопаметнаСъгласен на 100%. И затова не трябва да има избори сега, а да се прокарат СМИСЛЕНИТЕ искания, тъй като сегашните така или иначе нямат друг избор освен да се съгласят... Също не смятам че протестите са организирани от някого, но по стечение на обстоятелствата с в полза на точно един човек. А ако имаме нетърпимост към мафия, кражби, зависимост, подслушване, некомпетентност... защо искаме да върнем точно това. Все пак предпочитам Орешарски да бъде лицето на България пред алтернативат
89
0
 
1
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
аз също искам да спре туризма има прости решения - или да се въведе образователен ценз или още по-просто решение е да се забрани на хора с двойно гаржданстов да гласуват (САЩ и някои други държави прилагат такава практика) тогава определени партии ще имат 5-6 проценат по-малко. Ако се изчистят списъците на Грао и се въведе задължителон машинно гласуване това още ще намали тежестта на някои партии. Обаеч това не може да стане БЪРЗО. ИСка се време.