ГЕРБ ще се разцепи, категоричен е Мирослав Найденов

"Политическото воайорство е страшно изкушаващо"
Обновена: 26 юни 2013 07:37 | 25 юни 2013 21:18, Елка Василева
154
ГЕРБ ще се разцепи, категоричен е Мирослав Найденов
Мирослав Найденов. Снимка: архив, Булфото

„Категорично ГЕРБ ще се разцепи. Хората отидоха заради Бойко Борисов и заради ценностите на Европейската народна партия (ЕНП), а в момента самият той заяви, че партията е на Цветан Цветанов”. Тази категорична позиция изрази пред bTV бившият земеделски министър Мирослав Найденов.

В отворено писмо партийни организации от цялата страна поискаха да бъдат отстранени Цветан Цветанов, Искра Фидосова и ковчежникът на партията Цветомир Паунов. По думите на Найденов причината за това е авторитарен и безпардонен стил на партийно управление, който те са наложили.

На среща в Етрополе членове на ГЕРБ са обсъдили т.нар. „кърваво писмо” с искания за отстраняване на тримата. Въпреки заявките на Борисов и Цветанов, че конфликти няма, а функционерите търсели вниманието на лидера си, Мирослав Найденов твърди, че сдобряване няма. „Подаването на ръка е жест на възпитание”, коментира още той.

Още по темата

„Подслушването (скандалният разговор Найденов-Борисов-Кокинов) преля чашата, нарушаването на човешки права не се толерира никъде. Политическото воайорство е страшно изкушаващо. Всеки иска да знае какво се случва в неговите противници и това се изражда в гледане под чаршафите”, заяви Найденов.

Той е убеден, че освен него и други от ГЕРБ са били подслушвани незаконно от СДОТО или друга, подопечна на бившия вътрешен министър структура.

На сбирката в Етрополе е решено да бъде създадена Facebook  група с името „Истината за ГЕРБ”. Там е публикувано и „кървавото писмо”, в което се посочва, че оставките на Цветанов, Фидосова и Паунов са належащи по ред причини, сред които и „безпринципното и на моменти нагло налагане на техни протежета”.

По думите на Найденов не се говори за създаването на „ГЕРБ 2”. Ставало дума за хора, които споделят еднакви десни убеждения.

По повод образуваните днес две дела за полетите на Авиоотряд 28, бившият министър заяви, че той самият няколко пъти е ползвал услугите му. Единият път било заради хуманитарна криза между Сърбия и Косово. „МС реши да отида, излетях със Спартана с бизнесмени и кацнахме на военно летище. Срещнах се с Хашим Тачи и договорихме хуманитарен канал”, обясни Найденов. Друг повод да лети било наводнението в с. Бисер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
17
 
! Отговори
СС преди 10 години
Не си мислете ,че за всичко са виновни ГЕРБ ! Виновни са пост-комунистическите групировки създадени от ДС раздали нашите усигуровки ,пенсии ,спестявания през годините на тотализаризма ,а сега ги използуват за икономическото ни поробване на цялата нация !!! Протестите са само началото !!!
65
3
 
16
 
! Отговори
salmonela преди 10 години
Айдеее! Почнаха да се отлюспват. Само партийните членове на БСП остават единни, че там пропука ли се гърнето, всички вкупом ще влизат в затвора
64
11
 
3
 
! Отговори
до Пут.Птеров преди 10 години
Как очакваш съдържанието (бюлетините) да съответства на надписа ?!? Имаш купчина бюлетини с надпис Варна, колко сложно може да е ?!? Информацията се пусна, защото имаше нужда от такава и понеже се появиха абсурдните твърдения за "брак" (480000 брак, да бе) ... Това, че си за дсб е причина да искаш касиране и нови избори, белким се намерят още няколко такива като теб и минете 4%. Чест прави на Радан, че официално се обяви против герп, но на теб не ти прави, че ги защитаваш !
63
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да хвърлиш *** на прокуратурата не е грешка. Не стига че записвал разговора ами и бил подслушван... Че го и занесъл на Трактора... А сега ни лук ял, ни лук мирисал...
62
2
 
6
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
До 60 Някой каза ли ти дали съдържанието съответства на надписите? Не.Показаната информация беше частична, което се прави с цел да се направят грешни заключения - манипулация.Самият факт, че изобщо се пусна някаква информация в процес на разследване би трябвало да ти сигнализира, че се прави манипулация.Между другото, както съм заявявам многократно, моят избор е ДСБ, случаят ме интересува до толкова, до колкото е пример за комунистическа манипулация и дезинформация.
61
0
 
14
 
! Отговори
JustTom преди 10 години
Как един път в България не се обединиха можещи, знаещи, милеещи за народното благоденствие... Само някакви алчни, корумпирани и некомпетентни пинковци се цепят за да имат на всяка цена едно: Власт!
60
2
 
19
 
! Отговори
Мирославка преди 10 години
А Миро изглежда толкова хрисим...Пък той бил гофно
59
10
 
8
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
до 69 Спорно е кой е предателя обаче.... Дали Боко не предаде Мършата първи като хвърли на прокуратурата?
58
8
 
21
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
Предателите нямат право на мнение!
57
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До момента никога не са осигурявани толкова пари за замеделските производители колкото този пич успя.
56
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
факт е, че Цветанов изнася най-голямата част от партийната работа на гърба си,но друг факт е, че Цветанов (заедно с Фидосова) се превърнаха в воденичния камък на врата на Герб (поради особености на своя характер)идва момент за Бойко да избира - Цветанов/Фидосова ИЛИ Герб ...
55
3
 
29
 
! Отговори
veseto преди 10 години
Бойко хубаво те нарита в япония.Толкова сервилно му се усмихваше тогава ама сега ми играеш жертва.Жалък си е..н *** такъв!ЖЕНА ТИ СИГУРНО ПОВРЪЩА КАТО ТЕ ГЛЕДА
54
16
 
10
 
! Отговори
верфгтъуйи преди 10 години
Герб си е разцепен, като на Цвъка г***за.
53
1
 
33
 
! Отговори
Sekom преди 10 години
Когато лапаше пари на поста на който беше,, тогава мълчеше, а сега мнение дава..........
52
13
 
6
 
! Отговори
до veseto преди 10 години
Беше мин на земеделието на пп герп! И тогава го хвалехте, ако не си спомняте!
51
1
 
17
 
! Отговори
GEro преди 10 години
Този еничарин няма-няма и ни гомподнесат помТВ-то, за да ни каже колко лошимса ГЕРБ. Абе, *** , като лижеше *** на Бойко имтой те пазеше , думичка не обелваше за това колко са лоши. Но когато те наритаха, зящото се беше поунесъл, веднага обърна палачинката. Няма нужда дамсе правиш не моралист - никой не те взима на сериозно!
50
6
 
5
 
! Отговори
до 56 преди 10 години
А ти знаеш ли как се нарича наивното твърдение, което си написал? Нарича се желание за фелацио на някой гербераст! Би ли обяснил защо този "брак" беше с табелки на съответни градове ?!? Какво ще стане ако се окаже че са брак? Ще стане същото като оневиняването на р. Овч, на данчо лечков и на други подобни, демек поредната гавра, това ще стане!
49
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нормално е ГЕРБ да се самоунищожи като всяка престъпна групировка създадена от комунистите.
48
0
 
8
 
! Отговори
veseto преди 10 години
Ти къде беше досега бе *** ***!
47
1
 
15
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
До до стоян петров мърш 53Знаеш ли, че експертизата на тези "бюлетини" трябваше официално да излезе преди два дни?За да станат от "бюлетини" на бюлетини трябва да са валидни. Иначе са само хартия за рециклиране. Прокуратурата бави отговора умишлено, на някой с настояща власт заключенията не са му харесали.Какво ли ще стане, ако се окаже, че действително е ставало дума за брак, а не за валидни бюлетини?