БСП вкарва във фризера възрастта за пенсиониране

Пенсионната реформа предвижда и връщане на швейцарското правило
29 юни 2013 17:39,
92
БСП вкарва във фризера възрастта за пенсиониране
Снимка: архив, Булфото

До края на юли парламентът ще работи по пенсионната реформа и швейцарското правило, промени в Закона за заетостта, младежката безработица, спиране на ръста на годините за пенсиониране, закони за намаляване цените на лекарствата, съобщи пред БНТ депутатът от "Коалиция за България" Антон Кутев.

"Това са ключови закони и съм убеден, че никой освен нас не би тръгнал да приема, защото те веднага будят огромната съпротива", заяви Кутев.

Преди броени дни Сергей Станишев и депутати от БСП внесоха законопроект за замразяване на пенсионната възраст.

В проект за промяна на Кодекса за социално осигуряване е записана възраст за пенсиониране от 60 години и 8 месеца за жените и от 63 години и 8 месеца за мъжете.

Необходимият осигурителен стаж е 34 години и 8 месеца за жените и 37 години и 8 месеца за мъжете.

Бяха внесени и няколко проекта за стимулиране на заетостта и срещу младежката безработица.

"В законодателната програма, разчетена до юли са заложени изключително важни решения и ако ГЕРБ са искали, отдавна са имали възможността да ги приемат", коментира още Кутев.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Адам СМиткато бб
74
10
 
4
 
! Отговори
До 83 преди 10 години
Мързеливите комунисти направиха това, което все още го има за крадене.
73
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пенсионерите са единствените, които са внесли всичко , според законите на България като удръжки от работните си заплати!Престанете с това, че ме храните, който е откраднал осигуровките, да отговаря! Не са виновни пенсионерите!Виновни са тези, които ми вземат половината от изчислената пенсия с таван, за да хрантутя *** и такива 90 годишни баби, които не са работили един ден в живота си!Не обиждайте пенсионерите!Трябва хората на пенсионна да си отиват, а младежта да заемат работни места!
72
1
 
9
 
! Отговори
БАТЮ преди 10 години
Ако прилагат "реформата" на ЕС и по-точно на "чантаджиите" Барозу,Ромпой и цялата тая " АПК " номенклатура в Брюксел ,скоро няма да има данъкоплатци щото за младите няма работа заради работещи до смъртта си напикаващи се кандидат- пенсионери. Въобще всичко е повторяещо се - по пътя на ввче бившия СССР и останалите също вече бивши соц. страни.... Същите ***-егоисти в лицето на еврокомисарите ,пазещи с увеличаване на пенсионната възраст личните си интереси - високи заплати и др. аванти !!!!
71
8
 
8
 
! Отговори
ДКМС преди 10 години
Ние мързеливите комунисти искаме да се пенсионираме на 35 годишна възраст !!!
70
3
 
10
 
! Отговори
Si преди 10 години
Който иска да работи ще работи независимо на каква възраст е и дали е пенсионер. Същото важи и за тези, които не искат да работят. Въпросът е в това как да се стимулират тези, които не работят да започнат да вършат работа. Мисля, че трябва да се поставят правилно проблемите за разрешаване. Има много примери за работещи хора на достолепна възраст, както и безработни млади в цветущо здраве.
69
5
 
6
 
! Отговори
ставри преди 10 години
До Анонимен76Да,така е.За най-бедните и неискащи да работят,живеещи от социални помощи и от майчински и гласуващи срещу заплащане.
68
1
 
10
 
! Отговори
ани преди 10 години
75, а твоите детски, майчински на *** кой ги заработваше? Тъй като гледам е било напразно....
67
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези ще фалират държавата. Откъде ще дойдат тези пари не знам. Слагат каруцата пред коня.
66
7
 
7
 
! Отговори
рая преди 10 години
Глупости, защо автора на статията не си вкара моъка във фризера, белкем еволюира...
65
12
 
4
 
! Отговори
Адам СМит преди 10 години
По-добре да вкарат пенсионерите във фризера.
64
29
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей, мрънкачи прости! Ей *** сини, герберски и тем подобни ***! Слепи ли сте да не виждате за 3 седмици колко много неща се направиха за най-бедните и онеправдани хора в България!! Онези, които зимата излязоха от глад на бунт, а не днешните замерящи парламента с черен хайвер "столичани"!!! И ако сега не дадем поне 1 година шанс на това правителство, май ако искате гражданска война - ще я получите!!!!!!!!
63
35
 
16
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Итересно ми е само - ие до колко години смятате, че ще доживете с този ежедневен стрес? Аз съм за това да се пенсионираме и по-късно. Нямам намерение да храня хиляди пенсионери с МОЯТА пенсионна осигоровка. Всички знаем, чее техните пари са си заминали много отдавна (и за мое съжаление, не по тяхна вина). Но справедлво ли е да храня електората на БСП (знам, и аз имам баби и дядовци, но не смятам, е съм длъжна на някого). Не искам и моите деца да са ми длъжни... Мое мнение......
62
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Cлед като жените живеят повече години от мъжете защо се пенсионират по рано ?
61
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
браво!
60
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимене за това им говоря и аз - не може да намаляваш цената на тока, цената на енергоносителите растатДа казвам ли коя партия на избори 2009 обещаваше на *** безплатен ток или ще се сетите
59
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
спиране на ръста на годините за пенсиониране - това противоречи на европейските изисквания.Просто прах в очите на "слепците" които се надяват на по ранна пенсиониране.Същото и като с намаляването на цената на тока- сега пада с 5 процента но до януари 2014 нема шанс да не го вдигнат.И само да добавя - в другите сайтове вече пише че Стоян Ганев е починал - на 57 години.Сега кой ще *** пенсионните му вноски.Кой е Стоян Ганев - ползвайте търсачкаЦените на енерго ресурсите растат
58
18
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кой ще плаща тези пенсии? Няма как да надуваш социалните разходи, без да разбиеш икономиката! Това чист пример за популизъм без грам мисъл за бъдещето.
57
12
 
18
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До Българин Защото никой няма да бърза да се пенсионира, а ще чака да го пенсионират че да не се мине.... Имах доста колеги които бързаха да се пенсионират, че да могат да вземат заплата и пенсия, ама дойде кризата и слава богу шефа първо тях изпосъкрати... За мен пенсионерите трябва да си гледат пенсията, а не да заемат работни места - особено при криза и безработица
56
5
 
20
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Решението е пенсиониране по-рано, но с намалена пенсия и възможност за преизчисляване през няколко години. Кога ли някой "ще се сети" да го предложи ?!? Или просто не искат това. Май е второто.