Кабинетът назначи трима областни управители

Правителството смени шефа на Агенцията за ядрено регулиране
16
Кабинетът назначи трима областни управители
МС определи трима областни управители. Снимка: Булфото, архив

Правителството освободи Сергей Цочев като председател на Агенцията за ядрено регулиране поради изтичане на мандата му. Поста ще заеме досегашният му заместник Лъчезар Костов. Решението беше взето на редовното заседание на кабинета днес.

Лъчезар Костов е роден през 1953 г. Завършил е ядрена физика в СУ „Св. Климент Охридски” и е защитил докторска степен в БАН. Той е дългогодишен научен сътрудник и старши научен сътрудник в Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика на БАН. В периода 1996-1997 г. е председател на Комитета за използване на атомната енергия за мирни цели, а от 2006 г. е заместник-председател на АЯР.

С друго решение Министерският съвет определи още трима областни управители - на Монтана, Шумен и Русе.

Начело на областната администрация в Монтана ще застане Анатолий Младенов. Роден е през 1961 г. Завършил е ВНВУ „Васил Левски” и има магистърски степени по социология и педагогика от СУ „Св. Климент Охридски”. Заемал е различни длъжности като офицер в Българската армия, бил е социолог във ВА „Г. С. Раковски” и в Центъра за социологически изследвания към МО. Работил е в Служба „Сигурност – ВП и ВКР” и в ДАНС. През 2011 г. е избран за общински съветник в Общински съвет  – Монтана.

Венцислав Калчев ще оглави областната управа в Русе. Той е роден през 1955 г. Инженер е от РУ „Ангел Кънчев”. Трудовия си стаж започва в Завода за печатни платки в Русе. От 1993 г. преминава на работа в „Дунав прес”, където се издига до член на УС на дружеството. Бил е член на Борда на директорите на „Топлофикация – Русе” ЕАД, а от 2011 г. е изпълнителен директор на Агенцията за устойчиво развитие на Русе и региона. В момента е втори мандат общински съветник в Общински съвет – Русе.

Областен управител на Шумен става Венцислав Венков. Роден е през 1957 г. Завършил е българска филология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Дългогодишен кореспондент е на централни вестници.

Кабинетът прие и доклад за състоянието на администрацията през 2012 г. След въвеждането на новата формула за формиране на заплатите според постигнатите резултати, средната основна работна заплата в централната администрация към 1 септември е 865 лева месечно.

Според документа все още има дисбаланси във възнагражденията на служители, заемащи еквивалентни длъжности в различни структури, което се очаква да се преодолее „в по-дългосрочен план”.

Общата численост на държавната администрация към 31 декември 2012 г. е 144 875 щатни бройки. В тях са включени и данните за МВР, чиято численост намалява с 5,2% спрямо предходната отчетна година - 58 170 за 2011 г. и 55 170 за 2012 г.

Без МВР, в министерствата щатовете са общо 7327. Най-значимо реално намаление на щатната численост през миналата година е имало в Министерството на външните работи – с 8,8 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
skitnik32 преди 10 години
До komentar4 до 1 Аниgerb nqmaha tolkowa izdanki za celiq si mandat? dori magistralite i detskite gradini da broi6 za izdanki pak na towa prawitelstwo sa powe4e za nqma i mesec.da ne goworim kolko otkradnaha za teq 30-ina dni....
13
1
 
5
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Боже, ама тези докога ще продължават с кадруването. Как не ги е срам. Народа никакъв не ги иска те му се надсмиват и си продължават. БЕЗСРАМНИЦИ!!!
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изпечени БСП кадри - крадци от класа или с 2 думи - червени ***!
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДС продължава с кадруването. ДС - проклятието на България.
10
3
 
9
 
! Отговори
20 дни стигат преди 10 години
С мирен протест нищо няма да стане. Ония са се вкопчили здраво в кокала и не им пука дали някой крещи отвън или не.То и аз да си правя далавери за милиарди и да си вземам немалка заплата и то без да работя да не мислите, че ще ми пука ако някой свири със *** и се облича смешно някъде си. Мога да изкарам по тоя начин поне още 20 години. Виж, ако някой дойде и ми вкара два в муцуната, ще се замисля доста.
9
3
 
1
 
! Отговори
ало преди 10 години
За Варна какво се ослушват? Или чакат инструкции от ***.
8
7
 
16
 
! Отговори
СС преди 10 години
Какъв Кабинет е това?!?Вие сте НЕЛЕГИТИМНИ, никой не ви иска, ходете си, *** червени!
7
2
 
13
 
! Отговори
Георги е Асан! преди 10 години
Ами ние сме за забраната на двете турски партии - ДПС и платената от него ПП "Юруш". Мълчи, Асане, дето се подписваш "Георги11+, познахме те!
6
22
 
5
 
! Отговори
Георги11 преди 10 години
Атака и Сидеров не са крали и не са докарали Българите до казаните желаят Европейски доходи и живот за Българите затова са неудобни!!! Атака е Българска партия ДПС Турска партия ако сте Българи защо сте против Българската а не за забрана на Турската партия?
5
2
 
22
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
От космоса се вижда че нищоправещите и получаващи срещу това заплата са много повече отколкото може да понесе държавата.Какъв шанс да давам на правителството като знам че нямат кураж да правят това което трябва.Незнам кой на какво се надява,истината е че трябва да се реже яко.Безработните ченгета няма вече къде да ги настаняват.
4
10
 
21
 
! Отговори
gogo преди 10 години
Имената на новите областни с "Ахмед" ли започват? Защото като видях списъка с председателите на парламентарните комисии (90% хора на ДПС) вече нищо не може да ме уяуди
3
32
 
25
 
! Отговори
до 1 Ани преди 10 години
Герб постоянно се дъниха ,но ги търпяхме 3,5г. и не протестирахме
2
3
 
16
 
! Отговори
кк преди 10 години
До 1: Приятел, ами досегашните от кой бяха назначени? Аз си мисля, че тези политически игри са следствие от неспазването на закона и врътки около обществени поръчки, заменки и т.н. Ако Областните управители си вършат работата според Конституцията и Законите на страната и да отговарят единствено при нарушаването им,няма никакво значение кои личности ще бъдат такива. А сега се слагат играчи... Може би е време те да се избират пряко като кметовете. Стига с тези партийни назначения!!!!
1
14
 
35
 
! Отговори
Ани преди 10 години
Ако ще и от народната партия да поставят областни управители пак си заминават.Издъниха се прекалено много за да ги търпим още....