Удължиха с 3 месеца комисията, ровеща "Авиоотряд" 28

Ще търсят кой е придружавал Бойко Борисов на борда
Обновена: 3 юли 2013 10:58 | 3 юли 2013 10:48,
26
Удължиха с 3 месеца комисията, ровеща "Авиоотряд" 28
Поглед в салона на самолет "Фалкон-2000", част от Авиоотряда. Снимка: Булфото

Парламентът удължи работата на временната анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства при ползването на правителствения "Авиоотряд 28" и въздухоплавателни средства на МО в периода 2009 г. - март 2013 година.

Комисията трябваше да работи само месец, но депутатите решиха да удължат времето й на работа до 30 септември.

Шефът й Венцислав Лаков от "Атака" първоначално поиска удължаване на мандата само с месец, но един от членовете – Антон Кутев от БСП, предложи работата на комисията да бъде удължена до края на септември заради ваканцията, в която ще излезе парламентът.

Още по темата
Кутев обясни, че членовете й трябва да направят всичко възможно да свършат работа още преди края на лятото.

Друг член на комисията – Жельо Бойчев от левицата, посъветва министър-председателя Пламен Орешарски да внимава с полетите на правителствения Авиоотряд, докато се прецизират правилата.

Кутев отново се върна и на темата за списъците с пътниците на борда на полетите.

По думите му се оказало, че най-строго пазената тайна е кой е придружавал експремиера Бойко Борисов по време на полетите.

Вчера, по време на поредното заседание на временната комисия, стана ясно, че нито НСО, нито Летище София, нито Авиоотряда разполагат със списъци на пътниците на борда.

Стана ясно обаче, че пилотити изпълнявали полети на търговски дружества, БФС, за снимки на сериали, развозване на бизнесмени.

Йордан Цонев пък къде на шега, къде наистина, обобщи, че повечето полети са под мотото "Лов, риболов и други хитрости" на бившия премиер.

По този повод днес левият Илия Ваташки се отплесна в медицински съвети към Бойко Борисов за високото му кръвно налягане, което според него се дължало и на постоянните полети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Миро преди 10 години
ББ напълно се беше самозабравил във властта, почти си я ползваше като монарх. И затова сега трудно приема някой да му търси сметка за делата... И въобще отказва да приеме, че вече е опозиция, а не премиер на страната!
24
0
 
2
 
! Отговори
Само констатации преди 10 години
Прокуратурата у тяхна, така че разследването ще е дълго българско оправдателно. Няма съд в България. Нужен трибунал и за три дена виновните в пандиза. И аз ако си назнача съдии и прокурори и аз ще крада и присвоя. Така, че крадците олигарси не са виновни, тъй като няма съд и наказание за тях. Тук е точката на въртенето, за разлика от други държави. Примерно Руминия - там има министри в затвора и ето на много са вече напред пред многострадалната България. Вел, Татар, Фил - чевци са за бесене...
23
0
 
2
 
! Отговори
Ая преди 10 години
Бистришки тигър да се наричам, първа радост е за мене;))
22
1
 
0
 
! Отговори
от 22 преди 10 години
до 20
21
1
 
2
 
! Отговори
до 21 преди 10 години
До АнонименЕейй Безбожник, Тоя кавал е Летял с Парите на Народа!!! Ти от тоя Запис / СРС / АКО СИ ЧУЛ САМО КАК ПИКАЕ ТИБЕТСКИЯ ЯК , значи си мноооооооо ама мнооооооо *** И ***!!! ГОСПОД ДА ПАЗИ БГ ОТ ТАКИВа като теб!
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ное след месец няма да омаме депутати те за три месеца говорят. Волен ви зарази всички! Козват че лидоста не е заразна.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистите не можаха с нищо да обвинят Борисов. Единственото дето успяха да измислят беше да го запишат как пикай и да го обвинят че като министър председател ползвал правителствения самолет. В сравнение с 2-та милярда закопани от комунистите в Белене и 500 милиона закопани от Доган в Цанков камък Борисов може хич да не слиза от самолета - халал да му е летенето. Явно това е бил най-малко крадливият премиер който сме имали.
18
5
 
3
 
! Отговори
Георги11 преди 10 години
Атака и Сидеров не са крали и не са докарали Българите до казаните желаят Европейски доходи и живот за Българите затова са неудобни!!! Атака е Българска партия ДПС Турска партия ако сте Българи защо сте против Българската а не за забрана на Турската партия?
17
0
 
4
 
! Отговори
George преди 10 години
Пилотити???? Браво бе, Днес... Мария да хваща букварите и да заляга над тях! :D
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
LE-LE, tozi pod e tolkova mrusen, mai goveda sa vozili.....
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а защо давате самолета на Говедата бе ***, анли точно това разследвате
14
15
 
6
 
! Отговори
k преди 10 години
Много платени комунисчета се е навъдил този сайт, увеличават се всеки ден, простестите замаляват, комунистите се увеличават, абе много *** народ тва българчето, пуфф че ме срам, гаднооо само *** и ***, ужассс
13
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво!А комисията за АЕЦБелене да се закрие и присъедини към тази за авиоотряда.
12
11
 
12
 
! Отговори
Марин преди 10 години
Хората се бунтуват, а те ходят на лов за вещици, най крадливото правителство някога в лицето на станишев и доган
11
14
 
15
 
! Отговори
hristo.gunchev преди 10 години
Хайде честито!Разкрихте "далаверите" на Бойко.Сега ако за още 3 месеца разкриете и кое гадже е возил в самолета и дали са правили аеросекс, народа ще ви прости всички прегрешения. Народа има нужда новите управляващи да покажат повече зрелища, а не повече морал.И повече катарзиси разбира се! :)
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е лошо всички комисии да се заемат с новия изборен кодекс. След 3 месеца и тази и другите комисии няма да ги има. Даже и хората в комисиите няма да ги има в парламента. Когато дойдат честни и достойни хора ще има достатачно какво да разследват дори и сегашните комисии.
9
6
 
22
 
! Отговори
Т преди 10 години
Българина иска правова държава с паравила, но като почне нещо да се случва и веднага се намират мрънчовци - "Ама защо точно това?" "Ана няма ли нещо по-важно?"Закона си е закон. Ако има злоупотреби се гонят колкото и да са малки. Ал Капоне е влязъл за данъци.
8
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смешници ! Мислят си , че така ще отклонят вниманието от протестите ! IQ -то на цялата комисия , че и парламент клони към НУЛА !
7
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САМО Борисов е виновен! (Е, и Цветанов разбира се). Той е виновен и за Първата и за Втората... Пунически войни, за децата в Сомалия, за кризата в Косово и за ред други знайни и незнайни грехове. Та защо да не е виновен и за Авиоотряд28 - от създаването му до ден днешен. Амин!
6
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предлагам всеки нов парламент да има една - единствена, постоянна комисия, а именно:"Комисия по оплюване, очерняне и дискредитиране на предишните, защото предишните са много лоши и заради предишните ние сега нищо не можем да направим. Долу предишните ! "и така докато ги изритат ...