4 стюардеси на "Авиоотряд 28" обгрижвали Бистришките тигри

НС създаде спецкомисия за "таксиметровата служба на ГЕРБ"
Обновена: 5 юни 2013 14:42 | 5 юни 2013 11:02,
124
4 стюардеси на "Авиоотряд 28" обгрижвали Бистришките тигри
Бойко Борисов с футболистите на "Витоша" Бистрица. Снимка: Булфото

Депутатите одобриха създаването на анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства при ползването на правителствения "Авиоотряд 28" и въздухоплавателни средства на МО в случаите на ползване не за цели на въоръжените сили за периода август 2009 - март 2013 г.

Комисията ще трябва да провери кога, по какви дестинации в страната и чужбина, с каква цел, в какъв състав, с какъв разход на средства са били ползвани самолети и хеликоптери на авиоотряда и МО.

Скандалът с "Авиоотряд 28" избухна през август миналата година, след като стана ясно, че той е превозвал футболния отбор "Витоша Бистрица" или т.нар Бистришки тигри, в които играеше бившият премиер Бойко Борисов за мач с "Чавдар Етрополе" на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров.

Двата отбора играли във Варна, а пътували с правителствения самолет.

Още по темата
"Атака" и ГЕРБ обявиха, че ще подкрепят създаването на анкетната комисия, макар и по различни причини.

Червените депутати пък пресметнаха, че разходите за Авиоотряда са над 8 млн. лева за 2011 година.

Комисията ще бъде създадена на паритетен принцип – по двама народни представители от всяка парламентарна група.

Антон Кутев и Жельо Бойчев ще са членовете от Коалиция за България, Владислав Горанов и Ивайло Московски – от  ГЕРБ, Венцислав Лаков и Маргарита Николова ще са членовете от "Атака", като Лаков беше избран и за председател. От ДПС в комисията влизат Йордан Цонев и Рамадан Аталай.

Националистите, в лицето на Венцислав Лаков, поискаха да знаят цялата истина за "таксиметровата служба на бившите управляващи".

"Искаме да знаем за какво са харчени пари на данъкоплатеца", настоя той.

Лаков предложи да се приемат и нови правила за "Авиоотряд 28", като той премине под контрола на МО. "Искаме да знаем цялата истина за Бистришките тигри, обслужвани от 4 стюардеси", обясни още националистът.

"Дейността на "Авиоотряд 28" със сигурност е описана в съотвените документи и всяко едно нейно действие е проверявано от Сметната палата и контролните органи. Всичко това, което правите в момента, вероятно отрича и неглижира тези институции, които са държавни", обяви на свой ред бившият транспортен министър Ивайло Московски.

Той поиска да се направи проверка и на това как са купувани правителствените еърбъси по времето на тройната коалиция.

"Къде спахте 4 години, че не направихте тези проверки", обърна се Татяна Буруджиева от БСП към Московски.

"Госпожо Буруджиева, нещо притеснявате ли се?", веднага й отвърна той.

Това е първата комисия, в която се включват представители от ГЕРБ. Досега те бойкотираха комисиите и отказваха да излъчат свои представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
5
 
! Отговори
БИСТРИШКИЯ ТИГЪР преди 10 години
ЯКО КАВАЛИ !
83
3
 
4
 
! Отговори
Модератор преди 10 години
До Анонимен:Личните обиди и нападки не се толерират!
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Господа журналисти, моля не изтривайте коментарите ми!!! Нали все още сме свободни да изразяваме мнение...макар и неудобно за вас!!!
81
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
xa toi Boiko si ima mlado gadje,pritrqbvali mu stuardesi
80
3
 
4
 
! Отговори
полудевам полечка преди 10 години
бях добре обслуженвъртя ми опашката здраво
79
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кога е термина на стюардесите.дано да родят момчета да има резерви за Тигрите.
78
22
 
10
 
! Отговори
kir преди 10 години
Голям праз, че дори и да е истина. За колко пари става въпрос за 10 000лв може би. Ахмет Джолан си взе няколко милиона и никой нищо не му направи, а тея за 5-10 хил лева голяяяяяям проблем.
77
7
 
36
 
! Отговори
БАЧО ГАНЬО преди 10 години
АКО ТЕЗИ ИЗНЕСЕНИ ФАКТИ СА ИСТИНСКИ ,ТИКВАТА ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА БЪДЕ СЛОЖЕНА ВЪВ ФУРНАТА И ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В *** ! АМА ,ТОВА ИСТИНА ЛИ Е БЕ ,БЪЛГАРИ -МОЖЕ ЛИ ТАКИВА БЕЗХАБЕРНИЦИ ДА ПОСТАВЯТ БЪЛГАРИТЕ В ТАКОВА ПОЛОЖЕНИЕ ,ДА СЕ МОЛЯТ НА НЯКЯКВИ СИ ЕВРОПЕЙЦИ ,КОИТО СА ПО ДОЛУ ОТ НАШИТЕ СМЪРКАДЖИИ И ДА ОБЯВЯВАТ ,ЧЕ СМЕ ВЕЧЕ ЕВРОПЕЙЦИ !
76
28
 
11
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Нали още миналата година стана ясно, че чартъра е платен, какво се лигавите още? Ще си почешат езиците и ще кажат, че всичко е наред.
75
7
 
36
 
! Отговори
надя преди 10 години
Честно казано надали това е вай-интересното от разходите.А кой знае какви други изхарчени за кеф пари са отишли. ...Имам предвид и хората около Борисов.
74
8
 
29
 
! Отговори
баба преди 10 години
Боико оти и нази бистришките баби не ни вози с аероплано?Оти нема сигур момци да ни обслужоват ли?Аиде море сега да те видим ко шъ правиш.
73
7
 
30
 
! Отговори
21 преди 10 години
До bariera_61Абе,ти да не живееш в паралелна реалност?!?!Такива писания има някой път като коментари,че почвам да си мисля,че не живеем в една и съща държава!Или много хора тотално са се чалнали и изобщо не осъзнават истината-положението е от зле по-зле,тия мутрафони-неандерталци последните години направо ни ликвидираха,повече от половината народ е подложен буквално на изтребване,въпроса вече е на оцеляване.А все още има хора,на които това им харесва,къде го виждате "доброто" ?...!
72
6
 
26
 
! Отговори
wert преди 10 години
сигурно стюардесите са били с консумация ...
71
9
 
50
 
! Отговори
Носач преди 10 години
Ама снощи на Аерогарата пак го посрещнах 4-5 охранители с държавни БМВ-та..Докога така- докато влезе в затвора ли? Бах ти скъпия на бюджета обвиняем....
70
6
 
54
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
В САМОЛЕТА ЛИ СА ГИ ОБСЛУЖИЛИ....НЯКОЙ МУ ВИКАТ НА ТОВА....ОРГИЯ....
69
14
 
59
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Чета кометарите и се чудя,тези които хвалят управлението на Боко Кратуя и пишат,че е изхвърлил комунистите и "дс" от властта и ги е наврял еди си къде и т.н.,ако го правят за пари,то няма страшно,но ако наистина го мислят,значи много *** имат в тази държава!
68
6
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бистришки тигър по време на управлението на Боко да си в тази държава! Вози те правителствения самолет, ако имаш проблеми в работата, премиеринът се обажда на Вальо Танов да те върнат на терминала, който харесваш, онзи пък от своя страна се опитва да те набере по ЕГН - то... Въобще, мила моя майно льо, БГ риалити нон стоп!
67
5
 
46
 
! Отговори
До 84 преди 10 години
Точна така. В анкетната комисия трябва да влезе и агроном. Тъй като наистина става въпрос за тиквата, значи просто е наложително.
66
3
 
60
 
! Отговори
lul преди 10 години
До bariera_61 ти нормален ли си ? да не си oт "тигрите" ? и въобще излизал ли си от панелката,за да ми говориш какво мислят в Европа за България? защото аз живея в тази Европа за която говориш и тук нещата не са такива розови както ги обясняваш или ти е наредено (платено) от баш тигъра
65
3
 
57
 
! Отговори
До 80 преди 10 години
..., Румен Вълка се махна от "***" защото отказа на Боко Тиквата да му даде 51% от фир. Волф, но явно само ти не си разбрал и дечицата от 01гр. на детска градина "Звънче" от град Карнобат