Прогноза: При предсрочен вот - и Сидеров, и НФСБ в парламента

От протестите ГЕРБ губели повече от БСП, видя "Медиана"
Обновена: 4 юли 2013 20:34 | 4 юли 2013 20:33,
180
Прогноза: При предсрочен вот - и Сидеров, и НФСБ в парламента
Снимка: архив, Булфото

При предсрочни парламентарни избори е възможно да наблюдаваме в парламента две националистически партии, две „Атаки”- на Валери Симеонов и на Волен Сидеров. Решаването на задачата за политическата стабилност тогава ще бъде още по-жизнерадостно. Това прогнозира в интервю за „Фокус” социологът Кольо Колев, директор на агенция „Медиана”.

Той припомни, че 3 месеца преди изборите на 12 май резултатът на „Атака” е бил около 1,5% - 2%, но партията успяла много бързо да се мобилизира и в крайна сметка постигна 7,3%. "Така че да ги зачеркнем с лека ръка и да кажем „Не, край с тях” не е много сериозно”, коментира Кольо Колев.

Според изследване на "Медиана" 60% от анкетираните искали правителството да продължи да работи, а 28% искат избори тук и сега, съобщи още социологът.

„Разбира се, искащите избори не са мнозинството, но съвсем не са малко. Мнозинството биха предпочели друго решение, но все пак 28% са доста хора. Като цяло 60% от хората казват: „Абе да заработи”, някои от тях поставят времеви граници. 18% казват: „Да работи една година, пък после ще видим” или „Пък после да има избори”, а други 42%: „Да работи, пък като видим как работи, тогава ще решим дали да има предсрочни избори", поясни Колев.

"Хората си дават сметка, че предсрочни избори едва ли ще могат да решат сериозните проблеми на страната. На този фон основните политически партии се разполагат така, че печеливши няма. И ГЕРБ, и БСП губят, но БСП губи по-малко от ГЕРБ", каза по-рано пред БНР Колев.

По думите му не се наблюдава раждане на нова алтернатива. "При това положение, ако имаме едни предсрочни избори, най-вероятно ще имаме повторение на картината, която получихме и след изборите на 12 май", смята той.

В проучването на "Медиана" Пламен Орешарски е на трето място по одобрение политик. Колев обясни, че причината е, че голяма част от обществото не обвинява за назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС самия Орешарски. Те смятат, че това е политическа игра, в която той е бил замесен. Освен това Орешарски се държи доста спокойно и говори за проблемите, които ще бъдат решавани, посочи Колев.

Изследването е проведено в периода 27 юни – 1 юли 2013 г. с 998 души от цялата страна тип „фейс ту фейс”.

То е поръчано и финансирано от ТВ 7, каза Колев. Поръча ми го Жени Павлова, а не Делян Пеевски, подчерта той.

Мира Радева от Института за социални изследвания и маркетинг пък обясни, че се въздържат да пуснат проучване. "Знаете, че тези изследвания в период на напрежение като че наливат масло в огъня и дискредитират нашата работа. Така че избягвам подобно изследване на терен и не желая упреци, че съм такава и онакава", аргументира се тя пред БНР.

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: Медианаизследване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
1
 
2
 
! Отговори
яНКО преди 10 години
МЕДИАНА ВИЖДА ТОВА ЗА КОЕТО И СЕ ПЛАЩА!НЯМА КВО ДА ГИ КОМЕНТИРАМ ТИЯ СОЦИОЛОЗИ!АЗ ПЪК КАЗВАМ ЧЕ АТАКА НЕ ВЛИЗА И БСП ЩЕ Е С СЪКРУШИТЕЛЕН РЕЗУЛТАТ.
148
2
 
2
 
! Отговори
Adiito0 преди 10 години
Само Волен Сидеров може да разобличи всичките измамници. Откакто е на новия си пост, всеки ден продължава да открива корупцията. Искат да се отърват от него, точно защото си върши работата толкова добре. Искат да свалят имунитета му и да продължат със задкулисните си игри без шум. Но докато Сидеров се бори срещу тях, това никога няма да стане.
147
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо ли не вярвам кольо на скапаните ти проучвания?Може би защото си комунистическа ***,като другите двама социолози с голф игрищата.
146
1
 
5
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Ха ха ха това виц ли е бе ? Този сайт става все по-трагичен като публикува такива идиотизми, ама какво да се прави като им работи само апаратът за равновесие.
145
1
 
8
 
! Отговори
yurush преди 10 години
Силно се съмнявам, че Атака ще влезе. Предполагам че ТВ7 са поръчали резултатите :)
144
1
 
5
 
! Отговори
Кръстев преди 10 години
Върви сега да си прибереш хонорарчето от *** СтаниШеф! Помазни му се пак и отново излъга какво искат хората както го правеше и преди изборите! *** не са ли им много тези агенцийки на *** айде малко ги намалете бе! А да нали благодарение на техните манипулации успяха да извлекът много повече на изборите от колкото можеха и да сънуват дори! Усещат май че идват нови избори и пак се активират! Това не знам вече коя поред соц-агенция е за последните дни даваща крила при падане от високо!
143
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забележете, проучването е поръчано от ТВ7, но не и Пеевски :D
142
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама комуниста Колев каза, че БСП ще бие ГЕРБ и дори ще има мнозинство. Всички видяхме резултатите.
141
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ясно - "Медиана" на кой олигарх е?
140
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
муахахаха в коментарите има има масов патриотизъм (разбирай патриотизъм, който вирее най-добре под масата)разбира се, че болен пидеров е алтернатива - алтернатива на нормалните, алтернатива на интелекта, на морала, на чистоплътието ... то и самоубийството е алтернатива на живота.
139
2
 
5
 
! Отговори
do 152 преди 10 години
ами то не е трудно да даваш такива обещания, когато знаеш, че няма да имаш власт...ако иска да му повярвам, първо да се самоубие, пък после ще говорим дали да му даваме властта
138
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, нека пак с уговорката че Волен не е толкоз морален колкото би трябвало, да Ви попитам: Познавате ли друг действащ политик, който се зарече, че ако има власт и не повиши заплати и ако не се лъжа - и пенсии, колкото е обещал в рамките на една година, ще се самоубие?
137
3
 
13
 
! Отговори
22 дни стигат преди 10 години
На тоя "социолог" лично Станишев му подписва фиша със заплатата :)
136
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе Колю подлого червена!!!!!!!!С тези изказвания само ще докажеш че си напълно превъртял като Болен.Не се излагай ***,от децата ти не те ли е срам бе..........
135
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така е, Волен Сидеров е единствената алтернатива в момента. Интересното е че като че ли цял свят се поуплаши от него, но насоката е ясна - без да блести в някаква морална роля ,прокарва път към позабравени истини, към свободата, нещо което на този етап никой друг в реалната политика не прави. Бъдещето е на истината, а оттам на свободата и никой не може да спре тези процеси, други времена сме.
134
3
 
15
 
! Отговори
до 133 преди 10 години
Е що да няма избори бе, другарю! :DЕто, Кольо Колев казва, че БСП печелило, а ГЕРБ губи! Така и тези *** от ПЕС няма да ви гледат с отвращение, че зависите от един наркоман!Хахах! :)
133
13
 
7
 
! Отговори
Revolucioner преди 10 години
Поведението на Волен Сидеров е напълно нормално, предвид създалите се обстоятелства. Какво друго поведение може да се очаква, при условие, че в момент на размирици, в момент на икономическа и дълбока политическа криза, народа продължава да бъде мачкан от сегашни и предишни управляващи най-безпощадно. Г-н Сидеров не е съгласен това да продължава, и поведението му, бих казала, е просто бунт срещу настоящите несправедливости.
132
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така е, избирателите на БСП са пред урните, не по площадите.
131
2
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 10 години
НФСБ-!!!!!!!!През крив макарон<ще видят парламента!Там отиват най-продажните и злобнихорица,изгонени от другите партии....и зависимите от ДС....АБЕ,досущ като Валката Симеонов!
130
3
 
26
 
! Отговори
Анелия Донева преди 10 години
"То е поръчано и финансирано от ТВ 7, каза Колев."Тъй де - каквото си поръчаш и платиш, това и ще получиш!!!!"Той припомни, че 3 месеца преди изборите на 12 май резултатът на Атака е бил около 1,5% - 2%, но ПАРТИЯТА УСПЯЛА МНОГО БЪРЗО ДА СЕ МОБИЛИЗИРА и в крайна сметка постигна 7,3%."Всъщност, уважаеми колев, просто "А, така" тогава са ви платили колкото за 1.5% гласове .....