Бюджетът е опоскан, трябва да се действа!

БСП подкрепи намеренията за актуализация на бюджета
5 юли 2013 12:56,
146
Бюджетът е опоскан, трябва да се действа!
Сергей Станишев Снимка: БТА

Бюджетът е опоскан и ще подкрепим действията на правителството в насока към подобряване на икономиката, заяви от парламентарната трибуна лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев, след като премиерът Пламен Орешарски обясни пред депутатите защо се налага актуализация на Бюджет 2013.  

По данни на Орешарски и на финансовия министър Петър Чобанов фискалният резерв е намалял с близо 4 млрд лева, а е натрупан приблизително толкова и нов дълг.

„Няма как данните, които изнесе министър-председателят да не шокират депутатите и голяма част от българското общество“, подчерта Станишев. "До полугодието се е харчело безразборно, няма никакъв оперативен резерв. Резервът е опоскан”, допълни той.

Соцлидерът припомни как тройната коалиция е оставила 8 милиарда лева фискален резерв на правителството на Бойко Борисов. За 4 години наследството на г-н Борисов е почти преполовен фискален резерв и близо 4 милиарда лева нов дълг, ядоса се Станишев.

Лидерът на БСП посочи и „фундаменталната грешка“ на ексфинансовия министър Симеон Дянков и експремиера Бойко Борисов - стремежът за нулев дефицит.

Станишев беше категоричен, че финансовата стабилност на държавата ще бъде запазена по време на управлението и на това правителство. Бюджетният баланс не може да бъде самоцел, отново повтори той. По негови думи трябва да има работеща икономика. Според Станишев това е довело до голяма задлъжнялост към бизнеса. 

Станишев припомни, че правителството е поело ангажименти към бизнеса и социални ангажименти. Очакваме правителството да изпълни своите ангажименти максимално бързо, заяви той.   Станишев отново обясни, че червените настояват за спешни мерки за ограничаване на контрабандата, държавата да е изрядна към бизнеса. 

Според Станишев предишната власт е покровителствала контрабандни канали, а това е навредило на бизнеса. Очаквам държавата да предприеме спешни мерки за стабилизиране на държавните предприятия, категоричен беше соцлидерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 136то след 20 години няма да има българия ще се казва мангасария.Презиента ще бъде азис и министър ще бъде софка.Не искам да живея в бази бедна държава искам да се махна от тук и да се връщат 1 път в годината какво повече то нашите емигранти правят.
131
6
 
28
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Извънредно положение!!! Хора,тройната коалиция за един месец опоска бюджета и ако не си тръгнат веднага както се "правят на добри"и поголовно раздават пари на ляво и дясно с цел да печелят електорат ще доизхарчат всичко и ще ни изненедат с огромен заем,който ще зароби и правнуците ни! Пример със здр.каса.Новият управител-човек на БСП ще влее големи суми в болниците с пак техни управители и част от тях ще потекат към партийни централи!-цитирам телевизия от вчера и вярвам,че е така.Спешно оставка!
130
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАТЯ БЪЛГАРИ, ДС ОЛИГАРХИЯТА ПОДГОТВЯ ПОРЕДНАТА УЖАСЯВАЩА МАНИПУЛАЦИЯ, КОЯТО ЩЕ ИЗПЛАЩАМЕ НИЕ И ДЕЦАТА НИ. ЦЕЛТА НА ПРИКАЗКИТЕ ЗА ДУПКА В БЮДЖЕТА Е ВЗИМАНЕТО НА 2 МЛРД ЗАЕМ С НАЙ-ВИСОКАТА ЛИХВА В ЕВРОПА ОТ 3% МЕСЕЧНО. ТЕЗИ ПАРИ ЩЕ БЪДАТ РАЗПРЕДЕЛЕНИ В БЛИЗКИТЕ НА БСП-ДПС-ДС ОЛИГАРХИЧНИ КРЪГОВЕ. ВНИМАНИЕ БРАТЯ! НЕКА НЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ ДЕЦАТА НИ ДА СЕ ПРЕВРЪЩАТ В ДЛЪЖНИЦИ!
129
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие не разбирате ли, че изборите бяха опорочени?Вие ги фалшифицирахте. Нарушихте Конституцията.Вие сте на власт с измама.Как искате да управлявате? Правите се на разсеяни и вече сами почвате да си вярвате, че сте легитимни. 42 НС е НЕЛЕГИТИМНО и всичките му актове подлежат на ОТМЯНА. Партия Атака следва да бъде ЗАБРАНЕНА, а върхушката на БСП и ДПС трябва да влезе в затвора за престъпления срещу държавата. Смятате, че хората трябва да преглътнат това?
128
1
 
28
 
! Отговори
1 преди 10 години
Руския евреин лъже по най-безобразен начин.Те оставиха на ГЕРБ 8 милиарда фиск.резерв но половин година не разплащаха нищо и герб наследи 3,5 милиарда дългове и увеличени с 20% пенсии.През май тази година фиск. резерв беше 6 милиарда,а бюджетът се изпълняваше перфектно и беше на плюс.Сега червените мафиоти с турските си съдружници ще вземат няколко милиарда кредити, малко ще похарчат, повечето ще окарадат, а ние да си протестираме...
127
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТЕЯ ЩЕ ОПОСКАТ ВСИЧКО ДОКАТО ГИ СВАЛЯТ ЕБ*ТИ ДЪРЖАВАТА
126
1
 
34
 
! Отговори
Гонзо преди 10 години
Тоя на снимката освен,че е грозен е и много елементарен.Що не пожали изстрадалия народ като се скрие под полата на Моника.Така хем няма да вижда призраци, хем ще се чувства защитен.
125
1
 
18
 
! Отговори
Istinata преди 10 години
Tochno trugnahme bavno nagore i sega pak shte ima 5,6 godini zastoi.sledvashtiat mandat boiko pak shte se muchi s na tia glupostite a vie pak shte go svalite zashtoto ste ne dovolni che ste v ***
124
0
 
10
 
! Отговори
Istinata преди 10 години
Aidee utide
123
2
 
24
 
! Отговори
sostin преди 10 години
Червените *** искат са заеми да теглят да може да се налапат яко па после след тях потоп. Те не са ми странни , те си действат изцяло по комунистически без никакви изненади . По са ми странни ненормалниците дето ги подкрепят , толкова ли са ***. Съсела, Местан , Доган и тн. са си налапали паричките ми вие ше ми ядете ... типаци мизерни червени
122
1
 
25
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Виирджиниявержи, а ти какво предлагаш? Да ги оставим старите разбойници да източват хазната? да построят белене - никому ненужно? Да раздадат социалните на фалшиви фондации и уж соц.слаби и катуни? катуните пак да не плащат тока а надбавките за това да се надписват на българските сметки? Моля те, 23 години стига толкова беден народ в богата държава.
121
6
 
27
 
! Отговори
qur4u преди 10 години
Вижте пресконференцията на ГЕРБ във тази връзка. Навряха го на кучето в........С цифри, не с популистки фрази.
120
22
 
9
 
! Отговори
Виирджиния преди 10 години
Да не стане като последният път-Боко тиквата беше надеждата, то какво излезе...
119
21
 
2
 
! Отговори
Виирджиния преди 10 години
Не, не, по-добре се откажете, просто мен лично, а и по-голямата част от народа няма как да го спечелите за тези протести. Ясна цел няма зададена, новите хора, които ще ги предлагате са неизвестни все още..всичко е твърде мъглямво и неясно.
118
2
 
12
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До ВиирджинияВержи, престани да гледаш към араби или към САЩ. Имаше един професор на времето, Марко Семов, много хубаво е обяснявал на пръсти що е то "Народопсихология". Тук е балкански синдром, момиче, ние сме други, модела на САЩ тук няма да работи.
117
6
 
29
 
! Отговори
ООООООО преди 10 години
ПОМИЯРА СИ Е ***-----ВАРИ ГО ,ПЕЧИ ГО-----ПАК *** СПИНИШЕВ
116
9
 
4
 
! Отговори
Виирджиния преди 10 години
Задължително гласуване..ок и аз съм за това..по-скоро и референдуми трябва да има, но не измислени като последния, а като в САЩ щом има референдум може и 10 човека да са гласували-той е валиден)) Сегашното полежение е точно замазване, уж има възможност за референдуми, но практически няма.
115
1
 
9
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Виирджиния119момиче, ти склероза ли имаш, за тази цел е писано преписано тук в най-различни теми над сто пъти от най-различни хора, защо се правиш на ударена? На коментар ли ти плащат? Ако си журналист сериозен - води си записки за политически анализ. Ейййй, бездарни деца на заплата, ей...
114
3
 
12
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До ВиирджинияНови хора с чисти досиета. Защото нито една от 4 изброени от теб партии не защитава интересите на народа. Задължително гласуване го смятам за разумно отвсякъде. Как така на балотажа на Плевнеливев ще ми вадят от ДПС изневиделица 400 хиляди гласа, купени от Кърджалийско и чисто нови? как така продажната Манолова в предизборния ден с Бареков знаят ТОЧНАТА бройка на скандалните бюлетени? Айде стига с манипулации и шмекерии - задължително гласуване до дупка.
113
8
 
4
 
! Отговори
Виирджиния преди 10 години
Задайте цел, кажете ние протестираме и целим "ТОВА, ТОВА И ТОВА", сега все едно се стреля напосоки, без да се знае защо и какво се цели от тази стреба.))