Бюджетът е опоскан, трябва да се действа!

БСП подкрепи намеренията за актуализация на бюджета
5 юли 2013 12:56,
146
Бюджетът е опоскан, трябва да се действа!
Сергей Станишев Снимка: БТА

Бюджетът е опоскан и ще подкрепим действията на правителството в насока към подобряване на икономиката, заяви от парламентарната трибуна лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев, след като премиерът Пламен Орешарски обясни пред депутатите защо се налага актуализация на Бюджет 2013.  

По данни на Орешарски и на финансовия министър Петър Чобанов фискалният резерв е намалял с близо 4 млрд лева, а е натрупан приблизително толкова и нов дълг.

„Няма как данните, които изнесе министър-председателят да не шокират депутатите и голяма част от българското общество“, подчерта Станишев. "До полугодието се е харчело безразборно, няма никакъв оперативен резерв. Резервът е опоскан”, допълни той.

Соцлидерът припомни как тройната коалиция е оставила 8 милиарда лева фискален резерв на правителството на Бойко Борисов. За 4 години наследството на г-н Борисов е почти преполовен фискален резерв и близо 4 милиарда лева нов дълг, ядоса се Станишев.

Лидерът на БСП посочи и „фундаменталната грешка“ на ексфинансовия министър Симеон Дянков и експремиера Бойко Борисов - стремежът за нулев дефицит.

Станишев беше категоричен, че финансовата стабилност на държавата ще бъде запазена по време на управлението и на това правителство. Бюджетният баланс не може да бъде самоцел, отново повтори той. По негови думи трябва да има работеща икономика. Според Станишев това е довело до голяма задлъжнялост към бизнеса. 

Станишев припомни, че правителството е поело ангажименти към бизнеса и социални ангажименти. Очакваме правителството да изпълни своите ангажименти максимално бързо, заяви той.   Станишев отново обясни, че червените настояват за спешни мерки за ограничаване на контрабандата, държавата да е изрядна към бизнеса. 

Според Станишев предишната власт е покровителствала контрабандни канали, а това е навредило на бизнеса. Очаквам държавата да предприеме спешни мерки за стабилизиране на държавните предприятия, категоричен беше соцлидерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
15
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До ВиирджинияКой каза че мълчах? Отговори на въпроса ми - какво работиш освен като платен драскач и колко работни места с пълна прозрачности платени данъци си открила?
51
23
 
5
 
! Отговори
Виирджиния преди 10 години
До 54Ако беше от средната класа нямаше да мълчиш 4 години, време през което ГРОБ загробваха средната клаа, замразяваха заплати, увеличаваха задлъжнялостта на бизнеса и т.н.и т.н.
50
2
 
24
 
! Отговори
Dimo преди 10 години
Пимнете Виденов и помнете какво винаги са правили комунистите при предните си управления. Единственото което не може да им се отрече е, че са добри манипулатори и демагози. С един заем, който те ще си присвоят, такъв ще ни го наврат, че свят ще ни се вие. Ще изчезне и валутния борд и Европейски пари и всичко.
49
3
 
15
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До ВиирджинияЯ, ти се логна, драга? та я ми кажи - какво работиш освен платен драскач по 50 лева на ден? Откриваш ли работни места? Плащаш ли редовно заплати и осигуровки? Защото аз - да. И не желая моите данъци да отиват в джоба на съсела и за лудницата на Болен.И не съм ГЕРБер, представител на средна класа съм, която Съсела активно я унищожава.
48
16
 
2
 
! Отговори
Виирджиния преди 10 години
Тези малки "поправки" точно орязаха фотоволтаиците, затова така пищите)))Енергийната мафия държаща зелената енергия, която е от скъпа по-скъпа организира тези "протести", това е ясно))
47
22
 
4
 
! Отговори
Виирджиния преди 10 години
Гейбери, гейбери вие сте туморът на тази страна, само лъжи и популизъм и отново лъжи...последната ви нагла лъжа за Елена Йончева, че била в Сомалия с отряд 28...))) Въпросът е как не ви е срам, и какво е популисткото с тока, че новото правителство не позволи токът да се повиши с 40% както от ГРОБ бяха заложили ли?
46
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разкъсаха като Христос Дянков.Сега пудела Чобанов, моабетаджията на седянка Орешарски и техния вожд СерГей Лордще съсипят страната, така че Дянков след години ще бъде обявен за светец.Ако не свалите това правителство се пригответе за сценарий Виденов 2
45
1
 
25
 
! Отговори
Сотир преди 10 години
Кога го намалиха тоя ток ? Приеха малко поправки в закона, аама тока не е намален
44
7
 
7
 
! Отговори
мм преди 10 години
>>Правителството на Герб беше правителство на олигархията и бизнес интересите. Само 60 милиона са отишли в портфейлите на послушните медии и селективно избрани рекламни агенции на наши хораТова вероятно е така, но със сигурност и някое друго милионче е отишло за избрани рекламни агенции от бе се *** и в частност за форумни драскачи, не е ли така?
43
1
 
13
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Анонимен46Не е проста - платена е.
42
0
 
22
 
! Отговори
мм преди 10 години
както титан "оправи" ЦСКА така и тези ще "оправят" България. Олигарсите са гладни, бюджета не стига!Орешаро си крадне, платените драскачи си драскат, ние си лаем и керванът си върви ..
41
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВирджинияКакво намалиха, тока ли? 5% да си наврът където слънце не огрява! Популизъм от долна класа! Сега искат 2 милиарда заем за бюджет .... Кой ще го връща? Тия със спестеното от тока ли? Много си проста!
40
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правителството на Герб беше правителство на олигархията и бизнес интересите. Само 60 милиона са отишли в портфейлите на послушните медии и селективно избрани рекламни агенции на наши хора. Ох, сладка беше бюджетната баница по времето на бат Бойко! А "***" придоби държавния дял в ЕРП-ата на тройно по-ниска цена; Това са 200 милиона бакшиш бутнати от Мутропожарникаря в малкото джобче на Пашата и другите му авери от "***".
39
0
 
11
 
! Отговори
49! преди 10 години
Актуализация защото им е много висока летвата!
38
1
 
19
 
! Отговори
До серГЕЯ преди 10 години
ВЪН БОКЛУКККККККККККККК.
37
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишка , кога успяхте да опоскате бюджета ?
36
0
 
16
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До ВирджинияСкъпа, ти какво работиш освен по 50 лева платен драскач на ден? Работни места създаваш ли? Осигуровки плащаш ли? Изобщо, от къде имаш толкова време за интернет, щом не си *** че нещо не ми се връзва?
35
1
 
6
 
! Отговори
интернет лумпен преди 10 години
Кой каза "валутен борд"? ;-)
34
28
 
4
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Хайде, ***, отивайте да работите! Точно от какво не сте доволни, че правителствато намали цената на ел. енергията, която ГРОБ бяха заложили да се вдигне с още 40 процента заради техните фотоволтаици ли, или за повишените пари на майките, или за това, че класиците остават в учебната програма по БЕЛ. Това правителство за 1 месец направи много повече за народа, отколкото ГРОБ за 4 години))
33
2
 
18
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До ТракторМани другото, ама тия там ще ни докарат до това че и евросубсидии ще ни секнат и средната класа ще изнася парите навън..... Дупе да ни е яко...