Вече са договорени шефовете на Здравната каса!

Всичко се решава със задкулисни договорки, заподозря Атанасова
Обновена: 9 юли 2013 11:16 | 9 юли 2013 11:16, Веселина Йорданова
59
Вече са договорени шефовете на Здравната каса!
Десислава Ананасова. Снимка: Impact Press Group

ГЕРБ няма да влезе в парламента нито на изслушването, нито ще бъдем в залата при гласуването за директор на Здравната каса, заяви депутатът от партията и бивш здравен министър Десислава Атанасова пред БНР.
Днес в здравната комисия двамата кандидати да оглавят Касата Румяна Тодорова и Динчо Генев ще представят позициите си. 

Познавам и двамата кандидати. Когато д-р Тодорова управляваше Касата, три години нямаше Национален рамков договор, лекарите протестираха. Д-р Генев е изразявал винаги своята позиция, но не съм съгласна, че общинските болници са били низвергнати от системата. С д-р Генев съм водила многократни разговори. Ще ми е интересно какви позиции ще изложат, любопитна ми е позицията и на двете парламентарни групи. "Атака" пък се обяви за национализация на Здравната каса, припомни Атанасова.

Още по темата
Тя съобщи, че днес ще бъде внесена жалба в Конституционния съд за смяната на д-р Пламен Цеков.

Предполагам, че вече е договорено единият да бъде управител, другият – подуправител. Вече е ясно, че всичко се решава със задкулисни договорки, подчерта Атанасова.

Такава договорка няма, отговори д-р Нигяр Джафер от ДПС. Тя на свой ред обвини ГЕРБ за управлението им - смяната на няколко министри на здравеопазването и шефове на Здравната каса.

Нашата кандидатура представлява различна гледна точка към системата, каза Нигяр Джафер, която е председател на здравната комисия в НС. По думите й д-р Генев представлява общинското здравеопазване.

Тази част от системата беше подложена на голям натиск, но продължава да обслужва две трети от населението на България. Д-р Генев е член на Сдружението на общинските болници. Нашият кандидат е с по-различен профил, но също е достоен. Смятам, че и двамата кандидати са достойни и днес ще разберем какви са техните позиции и какви са техните виждания за решаване на проблемите в НЗОК, каза Джафер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
4
 
! Отговори
ivo преди 10 години
Няма такава държава и правителство.само как си разпределиха баницата.изумително.сестрата на илияна йотова,любовницата ония,бившата на другия.здраво оплетени комунистически черва,е затова ще ги измете народа.от алчност забравят да мислят за последствията, но народа няма да забрави да помисли за тях.нагли до безобразие!
43
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 10 години
НЕКА ИМА ЕДИН ЗАСВЕТА МИНИСТЪР НА НАРОДНОТО ЗДРАВЕ. НЕКА ТОЙ ДА ПРЕДЛОЖИ НЕЩА , КОИТО ДА КАСАЯТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ , А НЕ ТЕЗИ СЪС ЧАСТНИТЕ ЗДР. ЗАВЕДЕНИЯ, ТОИТО НАЙ- ЖЕСТОКО СМУЧАТ ЗДРАВНАТА КАСА. НЕ МОЖЕ ЕДИН МАЛЪК ГРАД КАТО ПАЗАРДЖИК ДА ИМА 3-4 ЧАСТНИ ЗДР. ЗАВЕДЕНИЯ. НЕКА СЕ ПОУЧАТ И МАЛКО ОТ ЧУЖБИНА.НЕКА ПООТРЕЖАТ ДОГОВОРИШТЕ СЪС ЧАСТИТЕ ЗДР. ЗАВЕДЕНИЯ И ЩЕ ВИДИТЕ ПРОГРЕС НА ДЪРЖАВНИТЕ ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ.
42
5
 
7
 
! Отговори
БГ преди 10 години
БСП, ДПС и Юруш, я проверете Румяна Тодорова на коя червена функционерка е роднина и после пишете!Оставка на правитъелството на Олигарски!Бойкот на мрдиите на Пеевски!Да живее България!Протести до оставка.ю, че са вредни за българшината по тези земи!
41
3
 
4
 
! Отговори
Десислава преди 10 години
Дали няма пак да е Делян Пеевски??
40
4
 
10
 
! Отговори
До 28 преди 10 години
В последното ти изречение се крие истинската причина ГЕРБ да не ходят в парламента. Мислят си, че така ще се изчистят и хората ще забравят, какви са ги вършили. От тук нататък всяка грешка, която направи сегашното правителство, те само ще я констатират и коментират, но те са се кандидатирали за народни представители, за да участват във вземането на решения или да бъдат опозиция, за да критикуват преди да е влязло в сила решение. Те не са политически коментатори, а политици (така поне се мисли)
39
5
 
14
 
! Отговори
7 преди 10 години
Тая дуловска *** защо не се скрие някъде? просто, нахално и нагло селско същество! Млък!
38
5
 
12
 
! Отговори
Vittorio преди 10 години
Десислава Атанасова ти коя беше, че забавих?! Какво си положително си направила, че да съдиш в момента?
37
4
 
15
 
! Отговори
хихи преди 10 години
Селската торба трябда да се скрие в миша дупка !
36
4
 
15
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
тая "тежка артилерия" ,що не млъкне?
35
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
43, не пиши глупости! Борисов да беше махнал цецо и лудия дянков, па и себе си, че тогава бих казал че имаш право до някъде...
34
18
 
5
 
! Отговори
до карамбол преди 10 години
За разлика от дебелокожите комунисто-депесари, Борисов поне веднага отстраняваше тези, които не си вършат работата. Я ми припоменте при тройната коялиция с какви мъки махнаха Р.Овч и петков. Да не говорим, че корумпираните Джевдет Чакъров и Гагаузов така и не бяха отстранени , а направиха заменки за милиарди, за които ни разследват ЕК и ще плащаме глоби До електроат матрялов:Гледаш 2 мрд- мантрата на БСП, а забравяш 20 г "преход" под мъдрото ръководство/кражби на БСП, царя, ДПС, Костов...
33
7
 
6
 
! Отговори
xой преди 10 години
В общинските болници се лекуват 2/3 от хората. След лечението 1/3 от тях нямат нужда вече от никаква помощ на останалите неможе да се помогне!
32
5
 
20
 
! Отговори
Лекар преди 10 години
Противна жена,таа пък се взе много на сериозно, ей клюн гаден нали знаеш че от теб нищо не зависи.
31
7
 
20
 
! Отговори
ТАЯ преди 10 години
ТАЯ ПЪК КАКВО ИСКА ТЯ НЕКА СИ КРЕПИ ТОПКИТЕ НА БУДА И ДА НЕ ХОДИ НА РАБОТА. КАТО ВСИЧКО ТИ Е ЯСНО *** В ПАРЛАМЕНТА И КАЖИ ОТ ТРИБУНАТА КАКВО ИСКАШ. ТО НЕ МОЖЕ ДА ХЕМ ДА КРЕПИШ ТОПКИТЕ НА БУДА ХЕМ ДА СИ В ПАРЛАМЕНТА. НА ВСИЧКИ НИ Е ЯСНО , ЧЕ ТОВА *** ИМА АКЪЛ КОЛКОТО ЗА ДВАМА ЛУДИ И ХОБИТО И Е ДА ДЪРЖИ ЧАТАЛА С ПАМУКА.
30
10
 
14
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
То какво има да се избира? Румяна Тодорова е сестра на червената евродепутатка Илияна Йотова. Тук връзката е видима и ясна. Член на групата на олигарсите в БСП предлага сестра си за важен пост, свързан с много пари. Слагат "наш човек". Ако това не е шуро-баджанащина. Другият пък, Динчо Генев е предложен от ДПС и бил директор на болницата в Харманли, т.е. големец в турскоговорящ район. ДПС ходи там, където са парите. Тук имаме цуг цванг. Който и да бъде избран, винаги народът е в губеща позиция.
29
6
 
20
 
! Отговори
глас преди 10 години
Тази джофла и онзи шеф на нзок докораха болниците половината до фалит. Имат и мутри да говорят. Прехвърли дейностите на на МЗ към здр. каса без да покрива разходите сега щяла да се жалва на арменския поп. Защо не се жалише когато съпартийника и *** Дянков внесе 2 милиарда лева в държавния резерв.
28
24
 
9
 
! Отговори
tedi77 преди 10 години
Десислава Атанасова беше изключително успешен министър на здравеопазването, за кратък период от време откри редица злоупотреби и наказа нарушителите, разкри много нови болници и спешни центрове, повиши заплатите на медиците, модернизира технологиите, като цяло се справи много добре с длъжността си.
27
8
 
21
 
! Отговори
Лекар преди 10 години
скрии се ве чавко противна! Вие разсипахте цялата здравна система, па сега сте и дебелооки да говорите...
26
19
 
8
 
! Отговори
max666 преди 10 години
Уважавам мнението и решенията на бившия здравен министър Десислава и определено бих се доверил на избора и ако го правеше тя. Изключително стойностен човек, който си вършеше съвестно работните задължения.
25
10
 
16
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Цеков беше назначен без изслушване директно. Точно тази ли кокошка ще говори за задкулисие???