Социолог: Вотът – неизбежен, но сега не му е времето

Юрий Асланов зове ГЕРБ да не притискат правителството
12 юли 2013 22:02,
59
Социолог: Вотът – неизбежен, но сега не му е времето
Не смятам, че е редно парламентът да работи под натиск и да му се налагат решения от улицата, каза Юрий Асланов. Снимка: Булфото

Шефът агенция АФИС, социологът Юрий Асланов, твърди, че предсрочните избори са неизбежни, но въпросът е кога да се направят.

"При избори сега, както се иска от протестиращите, резултатът е предизвестен – в парламента ще влязат само три партии и едва ли това е, което те искат да постигнат", смята той.

Според него сега е напълно безсмислено да се проведе предсрочен вот, важното сега било парламентът и правителството да бъдат оставени да свършат няколко неотложни неща и промени в закони.

"Протестиращите, а и отсъстващата от парламента опозиция в лицето на ГЕРБ заявяват – направете тези и тези промени в Изборния кодекс и си отивайте!

Лидерите на ГЕРБ казват, че ще влязат в парламента само ако се обсъждат промените в Изборния кодекс. Добре, ами ако другите излязат – какво правим. Странно, че няма никакво доверие в парламента, а от него се изисква да направи промяната. Логиката се къса. Не смятам, че е редно парламентът да работи под натиск и да му се налагат решения от улицата.

Ако някой е на мнение, че улицата представлява мнението на мнозинството от народа, най-лесният начин да проверим дали това е така е като отидем на избори. Непризнаването на изборните резултати от страна на отделни групи граждани няма да ни отведе до никъде", твърди Юрий Асланов.

По думите му ролята на Волен Сидеров е силно преувеличена, както и опасността от неговата партия.

"Много по-опасно е партия като "Атака" да е извън парламента. Нито Волен, нито "Атака" са фашисти, както ги наричат. Част от реториката на някои от лидерите им съдържа ксенофобски окраски, но в основата си тяхната платформа е социална и радикално лява. Посланията им се ползват с подкрепата на широк кръг от граждани", настоя Асланов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
29
 
! Отговори
denim58 преди 10 години
До 666А този на всичкото отгоре е осиновен от бащата на Станишев - Димитър Станишев и му е един вид брат!
12
12
 
42
 
! Отговори
666 преди 10 години
Хора с имена Юрий, Сергей, Максим и т.н. е ясно за коя кауза са. Жалко за държавата ни, че на такива "българи" се дава влияние и влас!
11
6
 
32
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
Да пуснат Белене и тогава ли?!?!? Ай сиктир!
10
1
 
21
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
IURI S TLYSTITE M....I AI SKRII SE
9
10
 
13
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До нема тайни у БГ Че той може да му е баща бе.... какъв природен брат?
8
19
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо да оставим олигарски да краде и да съсипва Бългалия?! Естествено че трябва да има избори възможно най-скоро, а до тогава отново президента да назначи служебен кабинет, понеже се видя че сегашния кабинет е най-слабия, най-корумпирания и най-анти европейски от както дойдоха демократичните промени у нас! ОСТАВКА!
7
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червения шаман и той замазва положението. Видите ли червените искат промяна ама не точно сега. Тея искат само да се окопават. Това им е последния шанс и никога няма да се откажат от кокала. Само бой ще ги оправи.
6
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да сега е време да заробят следващото поколение с нови и безмисленни за народа заеми от Русия.
5
15
 
47
 
! Отговори
Путев преди 10 години
Неотложните неща са: Да се вземат 1-2 милиарда кредити от запад. 1-2 милиарда кредити от Русия (на двойна лихва). Да се открадне колкото се може повече от тях.А после - да управлява който ще обрания бостан.
4
10
 
35
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Този е обременен с каузата на БСП. Да попитам него и тези, които ни лъжат, че промяна на предсрочни избори няма да има: Февруари можеше да свалим правителството и да дойде скритата тройна коалиция, а сеге не, че е твърде вероятно "нашите" да не бъдат на власт. И още нещо, вие когато правите секс само на една поза ли карате - добре- зле само една, че ако я сменим... може да ви спадне. Страхотна логика.Народът ще реши на избори кой да бъде и кой да не бъде!Да живее България. Нас не ни е страх!
3
6
 
33
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До инженер Абе разни канцеларски плъхове и провалени политици като започнат да носят от девет дерета вода какво трябва правим - вече съм сигурен че трябва да правим точно обратното!
2
8
 
40
 
! Отговори
инженер преди 10 години
Щом и социолозите почнат да дават акъл какво да се прави значи работата е зле...
1
6
 
41
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
Явно не са му платили достатъчно и за това не може да прецени кога ще е вота :)