Стотици камъни валяха към белия автобус, рече Кутев

"На Бузлуджа усетихме подкрепата за кабинета"
Обновена: 29 юли 2013 13:12 | 29 юли 2013 11:25, Веселина Йорданова
371
Стотици камъни валяха към белия автобус, рече Кутев
Антон Кутев. Снимка: архив, БулФото

„Протестиращите имат категорично неприемливи искания – вие трябва да си отидете, защото ние ви мразим“, заяви депутатът от „Коалиция за България“ Антон Кутев пред БНР.

Кутев поясни, че протестиращите искат нови избори, а вотът е бил твърде скоро. "Този срок не е достатъчен, за да покаже резултатите от едно правителство. Труден е диалогът, но ние сме длъжни да го търсим“, каза Кутев.
По повод случая с белия автобус, с който се опитаха да изведат депутатите от парламента миналата седмица, той заяви, че не е бил счупен само един прозорец, а най-малко пет.

Депутатът уточни и че един камък не чупи прозорец. „Категорично полицейски палки не са удряли по автобуса и не са имали никакво основание да го правят. Това бяха камъни и бяха стотици камъни. Една част от тях са паднали в автобуса, останалите по главите на полицаите“, каза той. Според него от всички, които са оградили автобуса, само около 20-30 са хвърляли камъните. Кутев беше категоричен, че камъните са били достатъчно големи и това е показателно, че предназначението им е било да убиват.

Още по темата
Депутатът заяви, че е убеден, че изкарването на белия автобус и появата му на мястото, където има най-много протестиращи, е грешка.

На въпрос дали има диалог между протестиращи и управляващи, Кутев обясни, че разговори между двете страни са абсолютно задължителни. Народният представител добави, че на Бузлуджа симпатизантите на левицата са показали ясно своята подкрепа и към правителството, и към БСП. Депутатът изрази съжаление, че до този момент протестът не е излъчил лидери, с които да се води конструктивен диалог.

На Бузлуджа категорично усетихме подкрепа към правителството. Там имаше над 50 000 души и това не са 50 000 души, които се разхождат на жълтите павета след работа, заяви червеният депутат. Той обясни, че отиването на Бузлуджа е коствало на много от симпатизантите да тръгнат към върха в два през нощта заради отдалечеността на много от регионите, докато протестиращите в центъра на столицата отиват там след работа.

Кутев поясни, че депутатите ще продължат работа, защото има няколко много важни теми. Една от тях според него е актуализацията на бюджета, а като част от него е социалният пакет. На въпрос как депутатите ще продължат да ходят на работа, Кутев обясни, че е дискомфортно от една страна да бъде питан как ще ходи в парламента и същевременно да чува протестиращите, които казват „няма да ви пуснем да влезете“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още по темата: БСПАнтон Кутев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
2
 
43
 
! Отговори
gogo преди 10 години
Кутев,от всяко твое изказване си личи че си един обикновен ***.Показвай се по-рядко.Само дразниш хората.
197
1
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Лъжат комунистите , лъжат. А тези които им вярват на лъжите са зомбирани от сектата им БСП.
196
1
 
31
 
! Отговори
българин преди 10 години
Каквото и да си говорим безобразията на сега управляващите са толкова големи,че повече никой не ги изтрайва.То и в Китай управляват комунисти,ама ония са по човечни.Ако вашите кадри отидат поне за месец в Китай ще се върнат до един в ковчег защото ще са прекалили с краденето,а там това се наказва със смърт.24 години народът ви търпя.Нима не беше толерантен и добър народът ни.Колко повече да ви търпим????????
195
1
 
25
 
! Отговори
dedo преди 10 години
Не са стотици, а хиляди ! Но твоята бетонна глава може да понесе и повече! Възхищавам ти се от сърце, как успяваш да изказваш за толкова малко време, толкова много глупости. Непостижим си!
194
1
 
25
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Омръзна ми да пиша, че този тип има сериозни проблеми с психостимулантите.Всеки ден е друсан до козирката.
193
1
 
19
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 10 години
Подъл лъжец
192
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На страха очите били големи казват старите хора.На тоя *** са му сменил няколко памперса онази нощ.
191
1
 
17
 
! Отговори
Кутьо преди 10 години
Титана на мисълта Кутев - СПИНа , но като се има предвид електората този тъпигьоз е достоен представител.
190
1
 
17
 
! Отговори
Доко-доко преди 10 години
Сигерно Кутев, сутрин се буди със следния ритъм: "-Камъните пааааадат, къмъъъниииите пааааадааат от нееебееето, капка ми паднаааа на съъъърцееето!" Дън-трака, дън трака... ! Иначе не си обяснявам виждането му за стотиците камъни! Иначе на това другарю Кутев се казва "Народна любов"!
189
1
 
15
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
до Ляв251 За разлика от вас аз много често минавам през Бузлуджа,защото минавайки балкана от там през лятото е много по прохладно.Уверявам ви пътя е тесен стръмен обграден от гори и почти без отбивки.Няма къде да се паркират 1000 автобуса по никакъв начин уверявам ви!Толкова много хора няма как да се поберат на тази поляна.Дори и на връх Столетов,където е по просторно няма място.Колкото до камъните на Кутев смятам,че са им раздадени предварително.Те са гладки речни и не се събират по паветата!
188
1
 
26
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 10 години
Трябва да признаем, че има логика в твърденията им. Обещаха, че щяло да има "стотици" пъти повече бабички на Бузлуджа. И тъй като протестиращите в София били 300, то на Бузлуджа трябва да са се събрали поне 50-60 000 калпака. Връзва се и теорията за "стотици камъни" по белия автобус - 300 човека по 2 камъка и сметката излиза. Е, трябва да е бил тежко брониран автобус, а на Бузлуджа трябва да е имало едни нищо и никакви 1000 автобуса - подробности. Търсят се и *** да повярват на глупостите им.
187
1
 
30
 
! Отговори
СанДокан преди 10 години
Каде летяха Кутьо ти ли ги хвърля то се видя кви сте прозрачни *** сами си чупят стъклата да хвърляъ от вътре и да провокират народа и после да го бият.Народната любов ще ви настигне скоро !!!! СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ ТРЯБВА ***
186
0
 
18
 
! Отговори
Rex преди 10 години
"-Какви ти стотици......десетки......"....тъ*анар......
185
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Stiga ste povtariali, che triabva da ima dialog s protestirashtite....NAPRAVETE DIALOG s protestirashtite. POPITAITE gi kakvo iskat. Ne se drajte arogantno, zashtoto s nishto ne ste poveche ot nas... I nie imame visshe obrazovanie I govirim niakolki ezika. Deputat oznachava, che triabva da ni slujite na nas - Balgarskia narod, I da zashtitavate nashite interesi. Ako iskate horata da vi uvajavat, svarshete si rabotata
184
0
 
24
 
! Отговори
Ляв преди 10 години
след като в събота гледах новините от Бузлуджа приех без съмнение информацията за 50000 души ... от кадрите се виждаше юе е запълнена поляната но т.к. никога не съм ходил там и нямам представа колко е голяма тази поляма не възникна съмнение в мен. но след като чух изчисленията че за 50000 души трябват хиляда автобуси и се замислих възможно ли е това ... потърсих в google earth поляната и я измерих 60 на 90 метра = 5400 м2. 50000човека/5400м2=10ч/м2 Бабичка на село дали може да направи сметка
183
0
 
11
 
! Отговори
BG преди 10 години
To sega zapochva i niama da sprat dokato ne se mahnete. BOKLUZI
182
0
 
14
 
! Отговори
Човек преди 10 години
До 11След толкова много години във властта какво направи ДПС за своите избиратели,дали им оправи пътищата или намери алтернативно решение,какво ще замени тютюна като поминак за тези райони,какво сториха и те и коалиционният им партньор в 4 кабинета.Нищо, една голяма илюзия само че не на кино а в живота-този реалния
181
0
 
17
 
! Отговори
opa преди 10 години
Къде пък ги видя тия стотици камъни? Хората са го заснели, полицаите сами разбиха страничното стъкло и то отвътре има го в тубата. Не се правете на страдащи, да не пострадате по-сериозно.А пък тия 50 000 къде ги събрахте там, вие изобщо 50 000 накуп виждали ли сте въобще? Скоро ще почнете да ги виждате често и повече даже от прозорците на НС ако продължавате така. "Всяко кебапче - куршум в сражението срещу световния империализъм!" и "Да не оставим нито един пациент да умре без лекарска помощ!
180
0
 
13
 
! Отговори
българин преди 10 години
стотици хиляди ще полетят.
179
0
 
21
 
! Отговори
NORM преди 10 години
А в буса усетихте ли подкрепата за кабинета,или камъните бяха малко.