Стотици камъни валяха към белия автобус, рече Кутев

"На Бузлуджа усетихме подкрепата за кабинета"
Обновена: 29 юли 2013 13:12 | 29 юли 2013 11:25, Веселина Йорданова
371
Стотици камъни валяха към белия автобус, рече Кутев
Антон Кутев. Снимка: архив, БулФото

„Протестиращите имат категорично неприемливи искания – вие трябва да си отидете, защото ние ви мразим“, заяви депутатът от „Коалиция за България“ Антон Кутев пред БНР.

Кутев поясни, че протестиращите искат нови избори, а вотът е бил твърде скоро. "Този срок не е достатъчен, за да покаже резултатите от едно правителство. Труден е диалогът, но ние сме длъжни да го търсим“, каза Кутев.
По повод случая с белия автобус, с който се опитаха да изведат депутатите от парламента миналата седмица, той заяви, че не е бил счупен само един прозорец, а най-малко пет.

Депутатът уточни и че един камък не чупи прозорец. „Категорично полицейски палки не са удряли по автобуса и не са имали никакво основание да го правят. Това бяха камъни и бяха стотици камъни. Една част от тях са паднали в автобуса, останалите по главите на полицаите“, каза той. Според него от всички, които са оградили автобуса, само около 20-30 са хвърляли камъните. Кутев беше категоричен, че камъните са били достатъчно големи и това е показателно, че предназначението им е било да убиват.

Още по темата
Депутатът заяви, че е убеден, че изкарването на белия автобус и появата му на мястото, където има най-много протестиращи, е грешка.

На въпрос дали има диалог между протестиращи и управляващи, Кутев обясни, че разговори между двете страни са абсолютно задължителни. Народният представител добави, че на Бузлуджа симпатизантите на левицата са показали ясно своята подкрепа и към правителството, и към БСП. Депутатът изрази съжаление, че до този момент протестът не е излъчил лидери, с които да се води конструктивен диалог.

На Бузлуджа категорично усетихме подкрепа към правителството. Там имаше над 50 000 души и това не са 50 000 души, които се разхождат на жълтите павета след работа, заяви червеният депутат. Той обясни, че отиването на Бузлуджа е коствало на много от симпатизантите да тръгнат към върха в два през нощта заради отдалечеността на много от регионите, докато протестиращите в центъра на столицата отиват там след работа.

Кутев поясни, че депутатите ще продължат работа, защото има няколко много важни теми. Една от тях според него е актуализацията на бюджета, а като част от него е социалният пакет. На въпрос как депутатите ще продължат да ходят на работа, Кутев обясни, че е дискомфортно от една страна да бъде питан как ще ходи в парламента и същевременно да чува протестиращите, които казват „няма да ви пуснем да влезете“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още по темата: БСПАнтон Кутев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
16
 
! Отговори
аз преди 10 години
на страха очите са големи все повече се оплитат в лъжи
177
1
 
2
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
До bai_jordan Опитвал ли си да счупиш прозорец на кола? на автобусите са по здрави, та порбвай да го счупиш със щит демек не нещо остро, затова на тактическите ножове на дръжката има метален шип, а той кино ще ми прожектира, младеж, има един пишман кинаджия, Танкиста му викат, разучи как се сдоби с това название, то бяха лъжи, припадаци то беше чудо, после се оказа че било монтаж.
176
0
 
17
 
! Отговори
denim58 преди 10 години
Да ,бе да! Защо тогава МВР на 24.07. не казаха, че са чупили стъкла?! Защото ги разкрихме, за това! Лъжци и манипулатори! ОСТАВКА БЕ ДОКАЗАНИ ЛЪЖЦИ!Освен това на бузлуджа бяха под строй и срещу платено извозване и пак можаха да съберат само около 35000 - според МВР! Това е положението! Не могат да са ни конкуренция, хора останали с действията си и мислите си в 20 век 1984г., защото ние сме в 21век, а годината е 2013!Демагози!
175
0
 
21
 
! Отговори
Крум преди 10 години
Стотици камъни - тоя съвсем е слънчасал на Бузлуджа! Нали видяхме на клипа как полицаи отвъпре разбиват прозореца. ***! Нямат и срама!
174
0
 
16
 
! Отговори
Рето преди 10 години
Ама нали Кутев показа камъка, с който е направил белята по всички телевизионни новинарски емисии /беше се уплашил от стореното, и като децата прехвърли вината на другите, а си спомням, че като деца ни учиха да не лъжем плашейки ни с поговорката, че на лъжата краката са къси, и в този смисъл на този Кутев краката къси ли са дълги ли са/
173
0
 
21
 
! Отговори
11 преди 10 години
Не мога да разбера едно, как честните и работливи български турци търпят тази нагла коалиция с тези които са ги малтретирали и гонили, как допускат бивши ДС доносници да управляват ДПС и да ги манипулират. Вярвам че по голяма част от вас сте с нас на протестите, защото и вие желаете по добър живот за вас и децата ви. При първа възможност комунистите и вашите ДС ръководители ще ви излъжат отново.
172
0
 
19
 
! Отговори
...това е края... преди 10 години
А,ти вътре ли беше или ти разказаха...*** такъв-няма по антипатичен чожек и като визия и като изказ...що не си останахте на Бузлджа и да си въобразявате как народа ви иска
171
0
 
19
 
! Отговори
Да преди 10 години
Около 50000 бяха камъните, другари!
170
0
 
1
 
! Отговори
eto istinata преди 10 години
youtube/watch?v=tAjD7ow7bPQ#at=227
169
1
 
17
 
! Отговори
Свобода или Смърт преди 10 години
А пред парламента кога ще раздавате кюфтета и тениски, кога ще чуете очи в очи какво имат да ви казват и хората там ?Или само мнението на 5 хиляди изкукуригали платени старчока е от значение ?Да си го прибирате и оня льохман Шамара, че цирка ви с него става пълен.
168
0
 
17
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
50 000човека са грубо 1000автобуса.В цяла България мигар има толкова читави рейса.
167
0
 
12
 
! Отговори
bai_jordan преди 10 години
https://youtube/watch?feature=player_embedded&v=tAjD7ow7bPQ#at=209Ето го клипа от yotube отидете направо на 3:10 се вижда как стъклото се чупи отвътре показано е няколко пъти и на забавен кадър.
166
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 218А-а, нема, нема текива!
165
0
 
22
 
! Отговори
smehurko:)))))))))) преди 10 години
Дуругарю Кутев:))))))))))кога стахта господине.50,000 с рейсове на кйор софра:))))))) може .Но над 50.000 без да им плащат нищо да ви искат оставката е друго.И да се хвалите и много долно.Наследници на партия извън закон два пъти как се получава.Все едно убиец да си смени името и да го оправдаяти да е с чисто минали:)))))))))).Но няма Г-л прокурор и прокуратура :)))) нали сами си ги назначавате:) Закони не се спазват.............ИЗВОДИТЕ хората който пишат тук сами да си направят.........
164
0
 
10
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
До bai_jordanЕ много ясно, че ще потвърдят какво друго им остава!!??
163
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма такъв наглецbosia.blog.bg/politika/2013/07/26/anton-kutev-bratyt-na-hari-potyr.1133782
162
2
 
26
 
! Отговори
х преди 10 години
Нагъл , по-нагъл , комунист, това е степенуването за наглост. Тези хора / комунистите / са сектанти и действат по законите на сектите. Тях не ги интересува дали другите хора от обществото в което живеят страдат, тях ги интересува единствено сектата и техния гуру / в момента Станишев/. Предполагам че ако им кажат те са готови отново да избият в името на сектата интелигенцията и по предприемчивите българи както направиха преди 68г, когато за една вечер бяха избити от БКП 35000 невинни българи .
161
0
 
18
 
! Отговори
Xexe-e-e преди 10 години
Верно, спинар! Бузлуджарите не се разхождат след работа по жълтите павета, докарани са от село с най-малко 1000 автобуса на сборището да крещят неистово злобно за това, че им са подпилени зъбите всичките кучешки или глиги (прочети Кучешко сърце- велико произведение). Но за автобусите и кебапчетата БКП не плати със своите, а с нашите пари вноските ни за данъци, от които грабят за субсидии на партиите най-много за БКП. Не от членски внос тогава ще лъсне че почти нямат привърженици.
160
0
 
13
 
! Отговори
bai_jordan преди 10 години
МВР потвърди пред "Дневник", че едно от стъклата на автобуса, с който полицията направи неуспешен опит да изведе депутатите от блокираната сграда на парламента на 23 юли вечерта, е било счупено отвътре. Любителски клип, който показва това, беше разпространен през почивните дни в сайта за споделяне на видео youtube.
159
0
 
23
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Всяка изява на другаря сякаш ни казва протеста да не престава!