Къртица провалила плана "Бял автобус ме преследва..."

МВР шефът: Протестиращите получавали вътрешна информация
Обновена: 30 юли 2013 16:40 | 30 юли 2013 15:20,
158
Къртица провалила плана "Бял автобус ме преследва..."
Полицаи вътре не е имало, твърди вътрешният министър. Снимка: Булфото

Вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви, че в нощта на сблъсъци на 23 юли протестиращите са имали вътрешна информация за маршрута на автобуса, който се опитваше да изведе депутатите от парламента, но попадна в клопката на протестиращите.

"Явно беше подаден сигнал, че не трябва по никакъв начин да се допуска да напуснат народните представители и гражданите района на Народното събрание. Имаше от протестиращите хора, които легнаха пред автобуса, седнаха пред него и забавиха движението. Тъй като имаха много добра организация тези, които целяха ескалация на напрежението, имаха вътрешна информация, затова сменихме маршрута", каза още Йовчев, цитиран от "Дарик".

Още по темата
По думите му маршрутът, по който е минал белият автобус, извел депутати и министри от парламента, е избран така, че да бъдат избегнати най-агресивните групи протестиращи, но това не станало факт и мисията им била осуетена.

Йовчев коментира във Враца и записа, от който се вижда, че стъкло на автобуса се чупи от вътрешната страна чрез полицейски щит.

"Трябва да се разсеят няколко мита. Вътре в автобуса е имало само един служител на МВР - шофьорът. Другото е, че се вижда, че към автобуса летят камъни", коментира министърът.

"Преди да се започнат определени твърдения, е добре да се поговори с хората в автобуса, какво са изпитали и какви камъни и павета е имало около тях", настоя Йовчев.

Според него само лишен от чувство за справедливост човек може да лансира тези за това, че пътниците са виновни за счупването на стъклото на белия автобус.

МВР шефът обяви още, че към момента нямат информация, че сблъсъците от 23 юли ще се повторят.

"Но имаме информация, че има хора, които ще продължават да се стремят към ескалация на напрежението", категоричен бе той.

Министърът подчерта, че МВР ще продължи да спазва закона по време на протестите в отговор на критиките за "меки действия" на полицията към протестиращите.

"Факт е, че тези протести бяха незаконни, факт е, че в определени случаи имаше прояви на агресия, но ние не можем да реагираме с по-голяма сила, отколкото предполага ситуацията и повелява законът", каза той.

Цветлин Йовчев припомни, че е предупреждавал на по-ранен етап, че ако протестите продължат по този начин - липсата на диалог между политическите партии, ако не бъдат отправени съответните послания към протестиращите, в които те да видят път за разрешаване на своите проблеми, може да се очаква ескалация, "тъй като агресията в политическото говорене и поведение се предава надолу при хората", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До:143 данКой ти е казал, че щитовете са лични ?!?Няма такова нещо!
91
0
 
2
 
! Отговори
лъжец си ти преди 10 години
На всички е ясно Ходете си.
90
2
 
10
 
! Отговори
police PR преди 10 години
Вие не чувате ли -имало е само един полицай.С двете си ръце е държал волана.С двата си крака е управлявал ****алите за спирачките и газта.С другите си 6 ръце е държал три полицейски щита и три полицейсски палки с които е счупил стъклото.И междувременно е говорил по телефон и две радиостанции за да коригира движението на автобуса.това е вършел с останалите си три ръце.С с останалата си свободна ръка се е чесал там дето не го сърби.Какво неясно има та не вярвате,а?
89
7
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Факта, че депутатите на ГЕРБ не са се качили в автобуса говори сам за себе си. Сценария е от ББ. Затова от ГЕРБ са настояли да започнат заседанията на комисиите да започнат от 17.00 за да има време да се блокира парламента.
88
1
 
9
 
! Отговори
протестиращ преди 10 години
този наистина е много глупав как си мисли че хората няма да забележат бял автобус в тъмното той да не е бяла мишка.това да не са му пенсионерите на ндк-то не виждащи и помнещи от старост.после някой друг бил виновен истекла била информация.че то има ли нещо което да не е истекло от нашите служби...тече като ниагарски водопад.
87
1
 
12
 
! Отговори
gtf преди 10 години
най-голямата мафия - мвр, думичка не им вярвам
86
3
 
14
 
! Отговори
х преди 10 години
Търсете враговете с партиен билет,братя комунисти !Те са сред нас !
85
3
 
12
 
! Отговори
Knock преди 10 години
Стига с тея мръсни лъжи! ФОстаВка!
84
2
 
23
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Не вътрешна информация имаха, не не. Вътрешните им гласове им казваха къде да ви запецнат, че да ви извият вратълетата. Ама на, нали вашето мероприятие беше толкова добре организирано щото сте много професионални взе че им се размина, ама има и друг път!!!! :-)
83
3
 
8
 
! Отговори
ддт-капан за къртица преди 10 години
Капан за къртица: Взима се една голяма тиква и се поставя на пътя на къртицата.Когато къртицата мине покрай тиквата,тя спира и започва да информира тиквата.Тогава се удря с една мотика по главата и се трепе......
82
4
 
4
 
! Отговори
poturpevst преди 10 години
ami ne znam kakvi prostotiii e sutvoril novia kabinet osven smotani naznachenia, koeto go imashe i pri GERB. No tova koeto za men e nai-uzhasiavastoto ot upravlenieto na GERB i pred koeto dneshine upravilavasti sa kato edni pelenacheta, e totalnata propaganda za velikia Vozhd ( g-n B. Borisov) ot chastni i durzhavni medii ( takuv moment imame pri upravlenieto na GSDP i *** v Germania samo), totalnoto presledvane i reketirane na business-a, koeto dovede do izchezvaneto na mikro businesa v BG.
81
4
 
13
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н bariera_61,В момента е лято и трудно може да се организира каквото и да е. По традиция у нас големите калабалъци са есента/зимата.Второ, политическата криза е вече от два месеца. Партиите са с рекордно ниско доверие, а кабинетът се крепи на един глас. Това ако не е криза, не знам какво е.Трето, колкото повече простотии прави кабинетът, на толкова повече хора Тиквич им се вижда направо ангел небесен. Особено на тези, които живеят в области с областни/зам.-областни депесари.
80
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голяма наглост!
79
1
 
8
 
! Отговори
bin преди 10 години
Дaвaй нaроде, рaзединявaй се! 200 пaртии,леви ,десни !!! ***,турците,новите турци / *** и помaци/ сa единни! A ние,бългaрите??? Нa 300 стрaни aко може! Еееее...Търсим си го! И ще си пaтим! Жaлко !!!!Кой ще ни спaси от нaс сaмите! Злобa и зaвист,простотия и невежество -товa води сaмо до едно - пaдение нa и без товa рехaвaтa ни нaцияЕх,къде е aрмивтa сегa - Министерство нa нaроднaтa отбрaнa? Хa ,хa!!! Aми земеделците ? Ние сме земеделскa стрaнa! Но и тaм борбaтa е зa стол,не зa мотикa!
78
4
 
11
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н bariera_61,Че обществото ни е разделено, е ясно. Въпросът е, защо трябва да допускаме то допълнително да се разделя? Защото БСП реално това прави вече почти два месеца.За посредствените в политиката е ясно. Но защо се дърпат толкова, след като с всеки изминал ден е ясно, че колкото повече се дърпат, толкова вероятността да хванат пак кокала намалява. Тиквич се отказа навреме и спаси доста гласове, а тези в същата ситуация се дърпат?
77
6
 
16
 
! Отговори
ха ха преди 10 години
плиткоумни, крадливи и нагли червени *. Омръзнаха ми евтините ви номера. Не ви ли пращат по-нови номерца от Москва?
76
2
 
6
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н bariera_61,Какви смислени неща?И второ - като не могат да правят реформи (а те са жизнено необходими), защо така упорито се дърпат, а не си ходят?
75
2
 
9
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
bariera_61,Не, че нещо, ама това правителство, откак е на власт, не спира да прокарва разделителни линии: София-провинция, богати-бедни, умни-глупави и какво ли още не. Че даже оня *** Кутев за класова борба говореше. Накратко - насажда се омраза и профанизация. Да не говорим, че образователната министърка мьека.
74
0
 
5
 
! Отговори
вещица преди 10 години
Много ме кефи новото амплоа на бариерата.Израстнал е умствено.Браво! Явно има шанс и *** да оумнеят.
73
2
 
10
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н bariera_61,Големият проблем на този кабинет е, че не спира да прави глупости. И не спира да говори глупости. Ако бяха скатали Пеевски с някакво що-годе смислено обяснение и бяха показали поне желание за значими реформи - ОК. А те говорят за "катарзис", навеждат се пред ДПС и са напълно неадекватни. А най-лошото е, че им личи от сто километра, че са пионки до един, при това слаби пионки.