Къртица провалила плана "Бял автобус ме преследва..."

МВР шефът: Протестиращите получавали вътрешна информация
Обновена: 30 юли 2013 16:40 | 30 юли 2013 15:20,
158
Къртица провалила плана "Бял автобус ме преследва..."
Полицаи вътре не е имало, твърди вътрешният министър. Снимка: Булфото

Вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви, че в нощта на сблъсъци на 23 юли протестиращите са имали вътрешна информация за маршрута на автобуса, който се опитваше да изведе депутатите от парламента, но попадна в клопката на протестиращите.

"Явно беше подаден сигнал, че не трябва по никакъв начин да се допуска да напуснат народните представители и гражданите района на Народното събрание. Имаше от протестиращите хора, които легнаха пред автобуса, седнаха пред него и забавиха движението. Тъй като имаха много добра организация тези, които целяха ескалация на напрежението, имаха вътрешна информация, затова сменихме маршрута", каза още Йовчев, цитиран от "Дарик".

Още по темата
По думите му маршрутът, по който е минал белият автобус, извел депутати и министри от парламента, е избран така, че да бъдат избегнати най-агресивните групи протестиращи, но това не станало факт и мисията им била осуетена.

Йовчев коментира във Враца и записа, от който се вижда, че стъкло на автобуса се чупи от вътрешната страна чрез полицейски щит.

"Трябва да се разсеят няколко мита. Вътре в автобуса е имало само един служител на МВР - шофьорът. Другото е, че се вижда, че към автобуса летят камъни", коментира министърът.

"Преди да се започнат определени твърдения, е добре да се поговори с хората в автобуса, какво са изпитали и какви камъни и павета е имало около тях", настоя Йовчев.

Според него само лишен от чувство за справедливост човек може да лансира тези за това, че пътниците са виновни за счупването на стъклото на белия автобус.

МВР шефът обяви още, че към момента нямат информация, че сблъсъците от 23 юли ще се повторят.

"Но имаме информация, че има хора, които ще продължават да се стремят към ескалация на напрежението", категоричен бе той.

Министърът подчерта, че МВР ще продължи да спазва закона по време на протестите в отговор на критиките за "меки действия" на полицията към протестиращите.

"Факт е, че тези протести бяха незаконни, факт е, че в определени случаи имаше прояви на агресия, но ние не можем да реагираме с по-голяма сила, отколкото предполага ситуацията и повелява законът", каза той.

Цветлин Йовчев припомни, че е предупреждавал на по-ранен етап, че ако протестите продължат по този начин - липсата на диалог между политическите партии, ако не бъдат отправени съответните послания към протестиращите, в които те да видят път за разрешаване на своите проблеми, може да се очаква ескалация, "тъй като агресията в политическото говорене и поведение се предава надолу при хората", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
9
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
bariera_61,Добре, а Вие какво предлагате? Да си стоят калинките, че нови биха били по-гладни?Какво всъщност би Ви харесало? Протестите да спрат, та БСП-ДПС-Атака да си е на власт?
71
1
 
13
 
! Отговори
Е няма... преди 10 години
Нагъл, по-нагъл, най-нагъл.., Цветлин Йовчев
70
0
 
12
 
! Отговори
Слепото Куче преди 10 години
Ако някой от вътре не им беше казал,че в автобуса ще има депутати,всички щяха да си помислят че това е градската маршрутка за Бусманци и номера щеше да мине.
69
0
 
13
 
! Отговори
Йорданов преди 10 години
Този министър е или наивен, или лъжец! Не разбира, че хората бяха единни, а не организирани. И това е защото изпълзяха образи от 90 и 96, свързани с БСП-катастрофите. Министъра бърка понятията бпокиран със заложник. Да имаш инф-я за нападение и да качиш депутатите на рейс и да ги сервираш е малоумно, след като НС можеше да е непревземаемо с 1200 полицаи. Това послужи само на Дмитриевич, да се яви на събора като герой и да противодейства на вътрешната опозиция, танцувайки, като Джими Съмървил.
68
1
 
4
 
! Отговори
До ескалаторите преди 10 години
Вижте ся кво!Много от вас биха си умрели от кеф от счупена с паве депутатска тиква и Мая с разкъсани дрехи и защо не публично изнасилена от наши момчета с дълги коси и бради и несменяни от мисиц ***.Но не дей забравяйте кои са депутатите и кой ги е пратил тях.Тъй че не дейте да се очудвате ако съвсем случайно яко нацепени батки решат точно вас да претрепят докато се мъчите да опъните пияната колежка протестантка в некоя палатка на морето.А също и от София да Бургас да ви глобят 6-7 пъти-ей така
67
1
 
6
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н bariera_61,На софиянци им дреме, защото разбират, че политическият ни модел е изчерпан.В провинцията просто още не са го осъзнали.
66
1
 
7
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н bariera_61,основното за тези протестиращи е, че не им харесват резултатите от изборитеТук сте в огромна грешка. Не им харесват тези, които са в парламента и по върховете. Калинки, малинки, роднините на Моника, на депесарите заменкаджиите и кой ли още не.
65
0
 
5
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н bariera_61,аз, ако съм на тях, пак ще съм на площада. Но те си знаят. Щом ги кефи, да опъват каиша на ***. Аз не искам Емил Иванов да ми е зам.-областен. И не смятам, че специално на софиянци не им дреме. На тях им дреме. А в провинцията са толкова объркани, милите, че в момента се чудят какво точно става и ОреШаро точно на това разчита :)))
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До brymbrymАКО СЕ ВГЛЕДАТЕ НА СНИМКАТА В ЛЯВО ЯСНО СЕ ВИЖДА ОБРАЗ НА МЪЖ С ОЧИЛА. НА КОЙ ВИ ПРИЛИЧА? ВЧПРОС С НЕПОВИШЕНА ТРУДНОСТ
63
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До bariеrа_61Не знам защо си мислите, че всеки ден едни и същи ходят на протеста. Точно тук много грешите! Затова подкрепящите са толкова много, защото се сменят и в един момент място няма да можете да си намерите - ще изпълнят всички улици ! Аз съм бил само веднъж, но в сърцето си съм там всеки ден !
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До GiveMeFive /27/ *** мръсен - Защо наричаш децата и внуците на БЪЛГАРИЯ "площадни безделници и ***"
61
0
 
4
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н bariera_61,Все едно да питаш преди Американската революция "Що да сменяме краля, като друг няма?"Ами, в историята има и такива моменти - всички лица на сцената са стари и трябват нови.
60
0
 
4
 
! Отговори
az преди 10 години
а ние взехме, че ти повярвахме ....
59
0
 
4
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н bariera_61,Все пак един човек не ходи всеки ден на протест. А и да отиде, не стои по 6 часа - един идва, друг си отива. Това не са едни 5000 човека, които са всеки ден по 6-7 часа.По Вашата логика, щом на контрапротеста са 55 човека, значи на останалите 1499945 не им дреме.Колкото до подписките - викате да тръгнем като БСП по селата и да обясняваме, че това са списъци за помощи, или против ОреШаро, а като ги съберем, да кажем, че са за нов обществен договор??
58
0
 
4
 
! Отговори
rm преди 10 години
аххахаха, уникални ***. Вътрешна информация, сигнали подавани, протестиращи с радиостанции, контраразузнаване ще си направим още малко. И това само с по 20 лв на ден от боко и цецо.
57
1
 
4
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н bariera_61,За мен Костов не съществува от 2000 година насам :)Както и СДС, ДСБ и всевъзможните там трохи с по 1-2% подкрепа.
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има полицаи в автобуса какво ни правят на луди. От снимката зад сивия щит виждам на полицая синята униформа с гербчето на нея
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До viktor.stoichevПоздрав на вас деца от една баба. Вярвам във вас и в успеха ви! Вярвам, че истината ще победи, па макар и по-късно! На лъжата краката са къси! Успех и късмет млади хора, бъдещето на България!
54
0
 
5
 
! Отговори
aisha преди 10 години
Ei, do koga shte gi tarpim? Ne sluchaino sme bili 500 godini pod tursko.
53
0
 
8
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н bariera_61,Във Великобритания, ако хората не одобряват нечия стачка, се организират. Имало е транспортна стачка, мисля скоро след ПСВ и хората доброволно са карали обществените превозни средства :) Тук такова нещо няма.ИРА - не е добър пример, защото тук такова нещо няма.А това за 4-5000 дори няма да го коментирам. Явно четете само сводките на МВР.