Премиерът умилен от подписката: Много сте!

"Проблемите се решават на избори, а изборите бяха скоро"
Обновена: 30 юли 2013 16:33 | 30 юли 2013 13:41,
400
Премиерът умилен от подписката: Много сте!
Орешарски учуден, но щастлив от броя на подписите в защита на правителството му. Снимка: БТА

Благодаря на всички хора, които, въпреки ситуацията в страната, застават с лицата си и подкрепят правителството, коментира на брифинг премиерът Пламен Орешарски, който се срещна с представители на гражданска инициатива "За нов Обществен договор".

Още по темата

На разговорите, които продължиха над един час, те му представиха междинните данни от провеждащата се национална подписка с граждански искания.

"Имах кратка среща с инициативния комитет, който събира подписи в подкрепа на правителството. Впечатлен съм от броя на подписите", каза Орешарски.

От инициативата обаче уточниха, че подписката не е в подкрепа на правителството, а за нов обществен договор. 327 000 подписа са събрани до момента, като подписката продължава.

Премиерът умилен от подписката: Много сте!
Шествието с подписката. Снимка: БТА

"Искам да благодаря на всички хора, които въпреки създадената обществена и медийна среда в страната не се поколебават да застанат с лицата си зад действията на правителството. Аз неколкократно съм споменавал, че за мен са важни както протестиращите, така и тези, които не протестират, и тези, които подкрепят правителството. Никога не съм правил спекулации с броя на едните или на другите", настоя обаче премиерът.

По думите му на разговорите са обсъдени действията на правителството "и аз ги уверих, че ще продължаваме да работим по тях. За съжаление, в момента обществото не обсъжда програмните приоритети, а странични дейности", каза той.

Премиерът умилен от подписката: Много сте!
И Мишо Шамара дойде да се види с премиера и да засвидетелства подкрепа. Снимка: БТА

Пламен Орешарски обаче вметна, че проблемите се решават на избори, а изборите са били скоро.

"Правителството ще продължи да изпълнява програмните приоритети -  такива, каквито ни бяха гласувани в парламента в началото на мандата", категоричен бе той.

На свой ред Стоян Тодоров от гражданското сдружение предложи да се излъчи работна група и да се организира нова кръгла маса, на която представители на МС, НС, експерти, граждани да поставят своите искания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
63
 
16
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
И вие сте много 2хил.получовека!
2
39
 
12
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ВСЕКИ ще пада от власт, ако за 100 дни не ОБЯВИ:1. КРИЗА И ШОКОВА ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯ В ЕНЕРГЕТИКАТА 2. ОТМЯНА НА БОРДА и Данък ПЕЧАЛБА 20%3. Необлагаема МРЗ = СОЦИАЛНИЯ МИН. - 566лв4. Родителите до пълнолетие на децата им и МЛАДЕЖИ ДО 25г. - ДА НЕ ПЛАЩАТ ДОД.5. Премахване "ТАВАНА" за осигуровки (2 200лв)6. Изваждане на ПЕНСИОННОТО ОСИГ. от КСО7. Инвалидните ПЕНСИИ да се плащат ОТ ЗДРАВНИТЕ ОСИГ.8. Спиране на СТИМУЛИРАНАТА ОТ ДЪРЖАВАТА ДЕТСКА РАЖДАЕМОСТ, чрез "МАЙЧИНСКИ" за МАЙКИ над 18г. и до 3-то дете. .Иначе ИЗБОРИ ДО ДУПКА(без или с кръв, естествено народнат
1
26
 
95
 
! Отговори
3M преди 10 години
Много сте, 327 хиляди ***!