Премиерът умилен от подписката: Много сте!

"Проблемите се решават на избори, а изборите бяха скоро"
Обновена: 30 юли 2013 16:33 | 30 юли 2013 13:41,
400
Премиерът умилен от подписката: Много сте!
Орешарски учуден, но щастлив от броя на подписите в защита на правителството му. Снимка: БТА

Благодаря на всички хора, които, въпреки ситуацията в страната, застават с лицата си и подкрепят правителството, коментира на брифинг премиерът Пламен Орешарски, който се срещна с представители на гражданска инициатива "За нов Обществен договор".

Още по темата

На разговорите, които продължиха над един час, те му представиха междинните данни от провеждащата се национална подписка с граждански искания.

"Имах кратка среща с инициативния комитет, който събира подписи в подкрепа на правителството. Впечатлен съм от броя на подписите", каза Орешарски.

От инициативата обаче уточниха, че подписката не е в подкрепа на правителството, а за нов обществен договор. 327 000 подписа са събрани до момента, като подписката продължава.

Премиерът умилен от подписката: Много сте!
Шествието с подписката. Снимка: БТА

"Искам да благодаря на всички хора, които въпреки създадената обществена и медийна среда в страната не се поколебават да застанат с лицата си зад действията на правителството. Аз неколкократно съм споменавал, че за мен са важни както протестиращите, така и тези, които не протестират, и тези, които подкрепят правителството. Никога не съм правил спекулации с броя на едните или на другите", настоя обаче премиерът.

По думите му на разговорите са обсъдени действията на правителството "и аз ги уверих, че ще продължаваме да работим по тях. За съжаление, в момента обществото не обсъжда програмните приоритети, а странични дейности", каза той.

Премиерът умилен от подписката: Много сте!
И Мишо Шамара дойде да се види с премиера и да засвидетелства подкрепа. Снимка: БТА

Пламен Орешарски обаче вметна, че проблемите се решават на избори, а изборите са били скоро.

"Правителството ще продължи да изпълнява програмните приоритети -  такива, каквито ни бяха гласувани в парламента в началото на мандата", категоричен бе той.

На свой ред Стоян Тодоров от гражданското сдружение предложи да се излъчи работна група и да се организира нова кръгла маса, на която представители на МС, НС, експерти, граждани да поставят своите искания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
3
 
19
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Вече месец няма шеф на митниците - сякаш никой не се интересува от събиране на приходите; а това е по-важно от всякаква актуализация на бюджета...
262
2
 
17
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Вече месец няма шеф на митниците - сякаш никой не се интересува от събиране на приходите; а това е по-важно от всякаква актуализация на бюджета...
261
8
 
27
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
АУУУУУУУ,КАКВА ПОДКРЕПА Е ЗАСТАНАЛА ДО ПРЕМИЕРА! ИНТЕЛИГЕНТНИ,ЕРУДИРАНИ,УМНИ ,ВЪЗПИТАНИ И ОБРАЗОВАНИ ХОРА,НАЧЕЛО С МИШО ШАМАРА!Абсолютен резил за Орешарски!Най циничния *** рапър,който се подигра с българския трибагреник поддръжник и съветник на министъра ни! Каквито са ни управляващите,такива и са ги избирали! Моля всички,които се разграничават от тази *** само за статистика да сложат плюс!Искам да знам само комунисти,турци,*** и фашисти ли има в БГ.или все още има и българи!Благодаря
260
3
 
14
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
На практика последното ясно парламентарно мнозинство с което са управлявали бившите комунисти е това на Жан Виденов в периода 1994-1997 и тогава докара страната до фалит .Сега 15 години по-късно никой не е забравил какво са направили те срещу България . Тройната коалиция мина метър и устиска мандата поради факта , че България в периода 1998-2008 беше в подем след структурните реформи направени от правителството на ОДС и приеането ни в ЕС и НАТО , сега СА НЕБХОФДИМИ РЕФОРМИ , за които те не
259
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ami dori i da sa istinski - tova sa. 260000 dushi za troinata koalitzia. Ostanalite 6, 5 miliona sa protiv tiah.
258
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
OSTAVKA!!!!
257
6
 
15
 
! Отговори
М преди 10 години
МНОГО СА ГЛУПАЦИТЕ!
256
4
 
17
 
! Отговори
iАнонимен преди 10 години
Мишо Шамандурата е издигнал простотията в култ. Той доста елементарен и ограничен човек. Той не е за пример....по-скоро обратното.БСП купиха много гласове и похарчиха много пари за активни мероприятия -ДС. Те не искат нови избори по тази причина....пак трябва да харчат пари.....само ромите са на кяр.....и агентите на ДС!Лъжите на БСП по медиите също струват много пари !!Въпреки ,че са на Пеевски.(медиите)..всичко си се плаща...
255
4
 
14
 
! Отговори
Фалшивите преди 10 години
И така! Поредната манипулация успя!. Подписите на 260 хил.души, които най-вероятно не знаят дори, че са се подписали, са налице. Начело с лицето на БСП / или по-скоро г.за/ - Мишо Шамара. Кампанията е повече от ясна и повече от дразнеща нормалните хора. А от къде са подписите, ли? Ами от регистрите на ГРАО! Както по време на изборите се оказа, че във всички подписки на ВСИЧКИ партии има починали отдавна лица!
254
4
 
12
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Най-нормалното нещо е в една демократична държава когато кредита на доверие към институциите е изчерпан или когато след проведени избори болшинството от гражданите не се чувстват представени в законодателната и изпълнителната власт , тогава се провеждат предсрочни избори , няма никакво извинение за управляващите бивши комунисти , така със своя инат ще прввърнат политическата криза в икономическа понеже страната изпада в безвремие те трябва ясно да осъзнаят това .
253
7
 
32
 
! Отговори
Февруари преди 10 години
Чета коментарите и се чудя: Как е възможно в България все още да има хора, които не проумяват, че възможно най-лошия вариянт за държавата ни е управление на БСП и ДПС. Това са най-големите гангстери на Европа бе хора, какво ви става!И за каква подкрепа за Орешарски говорите, след като на втория ден от правителството стана ясно, че той не взима решенията
252
7
 
25
 
! Отговори
червена манипулация преди 10 години
Нагла червена манипулация с ФАЛШИВИ ПОДПИСИ!
251
6
 
18
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
От 2011 следя коментарите които правите по повод публикуваните статии , преди се пишеше яростно срещу Бойко Борсов и ГЕРБ , но никога не е било толкова категорично и токово единодушно и то при положение , че бившите комунисти са само един месец и половина на власт , не знам те дават ли си сметка какво ще бъде отношението към тях след янкой друг месец или не дай Боже година , честно казано ако искат да се прави каквато и да е реформа просто трябва НЕЗАБАВНО ДА СИ ДАДАТ ОСТАВКАТА , другото е без
250
1
 
4
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
До 281:Нищо нЕма да се смени ей така!Запомни!
249
2
 
6
 
! Отговори
vita-vita преди 10 години
До баш МайстораДо баш Майстора:MишKо шамара, 'ша го правим отговорник на ткзс - то :))) 'ша рапира на по бира и доларите да събира...$$$$ :))
248
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 278 След 5-10 години ще се смени системата, когато си отидат старите...
247
2
 
11
 
! Отговори
Христо Тамарин преди 10 години
Макар че президентът отрече да има такова намерение, той прибърза, като го отрече. Президентът има конституционно право да връща всеки закон, приет с по-малко от 121 депутатски гласа, без друга обосновка. Сега президентът има много други съображения да върне законът за актуализация на бюджета.
246
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уф,направо се разплаках и аз от умиление,като разбрах,че Олигарски е умилен и той.За съжаление тази подписка показва колко народ просто трябва да измре,заедно с идеите си за крадене,та ад тръгне България напред.Защото всички тия подписали се се надяват още да назначат децата си,баба си,леля си,брадчетда си на службичка,та да крадат заедно от ТКЗС-то или здравната каса.Не е ясно само дали има подписи и от Турция- там феновете на БСП също са многобройни!
245
4
 
12
 
! Отговори
опала преди 10 години
Много ме дразнят лелелеле!!!!!!!!!!
244
4
 
6
 
! Отговори
123 преди 10 години
До !!!А кой плаща знамената на протестиращите?