Страх имам само от Бога, от хора с павета - не!

На протеста пращат екстремисти, каза Йордан Цонев от ДПС
Обновена: 1 авг 2013 13:53 | 1 авг 2013 10:55,
194
Страх имам само от Бога, от хора с павета - не!
Йордан Цонев Снимка: БТА

„Имам страх само от Бога, от хора с павета нямам страх, и от бой нямам страх“.  Tова каза пред Нова телевизия депутатът от ДПС Йордан Цонев. Коментарът му беше по повод прекъснатото пленарно заседание вчера следобед, на което депутатите обсъждаха прекрояването на Бюджет 2013 и в крайна сметка прекъснаха заседанието и отложиха гласуването за днес. 

„Очевидно има хора, които протестират, очевидно има и сред тях пратени екстремисти. Логиката беше да избегнем сблъсъка от миналия вторник“, разясни Цонев защо депутатите не са заседавали до късно, за да приемат актуализацията окончателно. 

„От 13 часа нататък вчера ПГ на ГЕРБ започна с процедурни хватки да бави времето. Първа процедурна хватка – всяко гласуване се прегласуваше. Втора процедурна хватка – поиска се почивка. Трета процедурна хватка – вместо едно, две или изказвания, както беше предиобед, по седем наведнъж заявени. И набутаха да се удължи времето“, разказа депутатът от ДПС. 

„Аз държах да се приеме бюджетът, но като видях процедурните хватки за бавене на времето, като видях усмихнатата физиономия на Цветанов, просто разбрах, че не е нужно ние да се инатим и да правим някакъв сблъсък. Тогава казах на Миков и на колегите: Обадете се на вътрешния министър и ако искате прекъснете заседанието, не е нужно да се изнервяме“, изтъкна Цонев. 

Вчера БНР излъчи запис на Цонев, който казва на председателя на Народното събрание Михаил Миков да се обади на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

"Иди се обади на Йовчев, вече е блокирано всичко. Това е бавене, за да ни блокират вътре в парламента. Да не пита после: Ама аз не знаех", бяха думите на Цонев.

Депутатът от ДПС опроверга слуховете, че в нощта на сблъсъците между полицията и протестиращите пред парламента на 23 юли, той е бързал, давал е разпореждания и е „уволнявал“ хора, за да си тръгне от парламента.  Честна дума, такова нещо не е имало, посочи той.  

"Икономиката не е нива, която може да се окопае и след 5 минути да я засадим, а след 15 минути да даде плод. Там има инерционни процеси, опитваме се да ги спрем“, заяви още шефът на бюджетната комисия в НС.

"В страната вече 9-и месец потреблението се свива, инвестициите също. Ръстът за последното тримесечие е 0,4%, а беше предвиден ръст от 1%", изтъкна Цонев.  По думите му преминем ли нулата, сме в рецесия, а 0,4% е в рамките на статистическата грешка.  „Свитите приходи за шестмесечието също говорят за такава тенденция”, добави той.

На въпрос защо са си гласували ваканция при това положение и „с какво сърце ще почиват“ депутатите, ако държавата наистина отива към пропастта, Цонев отговори с въпрос: „Вие наистина ли смятате, че сме свръхчовеци? Така като ме гледате, изглеждам ли ви на човек, който няма нужда от почивка?“.  

Той беше категоричен, че в приходните агенции има проблеми - и в митниците, и в данъчните. Според него са нужни кадрови промени. 

Депутатът от ДПС заяви още, че изпълнението на приходите за петмесечието, преди да влезе този кабинет, сочат преизпълнение спрямо предходната година с 1,8%, а заложеното в бюджета е 8,7%. 

„Ако този темп на преизпълнение на приходите се запази, ние наистина ще имаме дупка от 1 милиард”, каза той. Относно актуализацията на бюджета Цонев заяви, че другият вариант е да се вземат пари от фискалния резерв и той да бъде намален. 

„Това не е политика, която ние одобряваме, това го правеше Дянков“, разясни депутатът от ДПС. Попитан може ли да се вземе още един заем до края на годината той отговори: „Дано не се наложи. Мисля, че няма да се наложи”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
0
 
! Отговори
румбо преди 10 години
Дьонме!
140
1
 
4
 
! Отговори
х преди 10 години
То и Волен Сидеров има диплома за богослов.Пази Боже България от такива богослови!
139
2
 
12
 
! Отговори
леля Пена преди 10 години
Крайно време е този турски измикярин,който си сменя визията според модата на очилата да сложи *** и потури и да престане да говори за бога,а да се зазрами и да млъкне поне.
138
0
 
10
 
! Отговори
magdalina.dyulgerova преди 10 години
Той бог си знае работата! Шубето е голям страх!
137
1
 
17
 
! Отговори
do tdmils преди 10 години
Не само богословската,ами и дипломата му по икономика е купена.На времето обикаляше около пристанището във Варна,за да изкара някоя кутия цигари от моряците.След това се свърза с мафиотите от Бургас и те го направиха депутат,разбира се срещу заплащане.Костов го разбра що за стока е и го изгони.Затова прегърна *** бургии.Не напразно е МЕНТАТА.Всичко при него е фалшиво,даже и той самият!!!!!!!
136
1
 
4
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Fesa vzema primer ot Erdogan Turcia i suzdava predpostavka za sblusuci s horata.Ekstremista e tozi,koito tupche bulgarskiat narod s chalma i prestupni kroeji.Poznavame vi gospoda i dami upravliavashti,ne stavate za nishto,osven za bokluka!!!!!Vun ot parlamenta!!!!!! Volen predatelia mrusne,vun!!!
135
1
 
6
 
! Отговори
SS преди 10 години
Абе тея буклуци и от ляво и от дясно все по устремено ни водят къ момента когато България ще се раздели на три и ще започнем да се избиваме взаимно по пример на арабите и все не разбирам при полужение , че сигорноста на държавата е поверена на армията , защо не се намесват. Какво чакат да се хванем за гушите и тогава ли.
134
1
 
9
 
! Отговори
EMIGRANT преди 10 години
Обърка Бог с Аллах ефенди !
133
0
 
19
 
! Отговори
гешев преди 10 години
затова се ръгна под задната седалка на рейса, нали? щото не те е страх, а напълни гащите!
132
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този очилат *** е за съд-и божи и граждански и какъвто съд си пожелае все ще му е малко.
131
7
 
5
 
! Отговори
яничар преди 10 години
не ще ги счупим . а ще ги посечем ако продължавате шепа хора да блокирате държавата
130
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Господи, прибери си вересиите, цял народ те моли.
129
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АКО ИМАХТЕ СТРАХ ОТ БОГА - НЯМАШЕ ДА ГО ДОКАРАТЕ ДО ТАЗИ СИРОМАШИЯ!НЯМАШЕ ДА ПРОГОНИТЕ БЪЛГАРИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ!НЯМАШЕ ДА СТАВАТА МИЛОНЕРИ И ДА ПЪШКАТЕ И ОХКАТЕ ЗА БЕДНИЯ НАРОД!ТИ СПЕЦИАЛНО СИ БЕЗБОЖНИК,ПРЕДАДЕ И ВЯРА И НАРОД,ЩОМ ПОЛИВАШ С ИБРИК НА БЕЯ!НИЩОЖЕСТВО!СТРАХ ТЕ Е ЗА КОЖАТА!НАПИКАХТЕ СЕ ОТ СТРАХ!
128
2
 
23
 
! Отговори
преди 10 години
Този безстрашен Мъж не се ли криеше в автобуса ЧЕХЪЛ ТАКЪВ!
127
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е богохулство ако имаше страх "само от Бога" нямаше да го прокламира от трибуната на парламента.
126
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така ще се подиграва този *** докато не им счупим главите.
125
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя от гузна съвест се прави на набожен, викат богословска диплома си купил също.
124
1
 
25
 
! Отговори
lpp преди 10 години
Абе ако ви избием лакомите зъбки на всичките *** от парламента ще видите от какво и кой ви е страх.За безочието има само един лек ТОЯГА.
123
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и дедо боже няма да ти прости
122
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
tozi dart gay kakvo se e razprikazval ot tribunata.. da si gleda mladia eb--ch i da malci