Хафъзов не "ваканцувал", а гледал домати

Изказването ми беше ирония към ГЕРБ, обяви депутатът от ДПС
40
Хафъзов не "ваканцувал", а гледал домати
Хафъзов не бил любител на морето.Снимка: Булфото

Депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов, който породи много шеги и закачки с употребата си на глагола "ваканцувам", призна, че не ходи на почивка по време на ваканцията си, а гледа домати.

Хафъзов разяснява пред "Труд", че думата "ваканцувам" не е някакъв диалект, а неологизъм.

"Това бе иронична форма на изказ, която бе предизвикана от стила на поведение на опозицията, в това число и на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Преди дни той цинично предлагаше да се работи и през август и препоръча на депутатите, които имат деца, да ги водят на море в следобедните часове, защото той им бил построил магистрали. След тази ирония аз отговорих с по-голяма ирония", коментира Хафъзов.

Още по темата

По думите му иронията разбрал само Лютви Местан, а той искал да покаже от трибуната абсурдността на дебата за депутатската ваканция.

В страстна реч от трибуната Хафъзов заяви, че никога не е ваканцувал, не е ходил на почивка на море, нито на планина. По религиозни причини не е събирал тен на плажа нито веднъж.

Според него в България няма условия религиозни хора да посещават плажове. Заедно със семейството си правели преходи из Стара планина, а той упражнявал физически труд на село.

"Отглеждал съм домати, лук, пипер и каквито зеленчуци се сетите", казва депутатът от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
СОЛОМОН преди 10 години
ТАКА,ТАКА НА ТУРЧИНА САЛТАНАТА,А НА БЪЛГАРИНА ИНАТА МУ *** МАМАТА
29
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 10 години
Сезон лято 2014 носенето на бански на плажа ще бъде забранено и преследвано със цялата строгост на закона.Снабдявайте се с бурки и шалвари, докато не са вдигнали цените
28
2
 
10
 
! Отговори
! преди 10 години
Иронията е ,че *** ,като тебе ще ни определят съдбата
27
0
 
3
 
! Отговори
dianka.babe преди 10 години
бравос! таквизи работливи депутати! бравос! знаят как се вади хляба .. почти!
26
1
 
6
 
! Отговори
Stealth преди 10 години
"По религиозни причини не е събирал тен на плажа нито веднъж." - ми да си ходи в Турция, и по-конкретно в Анадола. Не съм виждал досега хора да ходят на плаж със забрадки.
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахахаах религиозен бил резака, единствената им цел е да напълнят шкембето с лой....
24
3
 
13
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
Абе дори за тъпата дума пак Бойко ви е виновен. Не съм гербер, но товма вече просто е омръзнало, стана някаква фикс-идея на слънчасалите: дори за +36 вече Бойко е виновен, аман. Измислете нещо друго де, другари.
23
1
 
10
 
! Отговори
Иво преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Нещо си в грешка. Твоя кумир по български казва четирийсто вместо четиридесето. Да не говорим за логически несвързаната реч, която често пъти не се улавя поради чуждиците и новоформирани думи, които не съществуват в българския език, но понеже хората не ги разбират и си мислят, че този бил много учен и умен. Иначе често се пренася и говори с патос, който незнайно защо изчезва когато трябва да обясни някой действия, като отсъствието на доган от парламента в миналото например.
22
2
 
9
 
! Отговори
Коки преди 10 години
този по религиозни съображения не бил могъл да отиде на плаж, и да заведе там ханъмата си и децата - какъв българин е и какви български и европейски ценности изповядва?! ОСТАВКА И ДА СИ ЗАМИНАВА ЗА АНАДОЛА ПРИ ЕРДОГАН, С ЦЯЛАТА МУ ПАСМИНА - НЯМАМЕ НИЩО ПРОТИВ НОРМАЛНИТЕ ТУРЦИ, АРМЕНЦИ, ЕВРЕИ, ... КОИТО СА ЗАЕДНО С НАС ТУК И УВАЖАВАТ БЪЛГАРСКИТЕ ЦЕННОСТИ!
21
2
 
19
 
! Отговори
5 преди 10 години
Защо никой не наблегна на по-скандалната част от хортуването на тоя??? Той открито обиди всички плажуващи жени. Ето ти новина, а не нелепия му опит да реди нови думи.
20
3
 
8
 
! Отговори
аха преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Като се замисля така като знам английски на по-високо ниво от това в Харлем се чудя защо ли да не стана президент на щатите? Може би няма да ми позволят, защото ще паркирам ер форс1 на софийското летище?
19
0
 
13
 
! Отговори
er преди 10 години
и докато се правите на интересни българи правете деца поне по 3 ако искаме да ни има в софето не се вижда ясно картината на етносите но изведнъж , ще дойдат и ще ви забрадят жените ето то вече се случва - депутат иска плажове за релгиозни -демек със бурки и забрадки ,задължителен турски в училищата -Местан така че колкото и да ми скачате идва турският етно президент ако нямаме българчета ,за сега софето се пълни с дечица от провинцията ви слугуват за 900-1000 лв. но деца няма
18
3
 
13
 
! Отговори
Калина преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Защото:1. Неговата партия е създадена на етническа основа и не трябва изобщо да бъде допускана не просто до управление, а до избори!2. Това, че говориш правилен език не те прави умен, нито интелигентен!3.
17
0
 
5
 
! Отговори
Кой го каза,а? преди 10 години
"Кой ден е Велики петък"??????????
16
3
 
23
 
! Отговори
wertu преди 10 години
Тоя *** каза една глупост и стана известен ...
15
5
 
20
 
! Отговори
Michael преди 10 години
Абе, какво го превъзнасяте тоя Местан, говорел правилен български ... и какво сега - яйце ли да му сварим, банан ли да му обелим или какво ???
14
2
 
4
 
! Отговори
stefan преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !za6toto e isterik!po govora li 6te gi izbirame ili po delataa,toi var6i grabitelski delaiska6 i toi li da lapne milioni za Belene kato konsultant,za6toto pravilno govori balgarski
13
4
 
18
 
! Отговори
бай Миле преди 10 години
"неологизъм" ахахахаха ... тоя е по-*** отколкото изглежда и ... от 240 депутати и около 6 000 000 население, само Местан разбрал думичката !!! ... защо ли ??? Хахахаха
12
6
 
0
 
! Отговори
електричен ток ББ преди 10 години
От тези, които ме критикуват искам само едно - да не говорят и да не ме дразнят. Ще изведа държавата от кризата. Единственото, което искам е - мълчете! Какъвто сам си направи живота човек, такъв ще бъде той. Така е направил чичо Пейо, като казал Дий! на кобилката. Тя тръгнала и той падналИмаме наши експерти, които познават този бизнес, защото той е много специфичен, а и, както е определението във физиката насочен от движение на електрични товари - това е електричният ток, той минава и не се усеща пред журналисти от различни медии в отговор на въпрос за далавери в ТЕЦ-овете М
11
2
 
12
 
! Отговори
просто аз преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !На България и трябват ЧЕСТНИ политици, Местан може и да говори прекрасен български, може и да е умен, но не е честен .