Чобанов при Плевнелиев. 2 часа разговор за актуализацията

Финансист №1 призна, че президентът има нагласа да наложи вето
Обновена: 5 авг 2013 17:45 | 5 авг 2013 17:43,
85
Чобанов при Плевнелиев. 2 часа разговор за актуализацията
Министър Чобанов. Снимка: Булфото

Финансовият министър Петър Чобанов е запознал президентът Росен Плевнелиев с аргументите за правителственото решение - бюджетът да бъде актуализиран.

Срещата в президентството е продължила два часа. По думите на министър Чобанов президентът е казал, че има нагласата да наложи някакъв тип вето върху актуализацията.

Още по темата

"Винаги по отношение на подобен въпрос имаме политически аргументи, имаме и чисто бюджетни аргументи. Така че от тази гледна точка целта не може да се каже, че е била толкова да го убедя той да си промени мнението. Той вече е формирал такова. Просто идеята беше да се запознае с това каква е нашата мотивация, да си поговорим двамата на четири очи, за да може той да формира своето мнение", каза министърът.

Според Чобанов държавният глава има право по Конституция да налага вето, но по думите му това вето ще е пресилено, защото текствоте в актуализацията са изрядни и изчистени.

"Той може да наложи вето по отношение на целесъобразност, което обаче е директна намеса във фискалната политика, т.е. той дава една заявка и той да участва в правенето на фискална политика", каза той.

На въпрос след тази среща по-скоро песимист или оптимист е, Чобанов сподели: "Просто срещата беше достатъчна, така че двете страни да си изложат ясно аргументите и оттам нататък той каза, че продължава да мисли. Възможно е да имаме и нова среща, когато той получи текстовете, не знам може да са дошли вече от Народното събрание, когато получи конкретните текстове, когато прецени дали това, което иска да направи като вето е приложимо и какво ще е влиянието му върху бюджета. Аз си позволих да му обясня, че частично вето върху бюджета няма".

Финансовият министър смята още, че евентуално вето върху актуализацията на бюджета би имало единствено политически аргументи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Избори 3 в 1 догодина! БГ президента е марионетка на ГЕРБ и олигарсите!
68
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***."ЧАСТИЧНО ВЕТО"....
67
2
 
8
 
! Отговори
Чубака преди 10 години
Бобър щепесоловиден с дроидна физономия и цирей безмозъчен - катастрофално шизофреничен ъгъл, демек ръб.
66
1
 
1
 
! Отговори
донка преди 10 години
До ПешоПетров, имаш 6 правописни грешки в няколко изречения!!! Ясно е кой ти плаща, ама ниско е нивото и материалът е лош!
65
1
 
2
 
! Отговори
Дяволът преди 10 години
До АнонименЩе ти повярвам, няма проблем. Само ми извади конкретен документ да пише името черно на бяло. С журналистически информации не се работи. Може да го сканираш и замъглиш ако искаш да запазиш лични данни, нека се вижда името и да си личи, че е реален документ :) До тогава си говорим празни приказки.
64
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АТАКА-ПОБЕДА !!!Прецака ли ви Волен? Само така!
63
1
 
14
 
! Отговори
kulio преди 10 години
Тоя па зубар Чубака , не разбра ли че го ползват за изтривалка
62
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
оставка
61
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички държави в Ес имат по-голям дефицит от нас и не им пука. Там живеят добре, имат високи доходи, има потребление и икономиката не е умряла като нашата. У нас големите подстрекатели пълнят главите на простия народ с финансови "теории". Ех, много *** народ, много бедна държава! Да идва оново недоразумение Дянков да ви довършва, нали по нареждане на американските си господари този продажник каза ,че не трябва да сме повече от 4 милиона. Хитлер би му ръкопляскал.
60
21
 
18
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Актуализацията на бюджета се налага заради малоумията на червените герберски ***. Които подклаждат и протестите в момента. Като иска президента да налага вето, да намери липсващите за 4 месеца пари . какво са си въобразявами, че хората до септемри сигурно ще умрат, а!!! *** мръсни, никаква оставка, никага повече ГЕРБ на власт!!!!!
59
12
 
17
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
еазбира се, че ще наложи вето. Така ще стане абсолютно видно за Европа как червените кхмери са се коалирали с националисти (ДПС И АТАКА).
58
4
 
12
 
! Отговори
Дяволът преди 10 години
За тези, които мислят че офшорката е нещо безопасно и понеже не е забранено със закон дай всички да имаме (щото е полезно...) - пресния пример за Доверие. Така щяха да ни врътнат, че да плеснем с ръце. И щяхме да съдим вятъра. 14 GBP сметка....само си представете.
57
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правителството било такова, защото така бил решил народа, казват някои за да оправдаят гузната си съвест. Кои са народа? 1/Всички избиратели на дпс 2/Част от избирателите на бсп 3/Нито един друг, най-малко от атака. Защо част от бсп? Имам приятели, гласували за бсп. Вечер на ракийка, си признават, че сталото не е по волята им. Това ли е народа? Не, не е. Правителството е по волята на олигархията/бсп/, мафията/дпс/ и предателите/атака/, не на техните избиратели.
56
12
 
15
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
е защо ми избърсахте поста ?!?Аз просто си правех гаргара с Шопчето :( Ако Шопчето е служител на медииката ви какво от това ?Аз си изразявам мнението и то без нецензурни думи , както и заплахи към някого ! Какво лошо има човек да се посмее с герберастчетата и протеста им ?
55
2
 
1
 
! Отговори
Граждански протест преди 10 години
Добре деееее,пак ще повторим, специално за бавноразвиващите се представителни политици: Социологът Макс Вебер, застъпвайки теорията за насилието, дефинира понятието държава - човешка общност, която на определена територия претендира успешно да притежава монопола върху легитимното физическо и ментално насилие (това е така нареченият външен психо-соматичен контрол ). Докогато това е истина, това ще е Истината! ~2013!.~1(@)13$!.
54
19
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
По добре комунизъм отколкото нахитрели селски мутри и крадци на прехода в коалиция!
53
20
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Никаква оставка!Никакъв шанс за мутрите!
52
16
 
9
 
! Отговори
БГ преди 10 години
До 53 MajstoraНе намеквах за Дянков, но щом го споменавате - той дойде от Световната банка, а Чобана от къде? Чета, в "плана Олигарски" че минималната заплата тази година НЯМА да се променя, кой ли излъга хората?Разбира се, че да живее България - кой да живее - Русия или Турция? За мен най-важна е България, а за Вас?Нов изборен закон!Оставка на Олигарски!Не на ибрикчийството!Бойкот на медиите на Пеевски!Да живее България!
51
16
 
22
 
! Отговори
se преди 10 години
Не ми се нрави г-н Плевневлиев,но подкрепям решението му за вето.Трябва да се прекрати безцелното харчене на пари за да се харесат управляващите.Ако Орешарски иска да остане в историята с добро е по добре да подаде оставка веднага.
50
19
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Какво разбира от финанси този офшорен бизнесмен? Този преди да се срещне с Буда спеше в Германия по паркингите и посрещаше строителни работници и ги лъжеше че ги урежда на работа!