Чобанов при Плевнелиев. 2 часа разговор за актуализацията

Финансист №1 призна, че президентът има нагласа да наложи вето
Обновена: 5 авг 2013 17:45 | 5 авг 2013 17:43,
85
Чобанов при Плевнелиев. 2 часа разговор за актуализацията
Министър Чобанов. Снимка: Булфото

Финансовият министър Петър Чобанов е запознал президентът Росен Плевнелиев с аргументите за правителственото решение - бюджетът да бъде актуализиран.

Срещата в президентството е продължила два часа. По думите на министър Чобанов президентът е казал, че има нагласата да наложи някакъв тип вето върху актуализацията.

Още по темата

"Винаги по отношение на подобен въпрос имаме политически аргументи, имаме и чисто бюджетни аргументи. Така че от тази гледна точка целта не може да се каже, че е била толкова да го убедя той да си промени мнението. Той вече е формирал такова. Просто идеята беше да се запознае с това каква е нашата мотивация, да си поговорим двамата на четири очи, за да може той да формира своето мнение", каза министърът.

Според Чобанов държавният глава има право по Конституция да налага вето, но по думите му това вето ще е пресилено, защото текствоте в актуализацията са изрядни и изчистени.

"Той може да наложи вето по отношение на целесъобразност, което обаче е директна намеса във фискалната политика, т.е. той дава една заявка и той да участва в правенето на фискална политика", каза той.

На въпрос след тази среща по-скоро песимист или оптимист е, Чобанов сподели: "Просто срещата беше достатъчна, така че двете страни да си изложат ясно аргументите и оттам нататък той каза, че продължава да мисли. Възможно е да имаме и нова среща, когато той получи текстовете, не знам може да са дошли вече от Народното събрание, когато получи конкретните текстове, когато прецени дали това, което иска да направи като вето е приложимо и какво ще е влиянието му върху бюджета. Аз си позволих да му обясня, че частично вето върху бюджета няма".

Финансовият министър смята още, че евентуално вето върху актуализацията на бюджета би имало единствено политически аргументи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
16
 
17
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
РОСКО СЛУШКАЙ ЗАШОТО ТАТКО ТИКВУН ЩЕ ТИ ИЗДЪРПА УШИТЕ !
28
11
 
14
 
! Отговори
До 6502 преди 10 години
Вярно ли че не било лошо нещо. В франция за един министър се доказа че има такава сметка в офшорка и беше директно уволнен. Не е незаконо въпрос на морал е !!!!!
27
6
 
4
 
! Отговори
ot USA преди 10 години
Ha dano,che inache shte gi okradat parite.
26
14
 
15
 
! Отговори
нб преди 10 години
Според мен е хубаво да има диалог. Аз лично съм за оставка на правителството на Орешарски, тъй като се видя, че е политическа кукла на конци.Тоя е единственият министър, които ми изглежда свестен и си мисля, че не мисли за собствени облаги точно сега, но уви той не командва парада и това може да ни доведе до лоша шега.
25
9
 
16
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 10 години
Плевнелиев бил "склонен" да наложи "частично" вето над актуализацията. Е това ако не е ***.. простете, президент! От изказванията му прозира, че се опитва да възседне два коня наведнъж първо Бойко задочно му подсказа "че законът трябва да се върне за ново разглеждане в парламента" (познайте кой има правомощията да удовлетвори искането) и сега се опитва да финтира и новата власт с уклончиви увъртания, че може и да се съгласи, но отчасти и при определени условия...
24
12
 
10
 
! Отговори
Иванова преди 10 години
Абе тоя ЧЕХьЛ пак ша са прави на мъж ......ама кой го брига за лула тутун ....Да вземат да стиснат бюджета първо, а после да го ИЗПИЙЧНАТ хууубавко...
23
5
 
6
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н TS,И аз не знаех кой е, но интервюто му е интересно и показва как всеки, който има амбиции, бяга от България с 200 :DВчера спорехме тук с един форумец, който упорито твърдеше, че българите вече не бягали на Запад, защото там било гадно. Ще ми е интересно да прочета с какви аргументи ще обори г-н Келеведжиев.
22
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я ВИЖ ТИ-АРГУМЕНТИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА БИЛИ МН ЛОШИ-ПОЛИТИЧЕСКИА АКТУАЛИЗАЦИЯТА Е НЕ Е ПОЛИТИЧЕСКА-ТЯ Е ПРЕКРАСНА И НАВРЕМЕННАЛЪЖЛИВИ НАГЛИ КОМУНИСТИ
21
7
 
1
 
! Отговори
TS преди 10 години
До Kaleko AlekoСилно се съмнявам тия под теб да знаят кой е гл.ас. Келеведжиев. На тях им дай само да папкат и да са компетентни по всички въпроси.
20
18
 
38
 
! Отговори
Ф преди 10 години
ДОБРЕ ЛИ ПЛАЩАТ ДА ПЛЮЕТЕ ПРЕЗИДЕНТА -----ЕЙ ,ГОЛЕМИ ПАРАЛИИ ТИЯ ЧЕРВЕНИ *** ,БЕ....
19
17
 
32
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Виж ги другарите как са се организирали и всички постове са от типа на "Роско, как са офшорките". Жалко е..
18
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нашата държава вече е пробита подводница на средата на океана,който и да я управлява все тая за съжаление.
17
11
 
11
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
До член на БКП 13и на КПСС да е бил все тая като няма и грам нозък в главата си !
16
8
 
13
 
! Отговори
gogo преди 10 години
Тоя ЕКСПЕРТ има толкова богат речник,че нищо не разбрах от какво бил казал.
15
15
 
13
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
От целите маневри печелят Доган и ДПС!
14
5
 
18
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
- Каква част от тях се реализират в чужбина и каква част остават в България? - Много малка част остават в България. - Имате ли случаи през последните 10 години, в които някой от лауреатите на олимпиадата по информатика да е завършил в чужбина и да се е върнал в България? - Не мога да се сетя за такъв случай. (гл.ас. Келеведжиев, ръководител на националния отбор по информатика)Поствам това за онзи симпатяга, дето твърдеше, че българите вече не искали да бягат на Запад :D
13
18
 
13
 
! Отговори
член на БКП преди 10 години
Плевелът е бил член на БКП!
12
22
 
21
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
Ха ха голям виц - частично вето - така е като за президент имаме строител офшорков !
11
14
 
16
 
! Отговори
en taro adun преди 10 години
До как вървят офшоркитеКакво незаконно има в това да има офшорка, а той няма?! Прочети законите, в България не е незаконно да имаш офшорка, има си закони който точно определят какво трябва да бъде направено за да притежаваш офшорка. Ти дори знаеш ли какво е офшорка, хахаха ?!
10
36
 
23
 
! Отговори
По-добре преди 10 години
По-добре Пламен Орешарски, отколкото Роско Офшорски!