ГЕРБ събраха подписите, искат да се върнат в НС веднага

Бившите управляващи внасят искане за незабавно свикване на парламента
Обновена: 8 авг 2013 22:41 | 8 авг 2013 16:20,
238
ГЕРБ събраха подписите, искат да се върнат в НС веднага
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

ПГ на ПП ГЕРБ внася утре в парламента искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание, на което отново да бъде обсъдена актуализацията на държавния бюджет за 2013 г. и наложеното президентско вето, съобщиха от пресцентъра на партията.

Искането е подписано от 77 народни представители от ГЕРБ.

В мотивите към искането се посочва, че новото обсъждане на промените в бюджета трябва да се състои в най-кратки срокове, а не в края на месец август.

„Основание за това ни дават изказвания на премиера Орешарски, че ще е налице „забавяне с неблагоприятни последици за страната“, мотивират се бившите управляващи.

Те се позовават и на писмо до медиите от Министерството на финансите, което твърди, че забавяне на актуализирането на бюджета за 2013 г. ще доведе до неизпълнение на редица мерки, предвидени от правителството.

Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов също заяви, че отлагането на влизането в сила на актуализацията ще доведе до невъзможност за изплащане на редица социални добавки към хората в неравностойно положение, припомнят още от ГЕРБ.

В искането си народните представители от ГЕРБ обявяват, че от една страна, изпълнителната власт твърди, че без промените в бюджета са налице непреодолими препятствия за хората и бизнеса, а от друга страна, парламентарното мнозинство, подкрепящо правителството, не бърза с актуализацията.

Парламентарната група на ГЕРБ остава на позицията си, че предложената актуализация е необоснована, непрозрачна и ненавременна.

Още по темата
За да не бъде заблуждавано българското общество, ГЕРБ внася искане за незабавно свикване на извънредно заседание на Народното събрание с единствена точка в дневния ред – обсъждане на върнатата от президента актуализация на Бюджет 2013, посочват от партията.

Вчера президентът Росен Плевнелиев наложи частично вето на Закона за държавния бюджет за 2013 година. Държавният глава обяви на специално свикана пресконференция, че връща за ново обсъждане в парламента текстове от редакцията на основния финансов закон, свързани с приходите, с разходите и с предвидения нов дълг.

Председателят на парламента Михаил Миков обяви ще свика извънредно заседание на Народното събрание на 30 август, петък, от 10.00 часа. Депутатите са в лятна ваканция от 5 до 31 август. Още вчера ГЕРБ поиска незабавно депутатите да прекъснат отпуската си.

Бившите управляващи се заканиха, че ако ръководството на парламента не вземе решение за свикването на заседание, ПГ на ПП ГЕРБ ще инициира извънредно заседание, като събере 48 депутатски подписа, както е записано в правилника на парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НС - НЕЗАБАВНО, ВЕДНАГА...Загрижили се за народа...
108
8
 
25
 
! Отговори
избирател преди 10 години
Отидох преди 4г за баничка. Два лева,каза продавачката!- Е как ,нали беше един лев?- Вече един лев за Бойко.След време баничката пак лев.- Нали беше 2-питам- А тоя лев е за Бойко,банички няма.
107
2
 
10
 
! Отговори
ДЖАМБО преди 10 години
БАБАЍТЛЪКА ТИ СВЪРШИ ***Ѝ, ВЗЕ ДА СЕ МОЛИШ И ДА ПАДАШ НА КОЛЕНЕ, ПРЕД ДРУГИ МАЛКИ ПАРТИЍ АМА Е КЪСНО ЧЯДО
106
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kade se izgubi korneliq vreme e da pomisli za tejkoto sastoqnie na tutundjiite
105
5
 
25
 
! Отговори
nelineli9 преди 10 години
ББ-главен клоун в държавата
104
1
 
20
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н новата шашма,подготвят почвата за коалиция Боко + Реф. блокНо тоя блок е много слаб и няма да стане.
103
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой трябва да каже на тоя Банкенски ***, че годината е 2013 и вече не управлява Герб. Просто уникален премиер си беше, кога сте виждали прецедателя на парламента при преброяване на депутатите се чува само- " Бойко Борисов- тук" и всички в залата ръкопляскат КОМИЦИТЕда се учат, щото вече гледам парламентания контрол вместо забавните предавания, там поне всичко си е "freestyle".
102
1
 
24
 
! Отговори
Като в Осло! преди 10 години
Другарят Борисов (агент Буда) иска отново да се върна на работа в НС. защото в тази жега, там най-добри се спи в работно време. Като в Осло!
101
13
 
5
 
! Отговори
новата шашма преди 10 години
Тъй наречения Реформаторски блок е новия, засега скрит, партньор в бъдещата тройна коалиция. Ще изритат Атака и ето ви новата тройна крадлива коалиция - БСП, ДПС и Реф. блок. Този трик го бяха намислили на предните избори, но хората се усетиха и не гласуваха за Куневица, снахата на ЦК на БКП и дясна ръка на Мадритския мошеник. Измисления Реф. блок са издънки на ЦК на БКП, на ДС и на тариката Кобурга.Не се поддавайте на новата измама. Засега остават ГЕРБ и СДС, но нещо не се сработват.
100
3
 
22
 
! Отговори
Диктатор преди 10 години
Другарят Борисов (агент Буда) иска отново да стане Диктатор!
99
1
 
22
 
! Отговори
ДЖАМБО преди 10 години
ГЕРБ---- ЦИРКАДЖИЍ, ДО ПРЕДИ ЕДНА СЕДМИЦА КЪДЕ БЯХТЕ........ ПОПУЛИЗЪМ
98
2
 
17
 
! Отговори
ИВО преди 10 години
АБЕ *** Я СИ ХОДИ НА СЕЛО И НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ТИ СИ БИТА И ИЗТРИТА КАРТА СЕЛЯНИН ***
97
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези дето 3 месеца не влязоха в парламента и го удраяха на лукс. спа в Сапарева Баня сега им се доработило ?
96
3
 
7
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
2009 г."Атака"+ГЕРБ2013 г."Атака"+ДПС+БСП2017 г. "Атака"+?
95
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прав е ББ. Комунисто-турско-атакистите уж реват че искат този милиард бързо, а не си прекъсват отпуската и да дойдат пак да се го гласуват. Безочие голямо.... ама ние, народа, сме прости че ги избираме и търпим
94
0
 
9
 
! Отговори
Бесепари розови преди 10 години
В началото беше развитото социалистическо общество с водеща и неотменна роля на БКП . Но алчността , желанието да са много по богати, а и некадърността им наложиха промяната идваща от сърцето на политбюро и свалянето на Тодор Живков. Ей такива са нашите реформатори родили псевдо опозицията СДС начело с Марксиста антикомунист Желев. После защо от 20 години тъпчем на едно място.
93
7
 
3
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Никога в България не са се палили хора41-годишен мъж е опитал да се самозапали в София, съобщиха от СДВР. Мъжът се е полял със запалителна течност и е опитал да се самозапали близо до подлеза на НДК. Мотивите му са лични проблеми. Въпросният инцидент е от снощи. А имаше и още една вълна по време на ранната демокрация, около 1990 г., ако не се лъжа.
92
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ- граждани за европейско развитие на бойко
91
4
 
21
 
! Отговори
Гащи преди 10 години
В спалнята на Боко има и още едни *** - Тези на Янето.
90
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей, че непоследователна политика! Тези от ГЕРБ не бяха ли против актуализацията на бюджета? Да се свикало бързо НС, та да искат отново поименна проверка и да напускат веднага залата! Нямам думи!