ГЕРБ събраха подписите, искат да се върнат в НС веднага

Бившите управляващи внасят искане за незабавно свикване на парламента
Обновена: 8 авг 2013 22:41 | 8 авг 2013 16:20,
238
ГЕРБ събраха подписите, искат да се върнат в НС веднага
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

ПГ на ПП ГЕРБ внася утре в парламента искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание, на което отново да бъде обсъдена актуализацията на държавния бюджет за 2013 г. и наложеното президентско вето, съобщиха от пресцентъра на партията.

Искането е подписано от 77 народни представители от ГЕРБ.

В мотивите към искането се посочва, че новото обсъждане на промените в бюджета трябва да се състои в най-кратки срокове, а не в края на месец август.

„Основание за това ни дават изказвания на премиера Орешарски, че ще е налице „забавяне с неблагоприятни последици за страната“, мотивират се бившите управляващи.

Те се позовават и на писмо до медиите от Министерството на финансите, което твърди, че забавяне на актуализирането на бюджета за 2013 г. ще доведе до неизпълнение на редица мерки, предвидени от правителството.

Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов също заяви, че отлагането на влизането в сила на актуализацията ще доведе до невъзможност за изплащане на редица социални добавки към хората в неравностойно положение, припомнят още от ГЕРБ.

В искането си народните представители от ГЕРБ обявяват, че от една страна, изпълнителната власт твърди, че без промените в бюджета са налице непреодолими препятствия за хората и бизнеса, а от друга страна, парламентарното мнозинство, подкрепящо правителството, не бърза с актуализацията.

Парламентарната група на ГЕРБ остава на позицията си, че предложената актуализация е необоснована, непрозрачна и ненавременна.

Още по темата
За да не бъде заблуждавано българското общество, ГЕРБ внася искане за незабавно свикване на извънредно заседание на Народното събрание с единствена точка в дневния ред – обсъждане на върнатата от президента актуализация на Бюджет 2013, посочват от партията.

Вчера президентът Росен Плевнелиев наложи частично вето на Закона за държавния бюджет за 2013 година. Държавният глава обяви на специално свикана пресконференция, че връща за ново обсъждане в парламента текстове от редакцията на основния финансов закон, свързани с приходите, с разходите и с предвидения нов дълг.

Председателят на парламента Михаил Миков обяви ще свика извънредно заседание на Народното събрание на 30 август, петък, от 10.00 часа. Депутатите са в лятна ваканция от 5 до 31 август. Още вчера ГЕРБ поиска незабавно депутатите да прекъснат отпуската си.

Бившите управляващи се заканиха, че ако ръководството на парламента не вземе решение за свикването на заседание, ПГ на ПП ГЕРБ ще инициира извънредно заседание, като събере 48 депутатски подписа, както е записано в правилника на парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
6
 
29
 
! Отговори
123 преди 10 години
Тази празна тиква не ходи на работа повече от месец както и неговите тиквенца, а сега се сетил че трябва да се работи. Какво безочие, каква наглост на това същество.. Да си ходи в Банкя и да си маже филиите с мас и да остави хората да работят, когато и както му е редът.
88
4
 
22
 
! Отговори
??? преди 10 години
"Сам в къщи" 8 епизод
87
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До трънчоИ едните и другите са циркаджии. Няма разлика.
86
7
 
23
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Те когато рябваше да са в парламента се интатиха като обидени децо от детската градина. сега им скимна да работят. Номера от селски, разб. Бистришки, вечеринки.
85
24
 
8
 
! Отговори
:P преди 10 години
Да не забравяме кой спечели последните избори .Тези комунистчета дето плюят по герб най добре да спрат да драскат , защото винаги когато БСП управлява - всичко в държавата си е*е *****та.
84
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гласувах за герб , семеиството и приятелите ми също !Вече никои не иска да чуе за тях Никои от близките ми няма да даде гласа си за тях , ако ще и утре да има избори Всички видяха платените протести ,всички видяха геноцида ,безработицата и подслушванията Криза било и крадеца Дянков изнасяше пари Гърция и тя е в криза ,но заплатите са си в евро и то съвсем прилични Ще гласувам само за онези които подобрват стандарта на хората другото е ала-бала
83
7
 
27
 
! Отговори
Гочо преди 10 години
Бойко е сам...Една снимка,която казва много.
82
9
 
29
 
! Отговори
трънчо преди 10 години
Циркаджииски номера ! Б.Б. главен клоун в програмата !
81
9
 
24
 
! Отговори
SS преди 10 години
Някакви си 77 наглеци-герберасти искали това и онова... А колко ли милиона български граждани искат да видят най-сетне ЦЦ и ББ осъдени и в затвора??
80
7
 
21
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Преди 24 години един *** от Правец,а сега един *** от Банкя върти на пръст ЦЯЛА ДЪРЖАВА!!!!!!!
79
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя си мисли, че още управлява България - явно има много неизпълнени обещания към определени кръгове, особенно към арабски наркотрафиканти. Ако не вярвате се запитайте къде са братя Галеви, май не са между живите заради подобни уговорки. Това правителство е най големия кошмар на Бойко, само това, че Танов и Флоров са аут говори много, Цецко е с мярка "подписка", Фидосова напусна, тефтерчета, платени протестиращи, платени провокатори, фалшиви бюлетини, незаконни подслушвания-живеем да си е....е
78
4
 
24
 
! Отговори
Тикво непоръбена преди 10 години
Боко, проста тикво, когато другите работеха ти си почиваше. А сега другите като си почиват земи поработи малко - ходи в Банкя да вадиш картофи, да береш домати и краставици. Та да свършиш и ти нещо полезно.
77
13
 
5
 
! Отговори
nelineli9 преди 10 години
активиране на платените драскачи се забелязваааа ;))
76
8
 
23
 
! Отговори
умен и красив преди 10 години
СБОГОМ ГЕРБ!!!
75
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поквичете си из нета,***, от турско-червената ***.Скоро ще разберете,кой е мутра,кой е зло.Малко остана.Мине,не мине и Бойко ви приложи по някоя хватка.Ха,ха,ха....
74
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никои не казва за ограбения излишък Никои не казва за политиката на Дянков Никои не пита къде са парите Седнали да реват , че се взема един милиард ,за да се оправят техните простотииИскат избори и евентуално гласове - кои да гласува за тези - безработните които са 400 000 или малкия и среден бизнес които изнемогна от монополи и натиск заради "наши" фирми Много поразии бяха направени и 4 % бариера ще им бъде мираж Едва ли има нормални които да им се вържат вече !
73
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До perko777Не знам за 66, но Бойко си е сложил точка на автобиографията още преди няколко години, тъй че не се надай на чудо! Свети Марко ще направи чудото, не знаеш ли?!
72
9
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
БОЙКО БОРИСОВ Е ТАТАРСКИ ***.
71
8
 
9
 
! Отговори
nelineli9 преди 10 години
Да работим на инат ,а преди няколко седмици беше да не работим на инат..а за държавата и хората дали някога някой ще помисли...
70
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко трябва да си *** да подкрепяш турско-комунистическо управление.ЕМИГРАЦИЯ му е майката