Миков кани президента в НС да се мотивира за бюджета

"Защитата на позицията ви ще е от безспорна полза за българите"
Обновена: 14 авг 2013 14:02 | 14 авг 2013 11:30,
116
Миков кани президента в НС да се мотивира за бюджета
Председателят на НС Михаил Миков. Снимка: БТА

Председателят на Народното събрание Михаил Миков покани днес президентът Росен Плевнелиев да присъства на заседанието на парламента на 16 август, на което ще бъде обсъдена отново актуализацията на бюджета, съобщиха от пресцентъра на парламента.

"Вашето участие, представянето на мотивите и защитата на Вашата позиция ще са от безспорна полза за народните представители, а и за българската общественост като цяло", посочва в писмото си председателят на парламента.

Народните представители приеха актуализацията на бюджета на 1 август и след това излязоха във ваканция до 4 септември.

Президентът Росен Плевнелиев обаче наложи частично вето върху актуализацията на държавния бюджет миналата седмица.

Още по темата
Председателят на парламента Михаил Миков свика първоначално извънредно заседание на НС на 30 август, но миналия петък 77 народни представители от ГЕРБ поискаха спешно депутатите да се съберат  още през тази седмица, за да гледат ветото на Плевнелиев. 

Държавният глава мотивира ветото с липсата на яснота за какво ще бъдат похарчени допълнителните средства от планираното увеличаване на дефицита и взимането на нов дълг до 1 млрд. лева, както и с отсъствието на политики и реформи в подкрепа на заетостта, конкурентоспособността и растежа на икономиката.

Ветото на президента бе очаквано и предварително определено от БСП и ДПС като политическа атака, целяща да саботира правителството и да ощети най-нуждаещите се социални групи.

Двете партии отново ще гласуват "за" актуализацията, но от ГЕРБ са "против". Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обяви, че народните представители от неговата партия ще гласуват по съвест.

Необходимите гласове, за да бъде преодоляно ветото на президента, са 121 гласа. БСП и ДПС имат общо 119 депутати заради отсъствието на Делян Пеевски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
6
 
13
 
! Отговори
Неутрално преди 10 години
За Плевнелиев е лесно да откаже покана на председателя на българския парламент. По-различно е с поканата за ифтара по случай Рамазан Байрам от главния мюфтия. Все пак едно е да демонстрираш неуважение към българския парламент, друго е да разсърдиш управляващите ислямисти в Анкара, които стоят зад поканата на Мустафа Хаджи. Отделен въпрос е отсъствието на Плевнелиев от празненствата на 18-ти юли, посветени на годишнината от рождението на Васил Левски.
56
4
 
4
 
! Отговори
DA13 преди 10 години
До БългаринA na teb koi ti pozvolqva da govorish ot imeto na vsichki bulgari ? I az sum bulgarin i mu svalqm shapka za hoda!!!Neka Plevenliev mi dokaje , che ne trqbva da se davat pari za decata, bezrabotnite i pensionerite, a samo za magistrali i energetika.Tazi lakomiq shte gi zadavi!!!
55
7
 
14
 
! Отговори
gogo преди 10 години
Провален политик си ти миков.Помалко се показвай.Просто дразниш
54
4
 
4
 
! Отговори
RAPARA преди 10 години
DO balgarin i do perkoto/ naistina si izperkal priqtel4e...../QUHAITE SUPATA....SILNO SILNOOO.... I SE NADUPETE ....BIOKO V4E4 VI GO E NADARVIL...IZBERETE SI GO PAK
53
10
 
7
 
! Отговори
joe banana преди 10 години
EEEEE.... G-N MIKOV....NE BIVA DA PADATE NA NIVOTO NA TOQ....KAKVI MOTIVI KAKVA POZICIQ U TOQ ...PALQ4O ...AKO TOI IMA6E MOZAK NA POLOVINATA NA TOVA KOETO IMA MENTORAT MU, OTDAVNA DA BE6E SE OKOPITIL KADE E I KAKVO MU POVELQVAT ZAKONITE A I INSTITUCIQTA KATO TAKAVA V DARJAVATA.....PALEN NEADEKVATNIK....SE6TAM SE ZA POETA'''BALGARIO MILA ...ZEMQ NA GEROI'....'SRAMUVAM SE OT TAKAV PREZIDENT
52
13
 
13
 
! Отговори
уке преди 10 години
Миков,докарай го *** ,та да сърба ,каквото е надробил!
51
12
 
15
 
! Отговори
perko777 преди 10 години
Не мога да понасям мученето на Миков с подлите му лъжи и скритата закана в милиционерският му речник
50
14
 
17
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Миков, *** такъв, събирай си шайката крадливи червени *** и се измитайте от Парламента! България не ви иска!ВЪН!!! ОСТАВКА!!! ИЗБОРИ!!!
49
12
 
15
 
! Отговори
буда преди 10 години
Кому е нужен Плевнелиев,освен на гуруто си,та го каните там?То,да имаше президент,да го поканиш,пък то -***!
48
5
 
15
 
! Отговори
perko777 преди 10 години
Тоя в делириум ли е?
47
14
 
12
 
! Отговори
чичо преди 10 години
Да ти кажа баце, и с него и без него все тоя,ама поне Болен да му натрие офшорската муцуна.
46
14
 
14
 
! Отговори
Стършел преди 10 години
Миков, вероятно си перманетно пиян! Президента се мотивира много ясно при обявяването на ветото. Какво толкова има да ти се обяснява, ти да не си ***?
45
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП много ясно каза за какво са парите. Не се правете на ощипани. А колкото до Плевнята той е срам за институцията. Какво европейско има в това да те изберат с Костинбродските бюлетини, няма демокрация в света където изборите да са фалшиви. 2 години е президент и не спря да срича от листчетата, тотално обвързан с Тиквата и защитаващ интереса на ГЕРБ а не на целия Български народ. Посмешище и ***, част от силовата групировка ГЕРБ която докара народа до сегашното положение.
44
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И най- големия *** разбра така добре мотивираните аргоменти на Президента и милиарда в коя банкова сметка ще влезе, само глупаците не разбраха, че трябва да връщат 1 милиард и още толкова лихви.
43
13
 
14
 
! Отговори
Ok! преди 10 години
Миков, мислите ли, че Плевнелиев ще дойде? Няма да стане тая. Бойко-тиквата няма да му разреши. А и Плевнелиев е временно на поста президент. Той само топли стола на главния тиквун.
42
14
 
16
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
Герберастите какво са се разквичали за тази актуализация ? Не стига че без да питат никой успяха да избомбят България с над 8 млрд. за 3.5г (за справка - статистика на нетния ни външен дълг 2009-2013 и фискалния ни резерв в периода ) , без никой нищо да им каже , а сега се правят на ощипана булка ! Ще има актуализация и смешника Плевналиев само ще се изложи в петък !
41
9
 
15
 
! Отговори
ПЛЕВНЬО, ибрикчия преди 10 години
долен *** в турския парламент да носиш вода. Там на ЕрДоган да му сервираш някой друг салтанат, дето си го научил на паркинЗите в Германия. Не стига, че си бивша комсомолска мижитурка и имаш пари само заради връзки с бивши комунистияески секретари, уредили ти паркинЗуването, пък после с баш "демократи" като *** и кръга СОРОС и Карагьозова, ами имаш наглостта да ходиш на тайни вечери с ислямски емисари за заграбване на България. СЪД ЗА ПРЕДАТЕЛЯ ПЛЮВНАЛИЕВ!
40
11
 
21
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Миков, противен си не кани никого
39
18
 
19
 
! Отговори
бивш увяхнал гербер преди 10 години
....."гласувайте го този милиард и го окрадете спешно, че като се върне ГЕРБ пак ще ви секне кранчето и ще останете с пръст в г*з "....................................Хахахахаааааа,събуди се,сънуваш кошмари!!!
38
14
 
20
 
! Отговори
CNN преди 10 години
Простете му на Миков. Снощи малко е прекалил с чашката, на срещата със Силвестър Сталоун. Ама като чу "Непобедимите 3" си помисли, че става дума за тяхната тройна коалиция и взе, че му се отвори глътка. Само забрави, че този филм ние вече сме го гледали... И "статистите" пред парламента в петък ще са повече от "главните герои" в него! Последен кадър!... И екшън!!!