Над 500 роми учредиха партия в Пловдив

В основаването й участваха хора от цялата страна
Обновена: 18 авг 2013 18:57 | 18 авг 2013 18:44, Елка Василева
123
Над 500 роми учредиха партия в Пловдив
Снимка: архив, Булфото

В Пловдив беше основана нова партия. За учредяването й пристигнаха над 500 роми от цялата страна. В състава на партия "Обединение, Прогрес, Справедливост" влизат настоящи кметове от БСП, общински съветници от ДПС, както и отцепници от други ромски партии, предаде bTV.

Новата партия си поставя амбициозни цели - да реши здравните, социалните и жилищните проблеми на ромите. Затова обаче първо трябва да влязат в парламента, обяснява председателят Илия Иванов.

„Нашите хора искат реално представителство на всички етажи във властта на страната. Това е необходимо и на страната реално, не може само да използваме хора преди избори и след това да бъдат изоставени”, смята той.

Илия Иванов е с висше образование „Публична администрация” и досега е бил два пъти общински съветник в Ямбол. Учредителят на партията Запрян Христев пък е бил два пъти кандидат-депутат от листите на БСП. В момента е кмет трети мандат на село Чалъкови. Според него хората вече не вярват на досега съществуващите ромски формации.

„Ние просто сме длъжни да работим с всички партии, които са готови да ни подадат ръка и ще бъдат солидарни с нашите проблеми. Но основно ще бъдем център ляво”, обяснява Христев.

"Обединение, Прогрес, Справедливост" ще се бори за правата на социално слабите в ромските квартали - от приемането на промени в Закона за социалното подпомагане, свързани с различни помощи, до отпускането на стипендии за надарени деца, чиито родители нямат финансови възможности да подкрепят развитието им. Учредителите казват, че приемат в новата партия хора с образование и влияние, добре дошли са и бизнесмените.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
28
 
! Отговори
did преди 10 години
Най-голям политик ще бъде този, който успее да накара *** в България да работят... Името му ще пребъде вовеки...
50
3
 
24
 
! Отговори
да преди 10 години
Започна подготовката на червените *** за избори с *** платените гласоподаватели които се видяха в деня на гласуването срещу ветото.
49
4
 
11
 
! Отговори
мишо преди 10 години
Щом има партия на мутрите защо да няма на ***.
48
1
 
21
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Има ли нужда в България да се създават още партии !!! Спрете им помощите на тези и въобще всякакви помощи на млади,здрави в работоспособна възраст ,да вървят и да си търсят работа както всички останали.Границите са отворени и да заминавата да си търсят работа и навън като не могат тук , в ЕС сме все пак.Да видим къде ще искат само без да са заработили и ден .
47
0
 
13
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
До НагоренПопокатепетълСамо да вметна нещо, ако някой не знае. В България по нормативни документи етнически или каквито и да било малцинства не съществуват.ТИ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ ЛИ ИМАШ В ПРЕДВИД ?! ПРЕЗ БАЙ ТОШОВО ВРЕМЕ ?!
46
2
 
7
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Само да вметна нещо, ако някой не знае. В България по нормативни документи етнически или каквито и да било малцинства не съществуват. Няма македонско, ***, турско или каквито и да било малцинства. Всички български граждани имат еднакви права. Тук е мястото да отбележа и част от конституцията - не съществуват групови права у нас/например ***/. Има само личностни права на всеки българин, от които той може да се възползва, ако си ги търси.
45
2
 
1
 
! Отговори
Hasan преди 10 години
Nqma strashno bratq Balgari,nqma dase dadat nikakwi prawomoshtiq na Cıganite spete spokoino, kakto ste speli dosega.
44
2
 
21
 
! Отговори
до #41 преди 10 години
до #41В България български партий няма, къде видя партия която е за България? А тези който си изброил не са български а на неграмотните и необразовани граждани на България! Кой нормален човек мисли че има български партии в България, виж антибългарски да, но български бурада йок комшу. Аман от националисти.
43
1
 
7
 
! Отговори
bgsoldier преди 10 години
То така се почва... партийка, ***,***, автобуси и накрая ще видим кон боб яде ли. Като се изсипят някъде в подкрепа на дпс, бсп и атака... ще видим ново правителство на кино само. Честито, това са трите партии на ***, турци и тем подобни безработни или изкапали от обществото хорица. Бат Сали ше питате за членство в партията.
42
0
 
3
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
ДПС не може да се закрие. Преди около 20 години Конституционният съд беше съзиран, че ДПС е етническа неконституционна партия. Тогава обаче ДПС подкрепяше кабинета и трябваше да се подаде ръка на Доган. Затова беше сключена политическа сделка - ДПС остава. Конституционните съдии стигнаха до равенство в гласовете "за" и "против", поради което съдът взе решение в полза на ДПС. Затова и няма как днес КС да гласува обратното. Но за Касим Дал и *** партия може да се случи. Но няма да стане.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nqma kokal za mangaliqta.
40
11
 
3
 
! Отговори
Лоренцо преди 10 години
Похвално.Нека и ромите си имат партия като българите(вмро,атака,нфсб ) и турците.Аз ще гласувам за тях.Къде има роми в власта.
39
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе Сидеров къде е бе, защо не се е изказал още по темата.
38
0
 
11
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
*** ,АКО СЕ НАДЯВАТ ,ЧЕ ТАЗИ ПАРТИЯ ЩЕ РАБОТИ ЗА ТЯХНОТО ПРОСПЕРИРАНЕ , ДЪЛБОКО СЕ ЛЪЖАТ ! В БЪЛГАРИЯ НЯМА ПАРТИЯ ,ЧИИТО ЛИДЕРИ ДА НЕ СА АГЕНТИ НА БИВШИ И НАСТОЯЩИ СЛУЖБИ ,Т.Е. ТЕЗИ СЛУЖБИ СА БЪЛГАРСКИ ,А ЕДВА ЛИ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ПОЗВОЛЯТ ДА ИМА ПО-НОРМАЛЕН ЖИВОТ ЗА *** И ТУРЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ ! КОЛКОТО ДОГАН "ПОМАГА" НА ТУРЦИТЕ ,ТОЛКОВА И ТАЗИ ПАРТИЯ ЩЕ ПОМОГНЕ НА *** ! ЖАЛКО ,НО ФАКТ !
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега да видим съда какво ще каже. Защото ако каже НЕ ще се наложи да се закрива и ДПС, а и онова новото на Касим Дал. На практика *** ще прецакат турците за последно. Има и друго, съда и да каже НЕ няма кой да изпълни съдебното решение. Не мисля, че външните сили стоящи зад това ще се кротнат ей така. Какво още трябва да стане, че да ни се отворят очите и да видим, че се работи упорито и методично за унищожението на България и българите.
36
5
 
0
 
! Отговори
ДО ГЪРБУТЧИЯТА преди 10 години
Ама ти са появи,браво на тебе.Мислех че си спънал в някоя тиква:))))))
35
0
 
13
 
! Отговори
яя преди 10 години
Алтернатива на Атака.Долен вече е силно притеснен от новата конкуренция.
34
1
 
18
 
! Отговори
до #24/25 преди 10 години
до #24/25Сен ким ми съм я, салак? Въх, ти от умното племе, как ти се отрази възродителният процес измислен и приложен от вечният ви коалиционнен партньор? Бива ли готино ли е да си се цункате с тези който ви пращаха по концлагерите и изгониха над 300 хиляди земляци от собствената им родина?
33
1
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
КАК СМЯТАТЕ ДА Я КАРАТЕ ТАКА ,НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ?! ЕДНА ШЕПА ХОРА СТЕ , А ИМАТЕ ПОВЕЧЕ ПАРТИИ ОТ ЕДНА ТУРЦИЯ ,ГЕРМАНИЯ И ПР. !!!! ТОВА СА ВСЕ ХАРЧЕНЕ НА ДЪРЖАВНИ ПАРИ ,С ЕДНА ДУМА ВСЕКИ ГЛЕДА ДА СКУБИ ! ПАРТИИТЕ НЯМА ДА ВИ ОПРАВЯТ ЖИВОТА ,А АРБАЙТ ,АРБАЙТ ,АРБАЙТ ,В ТОВА Е ИСТИНАТА !
32
0
 
7
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Очевидно *** искат да имат представителство във властта, искат да защитават правата си. Това не лошо, защото всеки се ражда с равни права според Хартата. Но освен тези права, има и много задължения. Когато започнат самите *** да изпълняват и плащат задълженията си, тогава могат да претендират и за правата си. Кенеди е казал: "не питай какво държавата ти е дала, а какво ти си дал на държавата". Когато и *** го разберат, ще получат в пълна степен уважението на българските граждани.