Над 500 роми учредиха партия в Пловдив

В основаването й участваха хора от цялата страна
Обновена: 18 авг 2013 18:57 | 18 авг 2013 18:44, Елка Василева
123
Над 500 роми учредиха партия в Пловдив
Снимка: архив, Булфото

В Пловдив беше основана нова партия. За учредяването й пристигнаха над 500 роми от цялата страна. В състава на партия "Обединение, Прогрес, Справедливост" влизат настоящи кметове от БСП, общински съветници от ДПС, както и отцепници от други ромски партии, предаде bTV.

Новата партия си поставя амбициозни цели - да реши здравните, социалните и жилищните проблеми на ромите. Затова обаче първо трябва да влязат в парламента, обяснява председателят Илия Иванов.

„Нашите хора искат реално представителство на всички етажи във властта на страната. Това е необходимо и на страната реално, не може само да използваме хора преди избори и след това да бъдат изоставени”, смята той.

Илия Иванов е с висше образование „Публична администрация” и досега е бил два пъти общински съветник в Ямбол. Учредителят на партията Запрян Христев пък е бил два пъти кандидат-депутат от листите на БСП. В момента е кмет трети мандат на село Чалъкови. Според него хората вече не вярват на досега съществуващите ромски формации.

„Ние просто сме длъжни да работим с всички партии, които са готови да ни подадат ръка и ще бъдат солидарни с нашите проблеми. Но основно ще бъдем център ляво”, обяснява Христев.

"Обединение, Прогрес, Справедливост" ще се бори за правата на социално слабите в ромските квартали - от приемането на промени в Закона за социалното подпомагане, свързани с различни помощи, до отпускането на стипендии за надарени деца, чиито родители нямат финансови възможности да подкрепят развитието им. Учредителите казват, че приемат в новата партия хора с образование и влияние, добре дошли са и бизнесмените.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
9
 
15
 
! Отговори
Мафиотп преди 10 години
Хахаха, даже и *** разбраха, че комунистите са най-долните твари и избягаха от тях. Тая партия ще отнеме гласове от БСП и ДПС, затова е много ценна,хаха
90
7
 
13
 
! Отговори
Жорката преди 10 години
Ееееее бягайте бееее *** долни смръдливи... всичките *** и турци ги правим ***. Да умрЪт У ПЕСЪК!!! Да изсъхнат на слънце.
89
5
 
24
 
! Отговори
justDance преди 10 години
Само такава партия ни липсва.Имаме си комунисти,турци и фашисти,сега е ред и на черньовците да вземат парче от пая.Каква държава..толерантността ни няма край.
88
1
 
8
 
! Отговори
ultramind преди 10 години
До shrekХаха, аз пък на едни просещи им дадох задачки преди да им дам пари. Бяха момченце и момиченце. Първо ги накарах да ми кажат азбуката. Момчето що годе я каза, момиченцето не знаеше и първите 5 букви. Питах ги кой клас са. Казаха 4 и 5-ти. Тъй като не успяха с азбуката ги карах да смятат. Почнах лесно 3х5. Момченцето успя, момиченцето не. После се отказах от момиченцето, тъй като явно беше ***. Питах момченцето колко е 7х9. Брои си пръстите 10 секунди, но ми каза с което заслужи 1лв.
87
2
 
40
 
! Отговори
Ратор преди 10 години
Хора! Напускайте страната, и (или) спирайте да плащате данъци. Оставете тези кърлежи и *** да умрат от глад. Ще се върнем след време ...
86
3
 
23
 
! Отговори
Бат Сали преди 10 години
Ами чи то само роми останахме в България!!!
85
1
 
13
 
! Отговори
shrek преди 10 години
И аз съм живял близо до ***. Те са първично племе и нищо човешко не им принадлежи, в същото време нищо човешко не им е чуждо. Като дете ми се наложи да се бия с тартора на маалата - беше на моята възраст. След, като случайно успях да го претрепя - защото ме беше страх - изведнъж станах герой всред връстниците си. В Ямбол обаче, докато служех в арт. полк *** винаги ни защитаваха от комендантските и съм свидетел на невероятни сцени за да ни защитят. Въпреки това не отстъпвам от гореказ
84
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз съм живял като малък до един *** катун и съм изследвал *** психика. *** не проявява признаци на интелигентност, макар понякога да изглежда така. *** е като насекомо, може би ***. Пълзи насам натам и търси нещо, но нищо конкретно! Те нямат за цел да крадат. Просто ако има грозде, те отиват да го хапнат. Видят ли преносим предмет, може да го вземат, може и да не го вземат. Малките индивиди може да имат 2лв, но не знаят колко ще имат след като си вземат БхАНЦА. Луди!
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Рудолф Хес AVE GEI TI ZATOVALI SE PI6E6 S NEMSKO IME SRAMTAE OT BALGARSKIQ TI ROD BRAVO I TAKA E I VARI PRI FURERA IMU NOSI STUDENA VODI4KA INESE VRA6TA AMIN
82
0
 
4
 
! Отговори
shrek преди 10 години
Клавиатурна грешка - имах пред вид в предишния си пост, да не могат да гласуват.
81
1
 
14
 
! Отговори
shrek преди 10 години
Отдкъде са изцицали парички за регистрация меринджеите??? Отвсякъде адмирирам и предлагам хора над 75 и хора без средно образование да гласуват!!!
80
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Конституцията на Р.Б. забранява партий на етническа основа!!!!
79
0
 
28
 
! Отговори
tuttt преди 10 години
да се забрани със закон гласуването на лица без основно образование - това е единственият начин ромските организации да имат интерес ромите да са образовани
78
1
 
7
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Всъщтност това ще отнеме *** гласове от БКП I и БКП II, наистина ако гласовете се броят - все още сме по сталинското броене. Но това да не ни смущава, - едиствените избори в света когато са се броили гласовете е 1933г. в Германия, когато печели Хитлер. Евреите няма да допуснат втори гаф!
77
0
 
8
 
! Отговори
Хмм преди 10 години
Интересно защо си режат клона на който седят?! Ако искат да оберат гласовете на *** си събратя ще отнемат от платения електорат на досегашните партии, които ще започнат да има режат привилегиите...така си мисля и дано съм прав! За тях ще стане по-лошо, а ако успеят да излъчат депутати тогава е сигурно гражданското неподчинение....всъщност как се регистрираха тея, някой им е помогнал....ще поживеем и ще видим.
76
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как може, такива ***, които не са дали един лев на държавата да определят какво ще се случва с парите на държавата?Тя и партийната им програма е типичната *** мечта-Как да не работим и да взимаме по-големи помощи.Не съм съгласен, а вярвам и мнозинството българи съдбата на държавата да се определя от тия ***.Искам избирателен ценз-примерно ,ако си плащал данъци поне 5 години или имаш висше образование, тогава да имаш право да гласуваш.
75
0
 
9
 
! Отговори
браво на тях преди 10 години
Аз не прочетох нищо за образование ясно спазване на законите и агетирането от тяхна страна за това както и интеграция във Българското общество,но прочетох исканията за работа.социални помощи и здравеопазване.Аз това го разбирам така Българи учете работете и правете БВП а ние ще подкрепяме тези които го дават на ромите когато влезем в парламента.
74
2
 
23
 
! Отговори
младеж преди 10 години
Завършвам образованието си и изчезвам от тук и не смятам да се върна никога,нито за почивка,нито за каквото и да било!
73
2
 
7
 
! Отговори
sistemata преди 10 години
За тези,които не са живели при социализма.Тогава се ширеше следната "максима": "какъв е най-добре да бъде човек.Отговор - артист,спортист,или турчин комунист.По "онова време" малцинствата и преди всичко турците,се ползваха с редица привилегии,особено при кандидатстване в учебни заведения.Още тогава,българският етнос,беше етнос, втора категория.НО И ТОГАВА,КАКТО И СЕГА,ТОЙ СИ ГО БЕШЕ ЗАСЛУЖИЛ!!!
72
1
 
13
 
! Отговори
рашка преди 10 години
хоп и от утре целия парламент и правителство в шалвари и говори турскида живее хамериканската толерастия която окончателно победи