Какви са шансовете на неродената БАСТА

Румяна Коларова: Такъв политически проект е обречен
28 авг 2013 07:21,
43
Какви са шансовете на неродената БАСТА
Мирослав Найденов. Снимка: архив, Булфото

Какви са шансовете на неродената партия БАСТА на отцепниците от ГЕРБ  и с какво новата формация може да повлияе на политическата ситуация у нас, коментират пред „Стандарт“ анализатори. 

„Създаването на такъв тип политически структури е обречено, защото може би въобще дойде краят на подобен тип партии. И което е по-важно, енергията на гражданите избиратели, която в момента се акумулира, е антиолигархична. А всички лица на проекта БАСТА, поне засега, са типични представители на олигархията“, коментира политологът Румяна Коларова. 

Още по темата
 „В парламентарно измерение - ако БАСТА успее да набере нужния брой депутати за обособяване на собствена парламентарна група, тя на практика ще бъде еднозначно и единствено инструмент в ръцете на БСП и ДПС в опит да им намерят парламентарен заместител на "Атака"“, категорична е тя.

„Проектът БАСТА има ресурси да внесе нова интрига в парламента. И да прокара нови демаркационни линии, които да променят неговата досегашна конфигурация“, коментира пред изданието социологът Живко Георгиев.

„Парламентарното й поведение ще бъде основано преди всичко на силни атаки срещу ГЕРБ, което е нормално за подобна отцепническа формация. Всички подобни нови политически проекти, които сега се заявяват, ще рефлектират със сигурност върху евентуални избори през май. На тях БАСТА има потенциал да премине 4 -процентната бариера“, добави социологът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
4
 
! Отговори
ив! преди 10 години
Шансове - Нулеви!
36
0
 
6
 
! Отговори
Митко преди 10 години
ГЕРб ще ви бастиса
35
0
 
4
 
! Отговори
Мира преди 10 години
0=0 това са им шансовете!
34
0
 
6
 
! Отговори
koko преди 10 години
Вън предателите!
33
0
 
4
 
! Отговори
Самарджиев преди 10 години
Никакви !
32
0
 
9
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
гледайте маитап, как тези *** пИдали ще си направят партийка, и след това колко много *** ще гласуват за тях, както и за кунИвЪ и ред доказани *** и некадърници който отдавна трябва да са зад решетките, да не изброявам за какво.
31
1
 
10
 
! Отговори
Обикновен преди 10 години
Ни съм за червени, нито пък за другите. Предател ли е, независимо кои е предал - даже не го коментирам.
30
1
 
20
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Както винаги полуграмотните политолози не могат да преценят къде им е мястото на отцепниците и предателите ами в ДПС-ДС бе ***, вижте костовите отлюспени, нереализираните царисти и още няколко незадоволени от други партийки къде са сега ами при Доган, защо ли?Просто казано по бойковски щото Доган ги задоволява и в парична и в физическа форма. Помнете хора ДПС-ДС не защитава ни мюсюлмани ни християни, ни турци ни българи само членове на ДС, слушалки, мазници и кръга от олигарси
29
0
 
23
 
! Отговори
www преди 10 години
МИРООО А КАКВО СТАНА С КРЕНВИРШИТЕ КОИТО ТРЯБВАШЕ ДА СЕ НАРИЧАТ СОЕВИ ПРЪЧКИ ???
28
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Баст-уните нямат никакъв шанс! Отцепници и предатели, които в продължение на няколко години си пълниха гушите и когато Борисов и резна кранчето, почнаха да го плюят. Докато имаха далавера мълчаха и си траеха, после изведнъж ревнаха в един глас. Всички тия ренегати не си знаят парите, придобити предимно от далавери и кражби. Никакъв шанс нямат - в национален мащаб едва ли ще съберат и 8 000 гласа, ама толкова ***, че не го проумяват.
27
1
 
22
 
! Отговори
Попчето преди 10 години
Анатема! Хич и не се надявай,чадо божие!Господ тъй ми каза!И о,4 процента ако стигнеш бъди сред щастливите...Измети се от политическата сцена!Амин!
26
0
 
39
 
! Отговори
художника преди 10 години
По добре да се бяхте кръстили АЙ СИКТИР!АЙсбергът наСкрититеИдиоти и КатилиТръгнали даИскатРеваншизъм
25
0
 
32
 
! Отговори
Тони преди 10 години
Тоя *** не беше ли подсъдим? Каква партия ще прави? Да спрат парите за партиите и половината ще окапят веднага!
24
0
 
31
 
! Отговори
Levskiole преди 10 години
НИКАКВИ! Независимо добър или лош беше твоя хазаин Борисов, ти си много малко "човече" предател, подлизурко и нека не казвам друго, защото мазната отвратителна физиономия която гледам ми напомня поп КРЪСТЬО и предателството което е вечно живо в такива като теб. Поредния *** добрал се с мъки до властта, откраднал колкото може и сега ще прави партия на предателите. Не е важно кого си предал, важното е, че нямаш морал, но то ако кажа ПРЕДАТЕЛ и морал ще ми смеят.
23
0
 
22
 
! Отговори
S.T.A.L.K.E.R. преди 10 години
Отговор: = 0
22
0
 
22
 
! Отговори
ива преди 10 години
От сега мога да кажа че са нулеви ,особено с глава Найденов...
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
g-n Naideinow dori na starta shte zagubite,kakwi basti i pasti wa gonqt,nese li naqdohte na deserti!!!
20
3
 
11
 
! Отговори
Me4o преди 10 години
Господи, Тиквата си сложи абревиатура ГЕРБ и след него всички с не повече от 5 мозъчни клетки: ГОРД, БАСТА! Чакам кога ще се появят Граждани за Ъглово Завъртане и да оправят нещата!
19
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Найденов свалям ти шапка на твой та наглост Да си жив и здрав ти си пример за младите какви не трябва дастават
18
0
 
17
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
значи тези ренегати са много големи тарикати - искат да влязат в следващия парламент на всяка цена а там ще се пазарят с победителя - бил той БСП или Герб. Ама не вярвам да им се отвори парашута, защото обществоот иска неопетнени имена, а те са твъред опетнени.Проблемът е, че в момент системаат даде на октакат - избираме не между демокрацията и олигархията, а между Герб и БСП тоест между едната олигарихя и другата. други варианит няма който и да дойде премиера ще е от еднаат от двете партии.