ГЕРБ ескалират напрежението, настоя Миков

Призова протестиращите да "проявят здрав разум" в сряда
2 сеп 2013 14:45,
178
ГЕРБ ескалират напрежението, настоя Миков
Михаил Миков. Снимка: БТА

Поведението на ГЕРБ е изцяло насочено към създаване на напрежение, ескалация на напрежението и деструкция. Това е продължение на линията, с която ГЕРБ се отнасяше към парламента и в предишния мандат, когато имаше мнозинство.

Това каза председателят на Народното събрание Михаил Миков пред БНР в коментар на направената заявка от бившите управляващи за включване в дейността на комисиите в НС.

Още по темата

По думите му "миналата седмица искаха, тази седмица не искат да са в ръководството на парламента".

Той призова протестиращите в сряда - първия работен ден на народните представители след ваканцията, да "проявят здрав разум", за да не се стига до насилие и сблъсъци. По-рано днес Бойко Борисов призова за масов протест на 4 септември пред парламета.

Миков заяви, че се надява, "че хората са винаги по-мъдри от тези, които ги призовават".

Попитан дали ще има предсрочни избори, Миков за пореден път отговори, че сега няма среда за подобни стъпки. Причината – важните задачи пред кабинета, сред които актуализиранията на бюджета и смяната на курса в държавната политика – към "повече социалност, политика, обърната към мнозинството като контрапункт на едрите играчи, в подкрепа на малкия и средния бизнес".

На въпрос дали НС ще отнеме правомощията на президента да назначава шефовете на НРС и НСО, Миков отговори, че е усетил особена ревнивост по този въпрос от страна на президента.

"Не може президентът да предопределя парламентарните решения нито като дневен ред, нито като съдържание по същество. И желанието му да играе активна роля във вътрешната политика при тези въпроси, при отсъствието на законодателна инициатива от негова страна, минава през възможния диалог. Отричането, конфронтирането, което той демонстрира напоследък, не се вписва особено в конституционната рамка", заяви Миков и поясни, че досега единственото право на президента е било да потвърди или не това, което му предлага изпълнителната власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
9
 
33
 
! Отговори
анонимен 101` преди 10 години
До megi 55 Да те *** в олигофренчето защо,тогава лъжеш,че избирателите били бити едно време от комунистите. от докторчето-мокторчето ли знаеш това ? *** си ти а не аз,нещастнице!
144
9
 
37
 
! Отговори
Journey преди 10 години
Гнусния Миков!Вече си председател на народното събрания, бе!Не ти е работа да нападаш, а да обединяваш и да търсиш консенсуса, а не да си адвокат на комунисти и турци.Гнусна комунистическа ***!
143
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аман заман оставете ги да си правят каквото си искат!
142
9
 
38
 
! Отговори
чочо преди 10 години
болшевишки срамни въшки
141
10
 
38
 
! Отговори
Dogansky преди 10 години
Mikov ,ostavi sega GERB.Kazi ti kvo pravish.Koga shte piem po edno
140
11
 
50
 
! Отговори
посранплъх преди 10 години
Напълни ли гащите вече *** плъх такъв. И твоят звезден час наближава *** комунистическа. Представям си как някой демонстрант с шутове ще те изхвърли навън червена уроспийо. Ти и твойте другарчета от насраната ви левица дружно, под строй в затвора. Другарчето ви Пеевски ще ви акомпанира.
139
11
 
50
 
! Отговори
Karabas Barabas преди 10 години
Наздраве, Михи Маус! Като за последно.
138
11
 
52
 
! Отговори
Г-н Ако сте трезвен преди 10 години
Г-н Миков, в деня петък за контрол поставете два въпроса към министъра на вътрешните работи и Министъра на Кривосъдието.КАКВО СТАНА С ГОЛЯМАТА ИЗМАМА ОТ КОСТИНБРОД ИЛИ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ ГОЛЯМАТА ИЗМАМА Е ПОРЪЧКОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР.КАКВО СТАНА С ПОЛИЦАЙТЕ ДЕТО ЩЯХА ДА ГИ ОТКРИЯТ, ЧЕ БИЕХА НАРЕД В ДЕНЯ НА БЕЛИЯ АВТОБУС. АЛО МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ -- КЪДЕ СЕ СКРИ СИНЕ МАЙЧИН КОМУНИСТИЧЕСКИ, НАЛИ РАЗСЛЕДВАШЕ НЕЩАТА -- *** С ***
137
10
 
43
 
! Отговори
kaaroo преди 10 години
Трезвен е,ако П и Р на фона са част от аПРилски пленум означава че той следва ,,вярната" линия на партията,а ние сме още в този кошмар.
136
10
 
49
 
! Отговори
rrr преди 10 години
обвинявам комунистите единствени и само за едно - насаждат омраза, и управляват чрез разединяване на нацията. За методите им нямам думи. Никога досега н е съм усещал толкова омраза в хората, независимо за коя партия са. И покрай това изгубихме крайната цел -благоденствието на България. хайде запалянковците на стадиона, марш....
135
9
 
35
 
! Отговори
16 юли 2001 преди 10 години
Странен съюз Мултигруп-ПЧБ протяга ръка към големите париДнес малцина си спомнят съкращанието Г-13 - прословутото и безславно завършило обединение на първите български крупни капиталисти, учредено в края на 1993 г. и просъществувало само няколко месеца. В праха на времето потъна и ССИГ - сдружение на първите "честни частници", около него се нароиха ПЧБ, застрахователно дружество "България", Пресгрупа "168 часа", Банка "Маллов", Български инвестиционен фонд и десетки други големи и по-малки фирми, повечето от коитоизчезнаха след кризата от 1996 г.И точно сега, когато всички си мисле
134
10
 
49
 
! Отговори
demosten2 преди 10 години
Тая снимка сигурно е от 5-6 сутринта, че изглежда неестествено трезвен.
133
10
 
50
 
! Отговори
S.T.A.L.K.E.R. преди 10 години
На колко водки сме днес товарищ Михов
132
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сарахошев,а кой ескалира напрежението за оставката на предишното правителство,а? А кой впрегна тлъстото кумонистче Цацаров за подслушванията и фалшивите бюлетини,а?С вашите камъни,по вашата глава.И кажете на оня с четината Йовчев,да не се заканва на протестиращите,а да се занимае с вашия електорат/***/да не бият фермерите по нивите,защото ще дойде Видов ден и то до края на годината.
131
22
 
37
 
! Отговори
сс-23 преди 10 години
И каква ще стане ? Нали и ГЕРБ са комунисти и главатаря им Б.Борисов е 3-то поколение комунист.Даже не си изхвърлял партииният билет и той стърчи от джоба му. Ко мунисти срещу комунисти , в битка неравна. Това е за наивници .Това е за наивници ЕнтЕлигентни.........Победителят ще бъде комунист. А народа с пръст в устата.
130
9
 
57
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
до анонимен 101Баща ми за съжаление почина много млад през далечната 1995 г беше лекар и не беше любител на алкохолаПо друг повод не бих обяснявала на такъв *** като вас,но не мога да позволя някаква си комунистическа *** да петни името на баща ми!Така,че,когато коментирате не намесвайте родители ! Колкото до Миков той е точно това!
129
10
 
58
 
! Отговори
ANDRESHKO преди 10 години
МИКОВ О6ТЕ Е МАХМУРЛИА !!!!!
128
18
 
38
 
! Отговори
анонимен 101` преди 10 години
До megi 55 ами и той като баща ти който пасе ***,овце и ***. също и се натрясква до козерката.
127
14
 
61
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Кой си пък ти? Временно изпълняващ длъжността пастир на ***,овце и ***! И в сряда ние призоваваме да не си се натряскал до козирката!
126
8
 
45
 
! Отговори
dp преди 10 години
150 - оргия -.дали пък в предния си пост все пак съм надценил обема койтохвърлят във въпросното пропагандно усилие :D :D :D .По-скоро не де, в БГ пропагандният апарат по традиция има и голяма частбазирана на самодейност - на резултатите от която се наслаждаваме в постове под новиините всеки ден....Фелини ряпа да яде, гротеска като БГ "политиката" не може да я измисли човек :D .