ГЕРБ ескалират напрежението, настоя Миков

Призова протестиращите да "проявят здрав разум" в сряда
2 сеп 2013 14:45,
178
ГЕРБ ескалират напрежението, настоя Миков
Михаил Миков. Снимка: БТА

Поведението на ГЕРБ е изцяло насочено към създаване на напрежение, ескалация на напрежението и деструкция. Това е продължение на линията, с която ГЕРБ се отнасяше към парламента и в предишния мандат, когато имаше мнозинство.

Това каза председателят на Народното събрание Михаил Миков пред БНР в коментар на направената заявка от бившите управляващи за включване в дейността на комисиите в НС.

Още по темата

По думите му "миналата седмица искаха, тази седмица не искат да са в ръководството на парламента".

Той призова протестиращите в сряда - първия работен ден на народните представители след ваканцията, да "проявят здрав разум", за да не се стига до насилие и сблъсъци. По-рано днес Бойко Борисов призова за масов протест на 4 септември пред парламета.

Миков заяви, че се надява, "че хората са винаги по-мъдри от тези, които ги призовават".

Попитан дали ще има предсрочни избори, Миков за пореден път отговори, че сега няма среда за подобни стъпки. Причината – важните задачи пред кабинета, сред които актуализиранията на бюджета и смяната на курса в държавната политика – към "повече социалност, политика, обърната към мнозинството като контрапункт на едрите играчи, в подкрепа на малкия и средния бизнес".

На въпрос дали НС ще отнеме правомощията на президента да назначава шефовете на НРС и НСО, Миков отговори, че е усетил особена ревнивост по този въпрос от страна на президента.

"Не може президентът да предопределя парламентарните решения нито като дневен ред, нито като съдържание по същество. И желанието му да играе активна роля във вътрешната политика при тези въпроси, при отсъствието на законодателна инициатива от негова страна, минава през възможния диалог. Отричането, конфронтирането, което той демонстрира напоследък, не се вписва особено в конституционната рамка", заяви Миков и поясни, че досега единственото право на президента е било да потвърди или не това, което му предлага изпълнителната власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
15
 
55
 
! Отговори
оргия преди 10 години
комунистите винаги говорят срещу основният си опунент и винаги го оплюват в годините на прехода това бяха СДС НДСВ ДСБ а сега е ГЕРБ това са най чистите политически личности изваждани някога ама до кога така все някой друг да ви е виновен за това че сте некъдърни и крадливи повече от всички останали в политическата клика ?!?Също като малки деца на който са вземали играчките и главоломно говорят на родителя от женски пол тоест майката а пък те са такива и онакива да трупат червени точки за добро
124
11
 
49
 
! Отговори
dp преди 10 години
Забележително е все пак какви огромни пропагнадни усилия хвърля мафията/държавасъветска колония да убеди публиката, че ГЕРБ са под контрола не на същите като БСП.И е ободряващо да се види, че ефектът от цялата кампания е практически нулев - под 5%от познатите ми дори се замислят дали има нещо вярно в това, за останалите еочевидно, че т.нар. "политици" в БГ са просто на служба при все същите прикоито са от 1944-а насам.
123
36
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами господине Миков, вместо да се жалвате, вземете се в ръце и покажете всичките безобразия на Гербавите от последните четири години! "Матрял" колкото искаш! А Боковите "творения" са вече с 10-годишна история - то не бяха кучкарски изцепки, "фалшиви" подписи за облагодетелстване на приближени, назначаване на послушни Бръмбари и Калинки, с единственото качество - слугинаж на Главния Калинчо, "ръководителят с безценния опит", дребната мутра, преекспониран "главен секретар" и "кмет"?! Какво чакате?
122
24
 
37
 
! Отговори
dp преди 10 години
Очевидно не мога да бъда "за" комунистии но не виждам как ще се съберат доброволнохора на протест когато вече откровено им е казано, че са"за" милиционерите с Бойконачело като "алтернатива" на комунистите.
121
13
 
64
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 10 години
Миков , нормалните граждани са против МАФИЯТА ти - на бкп и дпс , която днес управлява:))И ти си един от слугите и .СЛУГА на ДОГАН и олигарсите ;)) ТОВА си ТИ !!!
120
42
 
39
 
! Отговори
kaicheto преди 10 години
ГЕРБ са продажници и дават парите на своите избирателите си за ето такива неща:http ://vbox7/play:76d1e79de3
119
13
 
63
 
! Отговори
БГБГ преди 10 години
Срам ме да се наричам Българин като змнам че министри са Турци. Но тоя дето гласова от ;;;;атака;;; за това никоге нема да види парламента освен ако не го изрежат и фес да му сложат.Умишлен ЕНИЧЕР.
118
12
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предлагам право на гласуване да имат само живеещите в България, работещите активно и плащащите данъци !!Директно БСП/ДПС отпадат от политиката защото почти всичките им избиратели няма да имат право на глас
117
12
 
56
 
! Отговори
гофус преди 10 години
Никога не съм харесвал герб,и никога не съм гласувал за тях.Незабавна ОСТАВКА на кабинета на Орешарски.
116
11
 
50
 
! Отговори
не син преди 10 години
Оуигофуен,няма ли да се разкарате някъде далеч барарар/турцизъм,депесизъм/ с цялата орда *** и изкукали бабишкери !
115
35
 
41
 
! Отговори
kaicheto преди 10 години
ГЕРБ са продажници: http ://vbox7/play:76d1e79de3
114
8
 
41
 
! Отговори
Пламен преди 10 години
Случаен превоз ...
113
15
 
61
 
! Отговори
леля Митка (с кепето преди 10 години
Струва ми се че Миков пие алкохол повече от указаното в устава на БСП. Все по-несвързано става пелтеченето му напоследък. То не е лошо да си сръбва човек, но тези двамата с Кутев направо се оливат. Като разбере Сергей и свие злобните си очички, ще я карат май на сух режим - лимонада или алтай. Излагат партията, срамота!
112
9
 
48
 
! Отговори
Граждански протест преди 10 години
Пряката демокрация съвсем не означава елиминиране на законодателния орган или неговото разтуряне, нито означава, че всяка седмица ще има референдум. Правото на пряка власт не допуска подмяна на суверена и безконтролно упражняване на властта от страна на политическите пълномощници. Тя предпазва обществото от политически сътресения и метежи, защото, когато народът суверен не е съгласен, той просто ще упражни властта си, а не прави барикади.
111
9
 
49
 
! Отговори
Граждански протест преди 10 години
Там, където народът разполага реално с власт, грешките се изправят по-бързо, и следователно се живее по-добре. Ето това са някои от предимствата на пряката власт на суверенния народ.Българският народ не е никакъв суверен, ако не може да прокара закон, не може да прекрати депутатски правомощия или не може да поиска оставката на министър.Животът без свобода-пряка демокрация е нищо,както е тук и сега.
110
10
 
48
 
! Отговори
Граждански протест преди 10 години
У нас мнозина продължават да твърдят, че през зимата на 1997 г. е бил сключен някакъв нов обществен договор. Това са глупости, защото законите останаха същите и народът има точно толкова права, колкото и тогава. И ако утре народът, като суверен, поиска да упражни властта си, на него отново ще му кажат, че това е незаконно. Там, където волята на суверена е незаконна, не може да има нито законност, нито суверенитет.
109
12
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не го слушайте тоя пак се е напил
108
8
 
39
 
! Отговори
Х преди 10 години
Те хората ако бяха по-мъдри от тези, които ги призовават щяхте да сте най-много четвъртата партия в парламента, ама на сега по-мъдри са.
107
12
 
51
 
! Отговори
гешев преди 10 години
ако бяха проявили здрав разум, щеше отдавна да са ви изритали от парламента и политиката изобщо! ама ха де?!
106
36
 
41
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
Боко (или по-скоро говорителя на Цвъко) има голямото желание да седне пак на волана ! Решен е дори с невинна кръв да го постигне ! Какво би се променило ако има нови избори след месец ?КБ-20%, ГЕРБ-20%, Реформатори-8%, ДПС -7%. ГЕРБ+Реформатори и хоп ново правителство от риба рак и щука. Пак едни назначения и задколисни разпределения на постове месеци ! В Реформаторския блок се събраха всички стари мутри , които не можаха да се докопат до властта , но пък през годините видяхме колко струват!