Няма договорки с ГЕРБ, няма условия за избори!

Светът е като разбунен кошер, а ние си крещим: Оставка!, твърд е Миков
Обновена: 2 сеп 2013 09:51 | 2 сеп 2013 09:46,
90
Няма договорки с ГЕРБ, няма условия за избори!
Михаил Миков. Снимка: Булфото

Договорки няма - нито с ГЕРБ, нито с която и да било друга политическа сила. Няма и условия към момента за предсрочни избори, обяви председателят на парламента Михаил Миков.

"Априори да поставяме въпроса за предсрочни избори по никакъв начин не съответства нито на Конституцията, нито на нагласите на гражданите. Дори да се проведат избори, парламентът пак може да бъде блокиран на другия ден. Значи ли това, че трябва да се движим по пътя на блокиращите механизми, а не на нормалното функциониране на институциите? Докъде ще стигнем така?", пита той.

Още по темата
Пред "24 часа" Миков твърди, че няма страхове от ново блокиране на парламентарната сграда на 4 септември, каквито призиви се отправят в социалните мрежи.

"Информиран съм за организацията по "посрещането" ни в първия работен ден след ваканцията. Виждам ентусиазма и взаимното окуражаване на протестиращите в социалните мрежи. Но забелязвам и едно отрезвяване в обществото. Проблемите са ясни, очертават се и възможностите за решаването им. Затова смея да си мисля, че е възможна и друга развръзка, различна от омразата и крайното противопоставяне, че парламентът ще може да работи нормално, без натиска, на който до момента бяхме незаслужено подложени", твърди той.

Парламентарният шеф обаче пита протестиращите как ще се промени животът на хората след тази окупация.

"Ще си играем на политическа екзотика във време, в което някой трябва да преведе държавата през икономическата и социалната криза. Без да виждаме по-далече от политическия си инат, можем ли да организираме живота си по-справедливо, да се обединяваме за добрата, за възможната и очаквана от хората политика. България едва е стъпила на трудния път и има да преодолява много изпитания, които допълнително се усложняват от конфликтите в Близкия изток, настоява той и продължава: Светът е като разбунен кошер, а ние си крещим: "Оставка!" Случващото се на улицата никак не помага за нормализация на обстановката. Ескалацията е сценарий, при който всички са губещи", категоричен е Михаил Миков.

На въпрос колко време управляващите могат да удържат на натиска, той отговаря: "Парламентът има твърде важни задачи да решава през есенната сесия, времето е ограничено и без някой да ни окупира. Но забелязвам, че протестите мобилизират народните представители, които под стимула на уличния натиск свършиха добри неща, които голямата част от българите разбират, оценяват и подкрепят, каза той. Няма да е пресилено, ако кажем, че в работата на правителството и парламента няма повод за ескалация на напрежението".

Михаил Миков отрича и твърденията на опозицията, че властта основно се занимава с кадруване и чистка по върховете на държавната администрация.

"Не е чистка. Стават промени, за да може правителството да реализира политиката си. Защо се поставя само въпросът за политически смени, а не откога са тези ръководители? Има политически назначения от предишното правителство, които в едни случаи мълчаливо, а в други - съвсем явно, се опитват да бойкотират прокарваната политика. Това е абсурд!", отсича той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
3
 
! Отговори
Миха преди 10 години
Избори така или иначе ще има. Съвсем скоро ще си заминат.
74
1
 
3
 
! Отговори
antimafia преди 10 години
Тоя кога се научи да говори, кога взе думата. Най-голямото петно върху българския парламентаризъм. Човек с говорни дефекти, шеф на дебатьорския орган...резил, който само комунисти могат да сътворят.
73
3
 
3
 
! Отговори
Мая преди 10 години
Избори ще има! Те ще са предсрочни! ОСТАВКА!!!
72
4
 
5
 
! Отговори
Balakov преди 10 години
Mikov,mnogo ploski nomera prilagash.Ne nasochvai prozektorite v nepravilnata posoka.Izkarkani nomera.Dokoga?
71
6
 
6
 
! Отговори
+++ преди 10 години
Прав е човека, аман от мързеливци оправдаващи собствената си некадърност с желанието си да коригират другите или да оправят системата...
70
6
 
7
 
! Отговори
иво преди 10 години
Не се оправдавайте със света ..вие не сте света а палячовци които трябва да си ходите...ОСТАВКА!
69
6
 
7
 
! Отговори
e преди 10 години
Да бе Да , ние щото вярваме.... ами на 19.09 сме на втори терминал - заминаващи. Господ да поживи политици да са дълголетници и да останат в България единственно с техния електорат от *** хора. Да ги крадат, бият и обират ... и така да им минат старините, да видят какво са причинили на народа.
68
4
 
9
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Този на снимката да не вика:Дай едно пиуе със зеуе!
67
6
 
21
 
! Отговори
Чучолина преди 10 години
А БЕ, УМНЬО, ЗАЩО ВЗЕХТЕ ВЛАСТТА С ИЗМАМА И КУПЕНИ *** ГЛАСОВЕ, ЗАЩО УПРАВЛЯВАТА В БЕЗПРИНЦИПНА КОАЛИЦИЯ С АТАКА, ЗАЩО ПРОДАДОХТЕ БЪЛГАРИЯ НА 6% ДПС? ЗАЩОТО СТЕ ПЪЛНИ ***, ЛИЦЕМЕРИ, НАГЛЕЦИ, ЛЪЖЦИ И БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛИ! ОСТАВКА, ТА ДОРИ СВЕТА ДА СЕ ПРОДЪНИ!
66
4
 
16
 
! Отговори
михаил преди 10 години
наздраве Другарю!!
65
10
 
23
 
! Отговори
КОЛЮ преди 10 години
Миков , не разбирате ли ,че не ви искаме , ДПС почнаха с телефонния тероризъм от втория ден след стъпването ви на власт, не искаме такава крадлива и покварена управа, в норамална държва половината от вас щяха да са в затвора .
64
8
 
27
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Пак е на три ракии и се вживява като фюрер.Не с тези номерца Миков.Децата и внуците ни искат да живеят добре сега.Вашата политика обгрижва социално слаби и ***.Държавата не е само това Не искам данъците ми да отиват за хора които не искат да работят и за тези които ни крадат имуществото.Стига с това купуване на гласове с вдигане на социални помощи и обхващане на повече хора в тях.ОТКРИТО КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ С ТЕГЛЕНЕ НА ЗАЕМ - ТОВА Е ПОЛИТИКАТА ВИ.
63
7
 
23
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
Как може човек членувал в БКП(БСП) да нарича протестиращите терористи?Миков е юрист,учил е история и трябва да му е известно,че БКП в мирно време е създавала в България концлагери-Белене,Скравена и други.Колко малко съвест трябва да има човек за да стане член на БКП при положение,че това е било известно и тогава на всички.Ами прави са хората които протестират,че ги наричат ***.Така си е!
62
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Миков, ходи си пий ракията и не ни занимавай с твоите глупави изказвания. Оставка!
61
3
 
12
 
! Отговори
до демостен 2 преди 10 години
Демостене ти си много милостив.Така няма и да раберат какво им е наказанието.Предлагам всички които са крали да им се конфискува всичко и оттук нататък да живеят като нас-обикновените хора в България.Така ще разберат докъде са ни докарали.И много от тях ще се самонакажат по твоят начин.Сигурен съм!А и мисля,че е справедливо.
60
4
 
21
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Е-ее как ще има,нали готвите втора актуализация на бюджета, за още един милиард през ноември..а после!?
59
5
 
24
 
! Отговори
безпартиен преди 10 години
БСП са били досега безброй пъти на власт.И след тях бе потоп!Хиляди пъти сме ги проклинали и сега също.Колкото по бързо се махнат-толкова по добре.Стигнат ли до зимата -напролет няма да има живи българи!Тая попара вече сме я сърбали и при Луканов и при Виденов.Само,че някой са много късопаметни или на момента им дадат 20 лв а после и те проклинат БСП като нас.Така,че всички на протеста да махнем навреме комунистите защото зимата иначе няма да я преживеем!
58
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОСТАВКА, бе, ***!
57
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кво се пънете бе, през февруари хората излязоха заради това че ножа беше опрял до кокала. Нямаше пари за хляб, а какво остава за сметки. 3 години никой не протестираше въпреки нарастващата мизерия, Тиквата и мутрите от герб уволняваха, тормозеха и заплашваха всеки който дръзнеше да каже нещо срещу цар Тиква. Хората свалиха от власт една мутра и тя никога повече няма да се върне.
56
6
 
24
 
! Отговори
ККЛ преди 10 години
Ама февруари тези "терористи" бяха справедливо протестиращи, нали?