Няма договорки с ГЕРБ, няма условия за избори!

Светът е като разбунен кошер, а ние си крещим: Оставка!, твърд е Миков
Обновена: 2 сеп 2013 09:51 | 2 сеп 2013 09:46,
90
Няма договорки с ГЕРБ, няма условия за избори!
Михаил Миков. Снимка: Булфото

Договорки няма - нито с ГЕРБ, нито с която и да било друга политическа сила. Няма и условия към момента за предсрочни избори, обяви председателят на парламента Михаил Миков.

"Априори да поставяме въпроса за предсрочни избори по никакъв начин не съответства нито на Конституцията, нито на нагласите на гражданите. Дори да се проведат избори, парламентът пак може да бъде блокиран на другия ден. Значи ли това, че трябва да се движим по пътя на блокиращите механизми, а не на нормалното функциониране на институциите? Докъде ще стигнем така?", пита той.

Още по темата
Пред "24 часа" Миков твърди, че няма страхове от ново блокиране на парламентарната сграда на 4 септември, каквито призиви се отправят в социалните мрежи.

"Информиран съм за организацията по "посрещането" ни в първия работен ден след ваканцията. Виждам ентусиазма и взаимното окуражаване на протестиращите в социалните мрежи. Но забелязвам и едно отрезвяване в обществото. Проблемите са ясни, очертават се и възможностите за решаването им. Затова смея да си мисля, че е възможна и друга развръзка, различна от омразата и крайното противопоставяне, че парламентът ще може да работи нормално, без натиска, на който до момента бяхме незаслужено подложени", твърди той.

Парламентарният шеф обаче пита протестиращите как ще се промени животът на хората след тази окупация.

"Ще си играем на политическа екзотика във време, в което някой трябва да преведе държавата през икономическата и социалната криза. Без да виждаме по-далече от политическия си инат, можем ли да организираме живота си по-справедливо, да се обединяваме за добрата, за възможната и очаквана от хората политика. България едва е стъпила на трудния път и има да преодолява много изпитания, които допълнително се усложняват от конфликтите в Близкия изток, настоява той и продължава: Светът е като разбунен кошер, а ние си крещим: "Оставка!" Случващото се на улицата никак не помага за нормализация на обстановката. Ескалацията е сценарий, при който всички са губещи", категоричен е Михаил Миков.

На въпрос колко време управляващите могат да удържат на натиска, той отговаря: "Парламентът има твърде важни задачи да решава през есенната сесия, времето е ограничено и без някой да ни окупира. Но забелязвам, че протестите мобилизират народните представители, които под стимула на уличния натиск свършиха добри неща, които голямата част от българите разбират, оценяват и подкрепят, каза той. Няма да е пресилено, ако кажем, че в работата на правителството и парламента няма повод за ескалация на напрежението".

Михаил Миков отрича и твърденията на опозицията, че властта основно се занимава с кадруване и чистка по върховете на държавната администрация.

"Не е чистка. Стават промени, за да може правителството да реализира политиката си. Защо се поставя само въпросът за политически смени, а не откога са тези ръководители? Има политически назначения от предишното правителство, които в едни случаи мълчаливо, а в други - съвсем явно, се опитват да бойкотират прокарваната политика. Това е абсурд!", отсича той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
8
 
28
 
! Отговори
зози преди 10 години
Какви договорки може да има с вас ,бе *** ! Оставка и довиждане !
54
15
 
14
 
! Отговори
varg преди 10 години
Точно така с терористи не преговаряме.
53
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе ти верваш ли си бе. Не сте тези, които ще изведат българия от кризата и това е. Оставка.Само заплахи и безсмислени обещания.
52
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Тук пишат хора, които са толкова прости и неграмотни, че наистина биха се зарадвали на една гражданска война...без да си имат понятие, какво представлява това...Но, всеки народ си заслужава съдбата...
51
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВЪН!ОСТАВКА!
50
12
 
23
 
! Отговори
demosten2 преди 10 години
Въжето и на крушата, пустиняк червен!
49
9
 
26
 
! Отговори
към предния преди 10 години
Червените имат обсесивно-компулсивно разстройство към ГЕРБ. На каквата и тема да ги питаш винаги споменават ББ, ИФ, ЦЦ и други абривиатури, които обикновено нямат нищо общо със зададения въпрос. Прилича ми на нервно разстройство.
48
9
 
20
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Долу ДПС и "Атака" !!!
47
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Той е пян на тая снимка ...вижда се прекрасно ..очите му плуват ...100% е пян на тая снимка ...*** наглия алкохолик! типичен комунист! пяница долна готова да избива невини хора , деца , жени и всичко което му пречи да е на власт и да краде масово!
46
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе вие се бъзикате с ММ, но дори и той не може да изпие толкова, колкото ИФ може да изяде!
45
4
 
15
 
! Отговори
Маус преди 10 години
Гоуем си Мики! Наздуаве!
44
8
 
21
 
! Отговори
Владимир преди 10 години
ейййй алкохолик ! време вие на тебе и на твойте масови убийци от БКП да си ходите в Русия ...там има много ВОДКА алкохолик такъв ..тук само ракия има не е за теб ...ракия не се пие от предатели и антинационалисти !
43
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ+БСП, най-добрата коалиция. Така ще се елиминират Реформаторите, ДПС и Атака.
42
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Остава един единствен изход - да назначат "тиранин", който да управлява пожизнено!Ама републикански тиранин! Щото не поискахте монархия, когато можеше...Сами сме си виновни!
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
до 32/ Кои, според теб, са достойните политици в България?
40
5
 
13
 
! Отговори
бум преди 10 години
До изкарани по улицитеСамо едно мирно кротко всенародно БУНТЧЕ може да измете целия *** - вкл. "риформаторски". Но такова не се вдига с бозите на Шорош-морош - те и не го искат. Искат симулация на "протест" и поредна лъже-промяна.
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Aма, аз не искам да ги въртим едни и същи, ще махнем тези - пак ще върнем ГЕРБ, след това пак ще ги махнем, и като няма подготвени нови хора, разбира се пак , ще се върнат БСП и ДПС..глупаво е
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Параноята е психично състояние, характеризиращо се с повишена тревожност и ирационален страх, нерядко със следи на налудност за преследване и/или придружено от вяра в конспирация. Параноята е болестно състояние, при което човек има усещането, че някой непрекъснато го следи и преследва.В медицината терминът може да означава психично заболяване, характеризиращо се със специфична система от илюзии
37
6
 
20
 
! Отговори
работник преди 10 години
Миков къде са хилядите работни места и заплатата от 1000 лева или те е хванала амнезия?
36
4
 
18
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Миче, наздраве батко, нищо че вече е почти 11 часа. Ти ги разбираш от сутринта ;)