Отие си отива без орден, Вигенин не го предлага за "Стара планина"

Вероятно е заради критиките му към властта
Обновена: 3 сеп 2013 14:11 | 3 сеп 2013 12:45,
145
Отие си отива без орден, Вигенин не го предлага за "Стара планина"
Посланик Отие. Снимка: Булфото

Френският посланик Филип Отие ще отпътува от България, без да получи орден "Стара планина", съобщи БНР, като се позова на дипломатически източници.

По протокол орденът се връчва на всички приключващи мандата си у нас посланици, след като външният министър направи предложение за това пред Министерския съвет, а кабинетът го отправи към президента.

Още по темата

Кристиан Вигенин до момента обаче не е направил такова предложение, а мисията на Отие у нас приключва в края на седмицата, следователно президентът Росен Плевнелиев няма да му връчи орден на изпроводяк.

На дипломатически език невръчването на орден означава недоволство от съответния посланик, коментира държавното ни радио.

В началото на юли Филип Отие и колегата му - германският посланик Матиас Хьопфнер, написаха безпрецедентно отворено писмо, в което призоваха управляващите да се вслушат в протестите с искане за оставка на правителството, започнали след скандалното назначение на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Отие и Хьопфнер призоваха още управляващите да загърбят олигарсите, което по думите им води единствено до образуването на "държава в държавата".

Двамата определиха като чудесна новина факта, че гражданското общество в България е в подем и отказва да се поддаде на провокациите. Тe изразиха и подкрепата си за президента Росен Плевнелиев, че при липсата на диалог между партиите нещото, което остава, са предсрочни избори.

Веднага след писмото им външният ни министър Кристиан Вигенин скастри посланиците, като обяви, че страната ни очаква диалог с партньорите, а не критикуващии публикации.

"Готови сме да приемем всички конструктивни предложения по конкретни въпроси и заедно да обсъждаме стъпките за решаване на големите проблеми", каза тогава той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
15
 
! Отговори
боно преди 10 години
и за какво му е тази обезмислена ЗНАЧКА хахахааахахаа..абе на кой му трябват вашите така наречени ордени раздавани на мафиоти и криминални типове..да го видяхте да реве пред министерски съвет че не си е получил една от тези раздавани с шепи тенекиики...смешници докарали и държавата до посмешище
26
6
 
8
 
! Отговори
ъъ преди 10 години
Той първанов раздаваше орденчетата на килограм, сигурно са се свършили и за спазване на дипломатическия протокол вече ордени няма!
25
16
 
33
 
! Отговори
Протестиращ преди 10 години
До АнонименНито е гнусен,нито е мръсен,даже е симпатяга човекът,като всеки един западняк!Гнусен и мазен е Вагинаги,както и цялото му обкръжение!Егати физиономиите на това правителство,застаряващи,***,мазни и противни!Оставка!Времето изтича!До утре!
24
12
 
24
 
! Отговори
ии преди 10 години
Ето за това дипломатическия език е френския, а не българския.Постъпваме като нацупени деца.Дипломата НЕ Е изказал лично мение, изказал е мнението на страната която представлява.Ордена е лично за човека които е решил да дойде и да живее с нас да научи езика, да доведе семейството си и да повети 5-6 години от живота си да научи повече за нас.Как да очакваме дипломат от високи ниво да дойде в БГ. Аз ако съм на Франсетата сега ще пратя някои дето незнае де е БГ .Бай *** не е за политика
23
3
 
14
 
! Отговори
докато преди 10 години
докато години наред се правехме на маймуни да слушаме новите братя и да слушаме съветите как да станем геьове, българия изгуби 3 000 000 млади българи и е на прага да изчезне завинаги , сегашен *** дали ще даде тенекето на палячото или не все тая. както се казваше в класиката/мавъра си свърши работата,ОППА ПАРДОН , ГЕЯ СИ СВЪРШИ РАБОТАТА..
22
15
 
14
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Смешно ми е! На *** колко ли му се иска да се подмаже, ама трябва да спази протокола.....
21
7
 
20
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Е хубава работа нали Оланд е социалист може ли така станишка оправи нещата от една партия сте ПЕС все пак може ли така братска дружба между великите социалистически републики.
20
6
 
12
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Vzemi da se obesish
19
7
 
14
 
! Отговори
емо преди 10 години
Еми как ще го наградят, нали си искат Пеевски, искат си и олигарсите.
18
7
 
16
 
! Отговори
Протестиращ преди 10 години
какъв скандал бе,***!А мнението на руснаците,които непрекъснато дават акъл какво трябва да става в нашата държава,да вземем за пример "Розовия паметник"!Как така някаква си руска тьотка ще ми ръси пари за почистването му,да не е нейна собственост!Хайде у лево и стига сте ръсили простотия!Писна ми от олигофренските ви мозъци!Няма да се върне комунизма,разберете го веднъж за винаги!
17
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !е ти кво мислиш, че е тоя "орден"? Аз от както се помня, има няма 30 години, го раздават на *** и пульо... "Браво на Вигенин", хахаххахахха тоя *** от къде се взе не знам, няма такъв ***. Браво на Отие и Хьопфнер, че се застъпиха за демократичните права на гражданите, за жалост отново ни управляват червените нещастници и престъпници, че да се надяваме на нещо демократично.
16
10
 
27
 
! Отговори
с преди 10 години
По-скапан външен министър България не е имала. Факт.
15
24
 
17
 
! Отговори
mitova преди 10 години
След този дипламатически скандал, да е доволен, че изобщо не го изгониха! На езика на дипломацията, неговият гаф е с пъти по-голям от избора на Пеевски.
14
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, ***... недоразумение си беше, недоразумение си остана.
13
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ИванТова определено не е повод за гордост. Повод за гордост би било, ако не бяхме допускали чуждестранни компании да изнасят малкото пари, които печелим в тази "Държава". Ето това би било повод за гордост. В такъв момент, на което и да е правителство бих дал подкрепата си без БСП и ДПС(разбира се). Конкретно в този случай, всичко е зареди протестите срещу БСП и ДПС. Б.Б. и той скоро ще се включи към този списък, обаче признайте си той само 4 години краде, а тези по горните крадат от 20!
12
12
 
18
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Vigenin sopolanko maika ti li ti pere gashtite oshte?
11
8
 
17
 
! Отговори
чичо кууре преди 10 години
ахахахха...били сме скръцнали :)))) хората ни казаха в прав текст, а ние се правим на ощипани госпожицици...скръцнал бил...ехеххехе :) ... оправи ми деня
10
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вигенин е под чехъл: прави квото Станишев му каже, иначе няма секс!
9
10
 
22
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
А колко му трябва тази стара планина,знаете ли?Казал е истината,а истината боли! Сега иде другата истина,че в скоро време,това правителство ще рухне до основи.Препоръчвам на Станишев да се хване на работа нейде,добре е зидаро-мазач,ще го вземат на работа,гарантирам!
8
22
 
26
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Не симпатизирамна Вигенин, но в случая е напълно прав. Би трябвало по-скоро да се гордеем, защото това е един от малкото случаи, когато скръцваме със зъби на велика сила да не си вре носа, където не й е работа.