Напрежението ескалира, протестиращи бутат заграждения

Жандармерията засега отблъсква атаката на служебния вход на НС
Обновена: 4 сеп 2013 16:30 | 4 сеп 2013 11:17, Александър Попов
204

Снимка: Булфото

Напрежението около парламента се покачи, след като част от протестиращите започнаха да дърпат огражденията и се опитаха да ги разкъсат от страната на северния вход на НС. Според bTV някои от хората носели у себе си метални ножици, с които искали да прережат връзките между металните ограждения.

Стигна се до физически сблъсъци между жандармерията и недоволните, част от загражденията паднаха, но в крайна сметка хората бяха отблъснати от полицаите. Те пък отвърнаха срещу униформените с викове "Убийци". Полиция и жандармерия в момента са направили плътен кордон пред служебния вход на парламента.

Още по темата
Хиляди се събраха тази сутрин пред парламента преди първото заседание на депутатите от есенната сесия на парламента.

До този момент обстановката бе спокойна, като протестът протичаше с освирквания и скандирания "Оставка".

Блокирано е движението по бул. "Цар Освободител" - от ул. "Георги С. Раковски" до бул. "Васил Левски" в района на Народното събрание. Спряно е движението и по ул. "Оборище" около храм-паметника "Св. Александър Невски".

Част от протестиращите пред Народното събрание се насочиха към Орлов мост, където блокираха движението до Софийския университет.

Спокойна е обстановката в района на подкрепящите правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
23
 
43
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Долнопробна герберастка ***, не повече от 600 човека... Пореден провал за организаторите на широкорекламираното Посрещане на 4 септември.
120
5
 
18
 
! Отговори
GivFiv преди 10 години
Такааа, на 23.07.2013 слънцето залезе в 20:56, днес ще залезе с час по-рано в 19:56, а от ЧЕЗ планират мигване на тока на площада заради планов ремонт. По тъмно по-трудно вижда кой кого бие. Пак ще има ревящи, пардон кървящи протеституиращи!
119
11
 
22
 
! Отговори
do 123 преди 10 години
Няма значение, и те не стават. Протетът не е за връщане на ГЕРБ на власт. Протестът е против всички партии на прехода.
118
1
 
7
 
! Отговори
~_~ преди 10 години
113, с тоя тон- на митинга. Подобни бълващи единственост злост и указващи липса на мисъл изречения вървят там и сред тебеподобни. Глупости пишеш ти. Никой тук не апелира за СДС. Напомням, че досегашните подобни мероприятия имаха ясна позиция за алтернатива, каквито сегашното такова няма. През 1997 г. правителството падна, защото бе ясно кой седи зад протестите и какво се предлага да се случи след падането на БСП. Това сега го няма. 117- мнението е, че не е същото, да на друго сме.
117
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
интелигентни протестиращи?????заради софийските скакалци сме зле!5 милиона да излезем - мафията ще спечели!!така че поне да не се излагат хората да ходят да викат ако не знаят за какво точно!виж ако си платен или лично заинтересован от нещо може!примерно да не те осъдят за организиране на незаконно подслушване....
116
15
 
33
 
! Отговори
отчаян преди 10 години
Когато пълпи *** вилнеят полицията стои и мига на парцали, когато българите се опитват да протестират за един нормален живот - ядат палки и ритници от тези, които живеят от данъците на първите....Що за държава сме?Всеки ден *** орди разграбват стотици села, даваха как една баба-клетница с вила е отблъснала 14 нападения - полицията спи!Когато обаче следва да се защитава олигархията, тя е там - готова да бие, да рита народа - нейния народ!Е няма такава държава!
115
20
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези на снимките ли са ЕнтелЕгентните??Олеле!!Ако тези имат 50% IQ то аз съм Папата.
114
11
 
32
 
! Отговори
Къде са преди 10 години
Къде са тия хиляди протестиращи? Е как къде - в главите на водещите от водещите ТВ и радия.Докато за частните не ми пука то за Канал 1 и Хоризонт определено се ядосвам, защото харчат моите и вашите пари (разбирай данъци). Спешно затваряне или продажба на БНТ иБНР (както в Гърция) - пълни са с калинки, въшки и други ЧЛЕНЕСТОНОГИ.
113
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз като гледам на снимките има повече журналисти и полицай отколкото протестиращи.
112
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
интересно, защо има надолу за 115, да не би да сте на друго мнение?
111
6
 
14
 
! Отговори
признание ;-) преди 10 години
До rumеn221 коментар 102Ключовите думи в изказването са "да се правя" .И верни ;-) Също като Орешарски марионетката който СЕ ПРАВИ ,че е управляващ министър председател .А все още не е отговорил на въпроса за Делян Пеевски КОЙ МУ го пробута ? Това неговото ако не е кукла на конци не знам кое е. И затова свалиха цяло предаване и новинарския екип задаващ този въпрос !!!
110
4
 
16
 
! Отговори
Силен довод! преди 10 години
До ~_~Да, исканията бяха обосновени: "Искаме СДС!". Разбира се това не ознчава, че сега няма да стане същото... Лично аз смятам, че филма, който гледаме са го давали вече.
109
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОТ КЪДЕ СЕ ВЗЕХА ВЕРИГИТЕ - от комплекта с ножиците
108
3
 
5
 
! Отговори
до 94 преди 10 години
До ~_~хайде не ми говори за 97, щото си написал едни пълни глупости. Ясно?"Исканията" бяха - "дайте хляб". До такава степен бяха бедни хората и гладни. Колко "конретни" са били си личи от коментара ти, явно всеки си е викал за своето си Някои са били там, щото БСП не им харесва. Други, щото със СДС ще могат да крадат повече, 3-ти просто за купона. Но факта, е че правителствотов тогава падна ...искания ...дръжки
107
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ-аджийската *** се асемблирала
106
1
 
2
 
! Отговори
3397 преди 10 години
Браво Румене чел си и Иван Вазов
105
10
 
28
 
! Отговори
тиква преди 10 години
тия на работа на ходят ли бе
104
2
 
6
 
! Отговори
До rumen221 преди 10 години
Дано поне ти се плаща,че иначе имам лоша новина за психичното ти здраве
103
26
 
12
 
! Отговори
Stilchev преди 10 години
До Бийте беТрябва да размажат мръсните селяни от контрапротеста и да им избият и останалите 3 зъба общо.
102
16
 
29
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Ако бях на мястото на вътрешния министър до сега да съм издал заповед за бой, ритници и палки.