#ДАНСwithme — голямото депутатско посрещане

Протестиращи и контрапротестиращи се събират около парламента
Обновена: 4 сеп 2013 14:04 | 4 сеп 2013 08:46, Камелия Цветанова
165
#ДАНСwithme — голямото депутатско посрещане
Протестиращите пак са пред парламента. Снимка: Булфото

Протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски се събират в района на сградата на Народното събрание, където в 9 часа ще започне първото заседание на депутатите от есенната сесия на парламента.

До този момент обстановката е спокойна. Събралите се недоволни граждани са около 1000 души, като техният брой непрекъснато се увеличава.

Чуват се скандирания: "Оставка", както и освирквания, протестиращите носят със себе си български знамена.

Още по темата

В знак на недоволство от сегашното управление събралите се опънаха червен килим, който води до тоалетна чиния.

До тоалетната чиния пък има поставени дървени пръчки, на които пише: "Сто тояги за сто дни правителство!".

Около стотина привърженици пък подкрепят правителството на Пламен Орешарски, но техния сборен пункт е пред храм-паметника " Св. Александър Невски".

Събралите се до момента протестиращи блокираха движението по бул. "Цар Освободител" - от ул. „Георги С. Раковски” до бул. „Васил Левски” в района на Народното събрание. Спряно е движението и по ул. „Оборище” около храм-паметника „Св. Александър Невски”.

Пред сградата на парламента има кордон от полицаи, като металните заграждения в района на Народното събрание обхващат целия й периметър.

Екипи на жандармерията пък охраняват служебния вход на парламента, от където влизат депутатите за предстоящото парламентарно заседание.

Малък конфликт между протестиращите стана в градинката между Народното събрание и Софийския университет.

Мъж с плакат: "Ямбол подкрепя София" започна да обижда протестиращите и да вика срещу тях. Човекът получи няколко шамара, след това полицаи го отведоха настрани.

bTV съобщи, че четири автобуса - три от Бургас и един от Малко Търново, са пристигнали на паркинга пред Националния стадион. С тях в столицата са дошли протестиращи срещу правителството.

Един от тях обяви, че членува в ГЕРБ, не знае кой е платил пътуването им с автобуса до София. Обяви обаче, че сред хората има много безработни.

Други пък коментираха, че всички идващи са организирани от ГЕРБ, пари не са им раздавани.

Контрапротестиращи също пристигат с автобуси в столицата, но в подкрепа на кабинета.

На площад "Ал. Батенберг" пристигнаха автобуси от Благоевград, които са с хора в подкрепа на правителството.

Привържениците на кабинета потеглиха по софийските улици към храма "Свети Александър Невски", като носят плакати и знамена.

Част от протестиращите пред Народното събрание се насочиха към Орлов мост, където блокираха движението до Софийския университет.

Скандиращите срещу правителството на Пламен Орешарски стават все повече.

Стигна се до лек инцидент в градинката при НС, където част от събралите се нападнаха човек, издигнал плакат "Ямбол подкрепя София", с подозрения, че е провокатор.

Информацията е актуализирана в 10 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
1
 
! Отговори
ХХХ преди 10 години
ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ БЕ ХОРА ???НЯМА ПО ГРОЗНО И БЕЗПРИНЦИПНО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ СЕГАШНОТО...КАКЪВ ГЕРБ? ВСИЧКИ ЗАЕДНО ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИМ И ДА ИЗХВЪРЛИМ ТЕЗИ ПРОДАЖНИ ***...ВИЕ ВИДЯХТЕ ЛИ КОЛКО СА СИ ПОВЯРВАЛ ВЧЕРА,ДОРИ НА ЗАПЛАХА ЗА БОМБА НЕ РЕАГИРАТ???АБЕ ПРИ ЗАПЛАХА ОТ ВЗРИВ ЗАТВАРЯТ И ЕВАКУИРАТ СЪД И ЛЕТИЩА А НАШИТЕ ХУБАВЦИ СЯКАШ СА СЕДНАЛИ НА БОГ В РЪЦЕТЕ...САМОЗАБРАВИХА СЕ ,НЕ СЕ ТРАЯТ ВЕЧЕ...ВСИЧКИ ЗАЕДНО ДА ИЗМЕТЕМ ТАЗИ ВРЕДНА ЗА СТРАНАТА ПАСМИНА ДПС-БСП-АТАКА...ТОВА РАЗЯЖДА БЪЛГАРИЯ..
127
1
 
0
 
! Отговори
Рдсица преди 10 години
До АнонименТи ,анонимния,дето призоваваш за чупене на милиционерски глави и за кръв що бе жалка *** не излезеш от анонимност и не дойдеш да сложиш първо твоята глава за трошене щото и без това не ти трябва.
126
1
 
0
 
! Отговори
Росица преди 10 години
До rumen221Румене,прав си,напълно. Но напразно го казваш. За герберистите фактите и действителността нямат никакво значение. Нямат умствен капацитет да осъзнаят даже елементарни неща. Те си знаят едно-комунистите са виновни . А че Вожда им е непроменил се комунист не признават.
125
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
До Коко ... Явно ти си простака тук
124
3
 
2
 
! Отговори
Мони преди 10 години
Днес ГЕРБ играха ВаБанк с този организиран от щурмоваци протест, защото са наясно, че ако сега не разрушат НС и не предизвикат незабавни избори - догодина ще е късно. Новоизлюпените протежета на Сорос вече се подредиха до хранилката и набират сила!
123
10
 
11
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Протестите се организират от ГЕРБ! Циркът ГЕРБ трябва да се измете в канавката. ГЕРБ пречи на България. Който подкрепя ГЕРБ подкрепя простащината!
122
9
 
12
 
! Отговори
eve1 преди 10 години
Да се до уточним,това не е протест а организирано мероприятие на партия ГЕРБ.Истинските масови и спонтанни протести бяха през февруари,тогава хората искаха смяна на цялата политическа олигархия.Сега политиците успяха да разделят народа на протестиращи и контрапротестиращи а през това време продължават да ни ограбват.
121
10
 
13
 
! Отговори
обeктивен преди 10 години
Да се прекръсти на #ГЕРБwithme...Хахахаа....
120
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предлагам съкратените и изгонените държавни " клатикурци " от БСП да си направят друг сайт
119
0
 
0
 
! Отговори
roza.gueorguieva преди 10 години
До АнонименПсихопат!!! Народност имаш ли, та налиташ на българите???
118
0
 
2
 
! Отговори
тв7 преди 10 години
Любовта няма граници
117
5
 
8
 
! Отговори
Протестант под наем преди 10 години
Горкия Кукер! Заради едит тревиялен плакатец"Ямбол подкрепя София" да яде бой.Имайте в пред вид че Ямбол е доста беден град и кмета Славов го е качил на автобуса с не повече от 20лв "командировъчно" а не като вас с по 60-70 че и по над 100лв. Защо се биете нали всички за бако бачкаме.
116
12
 
7
 
! Отговори
hfh преди 10 години
Не слушайте чангелихасаните, бунт на оружие срещу олигархията комунистическа!
115
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе само платен и бспари тука.Егати сайта
114
8
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До Анонимен 142,Командването на протеста вече не е по-добро от това на полицията - Буда изрева Избори веднага и Буда-лите изпаднаха в хистерия и искат власт, ВЛАСТ ВЕДНАГА и на всяка цена и няма да се спрат пред някаква си кръв или трупове!Браво на Ц.Ц. и шпиц-командата на Румен Николов Пашата!- "Мирно протестиращите", красиви софийски "интелигенти" разкъсаха загражденията около Парламента, но за сега метежа им е жалка пародия- В борбата си за власт, ако трябва, като в Сирия, труп върху трупа ще се редят!Гарантирано от ГЕРБ!.
113
3
 
10
 
! Отговори
Хасму преди 10 години
Бати взе да си показва рогцата! Така и така *** почивен ден нямат, що да не изкарат по някой лев от Бати.
112
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много е смешно как платените форумци призовават полицията да бие народа.Февруари беше "посмее ли буда да окървави протеста чудо ще стане" а тогава обръщаха кофи и трошяха коли.Сега полицията пази "ваща власт" и вашия кокъл и трябва да бие няма как.Бой и в белене враговете на народа за държавна измяна :)
111
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
100 крака с 4 зъба какво е това?Всенароден протест с открити лица на истинските хора в подкрепа на правителството!
110
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Румене ти си неква платена *** и форумен лакей.Как го съвместяваш това нормално човешко достойнствтво незнам.Хавани учи нещо, намери си работа за възрастни.Това копи пейста по форумите е за нискоквалифицирани, безпереспективни *** или 15 годишни ***
109
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
i ko GROB qhna $nezavisimite$ protesti, nadoidoha biqchite i naviqchite GROBovi, lele kolko sme zeleni i krishnari