Орешарски решен: Отнемаме концесии при нередности!

"Ако има основания, определени договори ще бъдат дадени на прокуратурата"
4 сеп 2013 13:49,
55
Орешарски решен: Отнемаме концесии при нередности!
Снимка: БТА

Премиерът Пламен Орешарски обяви, че е възложил на икономическото министерство цялостен преглед на всички концесии.

Той обясни, че преди две седмици Министерският съвет е отменил две концесии с редица неизрядности.

По думите му кабинетът няма да се поколебае да прекрати концесии, по които има нередности или не се изпълняват задължения.

"Ако има основания, определени договори ще бъдат дадени на прокуратурата", категоричен бе той.

Орешарски допълни, че може да се направи и преразглеждане на клаузите на определени договори, където има нужда.

Думите на премиера дойдоха на фона на призива на лидера на "Атака" Волен Сидеров, който отново поиска правителството да развали концесиите и да върне електроразпределението в български ръце.

"Ще имате ли решителността да разбиете монополите, които ограбват българския потребител", попита националистът по време на блиц контрола в НС.

Според него точно надписването на сметките и произволите на монополите са дали старта на пролетните протести срещу ЕРП-тата.

"Ще бъдете ли първото правителство, което ще прекрати концесиите за златодобив на чужди компании?", попита още лидерът на "Атака".

Пламен Орешарски пък коментира, че Сидеров е засегнал именно темите, които са заложени в плана "Орешарски". Премиерът припомни, че е едно от първите неща, които е направило правителството, са били действията в областта на енергетиката и новият подход на ценообразуването в ДКЕВР.

"Енергетиката е далеч от устойчиво развитие и истинската работа тепърва предстои", настоя обаче той.

"Работим в областта на енергетиката, така че в непродължителен период да можем да отчетем, че ключовите производители са излезли от зоната на загубите, а системата е по-устойчива", каза още министър-председателят.

По думите на Пламен Орешарски от мерките не са останали незасегнати ЕРП-тата, като им е била намалена нормата за възвращаемост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Ако някой знае случай, в който Бойко Борисов, докато беше премиер да е засегнал интересите на някой монополист, нека да го напише. Аз не съм чувал такова нещо да се е случило. А Орешарски поне има такова намерение.
48
0
 
0
 
! Отговори
tonygl преди 10 години
Дее...ба буратиното смотан комунистически !Какво е Орешарски - кукла на конци с изсечена дървена физиономия, дървен мозък и дървено държание.. демек БУРАТИНО
47
2
 
2
 
! Отговори
Пат Ладен преди 10 години
И да видим тимажийската брегова онцесия, колко изрядна ще се окаже!Лешников, Лешникооо... таковата, Орешарскиии, кого заблуждаваш бе, секундар! Щото, то и на децата е ясно, че премиер не си, още по-малко ставаш! Оставка!
46
2
 
2
 
! Отговори
до 45 преди 10 години
Дай пример? Поне един??? Няма такъв.... а ти ако не виждаш примерите за добре свършена работа от ГЕРБ - няма какво да се направи. По умен няма как да те направим. :)
45
2
 
2
 
! Отговори
BIG AL преди 10 години
***, ти нищо не решаваш:)) СЛУГА на ДС- мафията си ::)) ТЯ -решава , *** ..Справка : : 99%от мултимилионерите са ДС-мафията !!!
44
0
 
0
 
! Отговори
член преди 10 години
А Цветанов помаха с ръка,за поздрав към протестиращите ...
43
2
 
3
 
! Отговори
eeha преди 10 години
този и решителност - магаре в космос! тоя е такъв дупедавец че отзад сигурно танк може да влезе по прокараната магистрала от станишев, доган, волен и местан!
42
1
 
3
 
! Отговори
43 преди 10 години
44Ако ти не виждаш примерите какъв е смисъла да ти ги показвам?Глупавият умен не можеш да го направиш.
41
2
 
5
 
! Отговори
до 43 преди 10 години
Дай един пример? Ако не знаеш такъв - питай работодателя ти от Позитано да ти напише някой "пример" за качествено нещо от Орешарски. Все пак да не забравяме , че Орехът е на трудов договор и заплата към БКП и прекият му ръководител е Станишев. Орехът изпълнява спуснатите заповеди от началството му.
40
9
 
5
 
! Отговори
БЕЗ КОМЕНТАР преди 10 години
От това което говори и прави Премиера мога да кажа че това правителство е с много пътиПО-КАЧЕСТВЕНО от Тиквеното!!
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Веднага да започват с Каолин.
38
0
 
9
 
! Отговори
Osiris1001 преди 10 години
До 40По всички концесионни договори има нарушения затова тоя *** е решил!!!Но само си прави реклама Няма да спре добива на злато срещу жълти стотинки , няма да спре Каолин АД , няма да махне софииска вода и така нататък!!!
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешарски решил... Какво очзначава това? ?!! Той е длъжен както и всеки друг, щом има неизпълнение и нередности в даден договор или изпълнението му да санкционира. Това се подразбира. Ако не го прави значи злоупотребява със служебното си положение и не си изпълнява задълженията. Цацаров трябва да се самосезират да осъдят премиера на 5 години затвор. (Както е по нпк)
36
3
 
10
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
той и разбойко беше решен - накрая нищо
35
1
 
4
 
! Отговори
Osiris1001 преди 10 години
Хайде започвайте с ДЪНДИ !!!
34
6
 
10
 
! Отговори
eeha преди 10 години
Една решителна ОСТАВКА да даде тоя ***!
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Rabotata uredena :-) govorih s maistora kaza shte vidim
32
9
 
7
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Г-н Орешарски, вървете си с достойнство. До плъховете Местан и Станишев няма да го намерите и само ще изглеждате смешен. Не ви отива нито на интелекта, нито на манталитета.
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
орешарски решен: ДА СПАЗВА ЗАКОНА ЗА КОНЦЕСИИ
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А така лии? Ми прекратете концесиите на всички плажове, защото аз един плаж от Созопол на юг без цигари, клечки и пръчки не съм видял. Найлончета също има. Виждам вечер късно как ги "чистят". Минава само една машина за изглаждане и ги заравя в земята. На следващата сутрин всичко ПАК е на показ. Празни приказки и прах в очите е това. Концесии щели да отнемат. Дрън Дрън простотии. Ами измислените паркоместа край пътя на Каваци и Смокиня. Те от къде се пръкнаха? И те ли са на концесии. Тарикати!