ДПС предложи Пеевски за ДАНС, призна Станишев

Няма перфектни назначения, обясни лидерът на столетницата
Обновена: 9 сеп 2013 15:45 | 9 сеп 2013 10:11,
232
ДПС предложи Пеевски за ДАНС, призна Станишев
Сергей Станишев не видя първородни грехове на кабинета. Снимка: архив БТА

Делян Пеевски е бил предложен за председател на ДАНС от ДПС, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред bTV. Изборът на Пеевски, впоследствие отменен, предизвика масовите протести срещу правителството. Лидерът на левицата обаче отново отказа да назове персонално човекa, предложил депутатa за шеф на агенцията.

Господин Пеевски е депутат и част от ръководството на ДПС, заяви още Станишев. По думите му от септември досега са се случили много други неща.

Разбирайте го както искате, заяви Станишев на въпрос дали кандидатурата е била предложена от лидера на ДПС Лютви Местан. Лидерът на левицата призна още, че е имало риск кабинетът да падне, ако Пеевски не бъде избран. Този слух се разнесе веднага след скандалното назначение.

Лидерът на левицата обаче не видя „първородни грехове” в политиката на кабинета „Орешарски”. „3,5 г. живяхме при диктатура и България трябваше да се отърси от това”, коментира Станишев. Той отново повтори тезата си, че кабинетът е подложен на натиск.

„Имаше ясен сценарий за дестабилизация. ГЕРБ беше и остава силова партия. В опозиция не могат да си намерят ролята. Нелепо изглеждат. Все повече икономически фактори се опитват да се възползват от протеста”, каза за пореден път Станишев. Той обаче видя и положителната страна на продължаващите вече близо 90 дни шествия срещу кабинета. По думите му след 3 г. мачкане и газене гражданското общество наистина се е събудило.

„Вече никой не ни страхува”, обясни лидерът на левицата. Според него протестиращите са се отърсили от страха от последните години.

Лидерът на БСП категорично заяви, че премиерът Пламен Орешарски има автономия сам да взима решения, а всеки от министрите разбира от работата си.

Все пак Станишев набеляза и няколко недостатъка на кабинета. Според него има некомуникативност, но пък нямало и чуваемост в медийната среда.

Той отново повтори и думите си, че кабинетът трябва да действа по-решително в кадровата политика и да изчисти некомпетентните назначения, които саботират работата на кабинета. Подобна теза изрази в четвъртък и лидерът на ДПС Лютви Местан.

Няма перфектни назначения, това не е най-важното, обобщи социалистическият лидер. Той пак обясни, че по време на управлението на Борисов са били назначени хиляди хора в администрацията, като едва всеки пети е бил назначаван с конкурс.

По думите на председателя на социалистите не може да се даде срок на работа на правителството, защото това ще го превърне в служебен кабинет. Според Станишев тогава министрите няма да имат стимул да работят.

Същото важало и за администрацията. Няма да има воля за реформи, допълни той.

По думите на Станишев продължителността на живота на това правителство зависи изцяло от самото него, както и от политическата подкрепа в парламента и извън него.

Според лидера на социалистите кабинетът е бил избран с много ясна кауза и трябва да следва програмата си. Според Станишев тогава управлението ще се ползва с широка обществена подкрепа.

Правителството да изпълни програмата си и ПЕС да спечели европейските избори -  тези две задачи Станишев определи като свои приоритети в политиката.

„Политиката на БСП никога не е била подчинена на нито един икономически кръг. Бойко Борисов се държи като един сърдит човек на средна възраст, а преди изглеждаше като господ, от когото зависи всичко", каза още Станишев.

Той коментира и темата за възобновяването на проекта АЕЦ „Белене“. Лидерът на левицата обяви подобно намерение през последните дни. По думите му фирмата, правила оценка на проекта, е получила невярна информация от предишния кабинет. Срокът за гаранция за технологичното оборудване е 40 г., а бил подаден срок 20 г.

За БСП днес е голяма дата - даде старт на една много сериозна промяна и модернизация наред с греховете на този период, заяви Станишев относно днешната дата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Честит 9-ти септември другари!Да живее велика Русия!Наздраве!
93
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев е най-слабия политик, постоянно прави *** коментари и говори откровени лъжи, на които вярват само червените бабички.
92
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересна Ви е програмата Стани-шеф, интересна. Първа точка да преобразуваме силовото министерство така както на нас ни е угодно, че и да му сложим за шеф Пеевски. Второ да гласуваме поправката Яневски с която отпада задължителното деклариране на имоти на тези които заемат управленски длъжности - много яко(никой няма да ВИ закача) Трето да назначите меко казано странни субекти където се сетите само за да не са предишните защото видите ли те били некадърни - "Няма перфектни назначения" цитат!
91
4
 
32
 
! Отговори
:) преди 10 години
Няма какво да си признава. И малките деца знаят кой кара влака при това правителство - ДПС. Сега ясно ли ви е кой всъщност подкрепя патриотичното джудже Сидеров?
90
3
 
36
 
! Отговори
РАД преди 10 години
Тия продължават да се държат като ощипани и да гледат във всички други посоки, но не и в посоката на дневния ред!"3,5 г.диктатура"? Извинявам се, но ако управлението на ГЕРБ (колкото и некомпетентно да беше) е било диктатура, то от 1944 до 1989 г. трябва да е било робство!Какво правите сега вие г-н Станишев? Дърпате конците задкулисно на пишман-премиера. Правите мръсни договорки, назначавате пошлусковци по всички етажи на властта и "разпределяте порции" по примера на Доган-бей! Това какво е?
89
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г.н Стани-Шеф разбирам, че властта ви е била самоцел и на всяка цена дори и на цената ПЕЕВСКИ. Но не се вижда разлика особена от предишни и настоящи а Вие ги изкарахте сегашните света вода ненапита. Да ви припомня ли, че обвинявайки предишните правите точно същото което правеше и Бойко? Били избрани с програма да ама основните неща в нея за които дори НЕ ВИ избра народа са за АЕЦ Белене за 250 000 работни места за уж един по-достоен живот. Ха дано, ама надали са казали хората дето още ги има!
88
4
 
28
 
! Отговори
JAMIRO преди 10 години
Този плъх и нeговитe другари са такива продажни и алчни бeзбожници и бeзродници , чe нe сe съмнявам чe биха продали половината Българиа на Турциа за власт и пари,тия са способми *** всичко !!
87
1
 
27
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Много ми е интересно сега Кути какви флашки ще разпрати на платените писачи. Реално Серго сам си плю на сурата с това признание.
86
1
 
9
 
! Отговори
prof.Solomon преди 10 години
До qur4uКолега тогавашните предатели отдавна са в гробищата ! Сегашните трябва да се съдят тези които разбиха на пух и прах армията и националната ни сигурност ! А това са всички които са изкарали по мандат в парламента барабар с всички президенти и военни министри от прехода !Трябва да им търсим отговорност защото покрай разрухата крадоха до забрава и това са е като тоя от снимката Суслик . А имахме военни институти ,заводи които мизерстват СРАМ искат да ги продават ЧЕРВЕНИТЕ ТАЛИБАНИ
85
2
 
20
 
! Отговори
х преди 10 години
доган му заповядал.
84
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вече окончателно си пролича, че ДПС прави с БСП, каквото си иска.
83
2
 
19
 
! Отговори
Zzzz преди 10 години
То беше ясно, но защо крихте и лъгахте със сополиви носове.
82
2
 
25
 
! Отговори
38634 преди 10 години
To беше ясно, че ДПС са го предложили, ама защо всики от БСП гласуваха в един глас за него?
81
1
 
25
 
! Отговори
Yegresnatsemnelov преди 10 години
Герб изглеждат нелепо в опозиция, така е. А вие изглеждахте нелепо в опозиция, още по-нелепо изглеждате сега в управление ..."Никой не ни страхува"???Няма такава форма в българския, а подозирам, че няма и в украинския.Докато вие чистите калинки и плашите кучето със слама (разбирай: народа с ГЕРБ), времето тече и обещанията ви си висят. Разбира се, това щеше да има значение, ако бяхте нещо повече от пешкир, с който ДПС да си бърше ръцете. А и други работи.
80
2
 
25
 
! Отговори
Иво-000 преди 10 години
НЕ СЕ ОБЯСНЯВАЙ ХАМСТЕР, ЧЕ И ТИ СИ КАТО ПЕЕВСКИ........
79
0
 
8
 
! Отговори
babet преди 10 години
.......надявайте се...то вярно надиждата умира последна..ама и тя си има срок за съществуване....До qur4u
78
2
 
27
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Гнусен червен пор. Буда 1 към 1. Вие не сте виновни за нищо, ДПС са ви подвели. Ми слепи и неми ли сте, червени ***. Вън навеки!
77
4
 
17
 
! Отговори
бaт Венци преди 10 години
Чaкaм новинaтa зa остaвкa!
76
3
 
30
 
! Отговори
чичо Гошо преди 10 години
Серсемин голям си Серьога.....демек,ДПС ясно са ви заявили '' или избирате за шеф на ДАНС оня нашия глиган Пеевски или власт през крив макарон ''.И вий избрахте глигана,само и само да сте на власт,като прекрасно знаехте,че онзи от сараите ви заложи на дузпата и ви използва за биде.Умен сте вий дрОгарьо Станишев....
75
3
 
28
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
ХА ха ха ха ха . Защо не каза направо, че Ахмед Бей го е наложил, мишко червена. Когато се извиняваше, се извини само заради това, че не бил отчел обществения отзвук от това назначение и нито дума за това какъв е Пеевски. Този плъх, агент на Москва въобще не смята, че е сбъркал. ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!