БДЖ няма да фалира, твърди шефът на холдинга

Почват преговори с кредиторите за дълга от близо половин милион лева
Обновена: 11 сеп 2013 14:03 | 11 сеп 2013 08:51,
14
БДЖ няма да фалира, твърди шефът на холдинга
Снимка: архив, Булфото

БДЖ няма да фалира, убеден е изпълнителният директор на дружеството Християн Кръстев.

Пред БНТ той обяви, че са възобновени преговорите с кредиторите на железниците.

"Няма как да бъдат отписани тези задължения към кредиторите, трябва да бъдат платени – със собствени средства и с помощ от държавата", настоя той.

Още по темата

Кръстев обясни, че до края на този месец кредиторите ще дойдат у нас, където ще продължат разговорите за разсрочване на задълженията, тяхното преподписване и изплащане.

"Дълговете на дружеството към момента възлизат на 498 милиона лева. Срокът за разсроченото им плащане сега е 10 години, като за последните три те не са изплащани", поясни той.

Директорът на холдинга потвърди, че решението на Комисията по приватизация е, че за момента се спира приватизацията на БДЖ "Товарни превози".

"Приватизацията, която вървеше, щеше да бъде несериозна и това дружество щеше да бъде продадено за много малко пари. То разполага с активи за 320 милиона, а реално щеше да бъде продадено за около 100 милиона, което не устройва нито кредиторите, нито държавата", пресметна шефът на държавната ни железница.

Християн Кръстев обясни, че са оценени ненужните активи на компанията и предсрочно ще бъдат продадени такива за около 40 милиона лева.

До края на декември пък се очаква да бъде приключено изграждането на електронната система за билетоиздаване.

По думите му повечето вагони са стари, но това не означава, че те не стават за експлоатация.

"Просто вагоните не са поддържани добре. Направили сме нова организация и се надявам в рамките на 6-8 месеца да почистим влаковете, като по този начин вдигнем качеството на услугите", коментира още Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БДЖ няма да фалира, твърди шефът на холдинга!!!! ха ха ха ха Този кога се излюпи кога от бизнез взе да разбира Ясно е едно, че докато е "ШЕФФ" - самият той наистина няма да фалира !!!!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Май на коментиращите по-долу не им се е случвало да пътуват с автобус до морето и автобусът да се развали. Или шофьорът да си играе с климатика и ту да е 20 градуса, ту 35 градуса. И да пуши вътре.
9
2
 
6
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
Какво БДЖ ?!?! Какви пет лева , бре?... За това БДЖ ли става дума... дето Локомотивите са от Втората Световна..... а вагоните са същите от на баща ми абитуриентската вечер ?!?! ;)... Където ако тръгна с велосипед покрай влака има голяма вероятност да стигна до крайната дестинация доста преди него?!?! За това БДЖ ли говорим?!... За това БДЖ,водено абсолютно умишлено към пълен фалит... за да може да заграбят после кой каквото може от него и да стане точно като "КРЕМИКОВЦИ"!!! Крадливи смешници!!
8
0
 
4
 
! Отговори
МОЖЕ ,МОЖЕ..... преди 10 години
...КАТО ПОЧНЕМЕ ВСИЧКО ДА ПЛАЩАМЕ ОТ БЮДЖЕТА .....НИЩО НЕМА ДА ФАЛИРА!!!!ТОГАВА САМАТА ДЪРЖАВА ЩЕ ФАЛИРА ...АМА ТОВА Е ДРУГО!Аз , специално съм "ЗА"---ЗА ДА РУХНЕ ТОТАЛНО ТОЯ "СОЦ-***"..веднаж за винаги!ЩЕ БЪДА МНОГО ПРИЯТНО ИЗНЕНАДАН АКО Е ПРИ КОМУНИСТИТЕ НА сърГЕЯ !ТОГАВА ПОНЕ НЯМА ДА СЕ ОПЛАКВАТ ,ЧЕ НЯКОЙ ИМ СРИНАЛ ДЪРЖАВАТА /хубавата/!ТЕ ,ЧЕ ЩЕ СЕ ОПЛАКВАТ ПАК Е ВЯРНО ...АМА ПОНЕ ТИЯ КОИТО ИМ ВЕРВАТ, ЩЕ СА ПО-МАЛКО!АБЕ ...СЪЩОТО КАТО ПРИ ЖАН ВИДЕНОВ..ХА,ХА,Хааа...НЕМА РАЗЛИКА!
7
2
 
4
 
! Отговори
ганчо преди 10 години
бдж отдавна е едно фалирало дружество,просто държавата все още го крепи в будна кома,дълговете на бдж са много повече от тези 480 млн.,истинските дългове са близо милиард!!а нали се сещате,че кредиторите за да се съгласят на някакъв компромис ще искат по-голяма лихва,съответно още по-големи задължения,със това предоговаряне просто удължават агонията на Бдж,но след 6 месеца какво следва...
6
1
 
7
 
! Отговори
мето преди 10 години
Според тебе българите, или турците атакуват влаковете с камъни? За *** те са просто дивеч жилезо, дето требе да се претрепе с камъни. Орешарски каза, че китайците имат интирес в БДЖ, а "Московски-я" го видяхме вече.
5
9
 
15
 
! Отговори
х преди 10 години
Закривайте ги тези.Как може цените на билетите да са по-скъпи от автобусите,а на всичкото отгоре пътуват 2 пъти по-бавно,вътре е мизерия,няма климатици а си вдигат билетите без никакво основание.Никой освен *** вече не ползва мизерните,флегматични влакове.
4
0
 
10
 
! Отговори
Стършел преди 10 години
Аз да попитам , какво стана с 30 вагона поръчани от тройната коалиция и 30 спални вагона дето не могат да пътуват извън България поръчани от ГЕРБ? Всички сте един дол дренки.
3
0
 
8
 
! Отговори
boy преди 10 години
Тоя само го въртят от пост на пост......никога няма да се оправим. Пълно е с "калинки".
2
0
 
14
 
! Отговори
с преди 10 години
Златко и на мен ми бе смешно от горното заглавие ,че дълга е половин милион лева.А то било половин милиард.
1
0
 
19
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Да почва "Транспортна полиция' да си върши мъжки работата и поне 30 милиона на месец ще се получават отгоре,от ***!!Хайде, кажете си го правичката!!!