ВСС обсъжда финансовите драми на съдебната система

Само прокуратурата се нуждаела от 10 милиона допълнително
Обновена: 17 сеп 2013 09:04 | 17 сеп 2013 08:16, Петя Славова
8
ВСС обсъжда финансовите драми на съдебната система
Снимка: Булфото

Висшият съдебен съвет се събира на извънредно заседание, за да обсъди финансовите проблеми на съдебната система, съобщи БНТ.

Миналата седмица стана ясно, че за да изпълнява функциите си до края на годината само прокуратурата се нуждае от около 10 милиона лева допълнително към бюджета.

Още на 12 септември висшите магистрати изпратиха писмо до министъра на финансите, в което настояват за допълнителните средства. Парите са предназначени за заплати на прокурори и възнаграждения на вещи лица, за обезщетения по Закона за съдебната власт и Кодекса на труда и осигурителни вноски на новоназначени, за разходи за писмени преводи на документи.

В момента финансовата дирекция на ВСС и бюджетната комисия изготвят бюджета на съдебната власт за 2014 година. Още не е ясно каква сума ще бъде поискана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ах,горките.Да се махат всички до един.Трябва да искаме нови хора в съдебната система и тези хора да бъдат проверявани непрекъснато по всички линии,дори и най-вече частния им живот и при най-малкото съмнение да бъдат изхвърляни от системата и така 20,а дори и 30 години,докато системата не се изчисти.Защо пуснаха Брендо???
7
1
 
18
 
! Отговори
гг преди 10 години
Да се хванат да работят в интерес на народа и тогава пари
6
2
 
20
 
! Отговори
hagen преди 10 години
За какво им са допълнително пари като те си вземат допълнителни заплати.
5
1
 
20
 
! Отговори
Цацаров преди 10 години
Това е защото броихме бюлетините три месеца - извънреден труд, при това обещаха да е високо платен.
4
4
 
25
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
Ами да спрат да крадат и да потулват крадците и убийците ,тогава всичко ще си дойде на мястото и пари ще има за всички !Аз що ли така не съм видял беден прокурор,или съдия !?!?
3
5
 
29
 
! Отговори
muzaka преди 10 години
И 100 млн.лв да им дадат,ще ги прахосат.Нямаме нужда от такава съд. система.Имаме нужда от нова конституция която да изхвърли такива като Камен Ситнилски и компания.
2
5
 
29
 
! Отговори
работещ преди 10 години
Работи,робе български,работи ?ПИЯВИЦИТЕ в тази страна са непрекъснато гладни.Подкупите им са малко.Бонусите им са малко.Работи,или вземай тоягата!Иначе,пътят ти е към кофите за *** или гробището.
1
8
 
19
 
! Отговори
гост преди 10 години
ВСС се мазнеха на Боко и Дянков ,а сега реват - некадърници.