МВР шефът пред евроделегация: Готови сме за Шенген!

"Надежден партньор сме и защитаваме много добре границата"
Обновена: 19 сеп 2013 12:40 | 18 сеп 2013 22:06,
12
МВР шефът пред евроделегация: Готови сме за Шенген!
Срещата на министър Йовчев с делегацията на ЕС. Снимка: МВР

Пред делегация на европарламента, вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев обяви, че страната ни е напълно готова за членство в Шенген.

"Сега, в реална и много усложнена обстановка, доказваме не само техническата готовност за Шенген, но и факта, че сме надежден партньор и защитаваме много добре границата на ЕС. Всяко евро, вложено в системите за наблюдение и контрол на границите, е инвестиция в общата сигурност на ЕС", каза той пред комисарите, които до 20 септември ще инспектират съоръжения, изградени с евросредства по българо-турската и гръцко-турската граница.

Освен на техническата обезпеченост на външните ни граници и отличното сътрудничество по линия на FRONTEX, министърът акцентира и на актуалната ситуация в страната, породена от кризата в Сирия.

Йовчев представи предприетите мерки за организиране на процеса с приема на бежанци както в хуманитарен аспект, така и в сферата на сигурността.

"Правим всичко възможно, за да намалим рисковете не само за нас, но и за ЕС", подчерта министърът.

Реформата в сектора "Сигурност" и мерките за борба с контрабандата също бяха част от презентацията му.

"За три месеца вече имаме няколко сериозни удара срещу контрабандата на акцизни стоки и това е добро начало", изрази увереността си МВР шефът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
tyno преди 10 години
АБЕ ТОЯ МИНИСТЪР *** ЛИЕ ХОРАТА ТИ КАЗВАТ ЧЕ НИТО 2014 НИТО 2015 ТА ГОДИНА НЯМА ''''''''' НЯМА НЯМА ЧЕТИ ГЛЕДАИ И СЛУШАИ БЕ *** НЯМА ДА НА ПРИЕМАТ В ШЕНГЕН НЯМА ОЩЕ ВДНЪЖ НЯМА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НЕ СА ДОБЕ ВСИЧКИТЕ СТЕ БОЛНИ БОЛНИ
9
4
 
7
 
! Отговори
Х А,ХА,ХАААА.... преди 10 години
ВИЕ МОЖЕ ДА СТЕ ГОТОВИ ....АМА ОТ ШЕНГЕН , ГОТОВИ ЛИ СА ДА ВИ ПРИЕМАТ...ХА,ХА,АААААА..МАЙ НЕЩО ...НЕ ПРИЕМАТ *** И РУСКИ ДУПЕДАВЦИ В ШЕНГЕН!!Я, ПИТАЙТЕ ПАК...ХА,ХА,ХАААААААА....
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къв шенген ве... ние сме ориент!
7
1
 
16
 
! Отговори
иванов преди 10 години
кучетата си лаят контрабандата си върви
6
6
 
12
 
! Отговори
Тъп БГ Вол преди 10 години
Вола като ровел,хвърлял пръстта на гърба си Това е да си *** българин! Да хвърляш говната в лицето си,това виждам аз от коментиращите тук неуки ***,платени от ***!
5
7
 
4
 
! Отговори
Горския преди 10 години
'Ко , Не !
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Търговище *** изнасилил най брутално 26 годишна австралийка.Полицията криела за случая.От ужаса австралийката скочила от 2 етаж и избягала,защото *** се готвели за групово изнасилване.Освободени са и *** извършили убийства в село Мечка-5 на брой.Освободени са и осъдените за знакови убийства,за трафик на хора и склоняване към проституция.Това правителство не се бори с престъпността.
3
8
 
20
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Боже,боже,на тоя селянин няма ли кой да му каже да спре да се излага!!! Какъв Шенген,какви граници???Това,че събира бежанци тук в БГ. на камара като в *** вече опазване на граница ли му се вика??? Всеки може да е глупав,колкото си иска,но...стига да не пречи на другите Йовчев!!!
2
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви партньори може да сте вие на Европа бе червен *** такъв. Вие дадохте националната сигурност на България и всички тайни на ЕС в ръцете на Дилян Пеевски тоест на турция. Турция за която врата на ЕС за сега е твърдо и категорично затворена.Каква граница ще защитавате какви глупости.
1
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ТЕ не ви вярват ! ОСТАВКА !