"Червена метла" няма, връщаме справедливостта!

При ГЕРБ решаваха само двама, сега пак сме демокрация, каза Станишев
Обновена: 20 сеп 2013 23:19 | 20 сеп 2013 20:36,
132
"Червена метла" няма, връщаме справедливостта!
Сергей Станишев Снимка: БТА

В огромната си част министрите са хора, избрани от министър-председателя и неговия екип на база на техните знания в определени области. Това каза пред Нова телевизия лидерът на БСП Сергей Станишев.

Лидерът на социалистите отхвърли обвиненията на опозицията за чистка при назначенията.

„Програмният кабинет е политико-експертен и никой не крие, че двете партии, които го подкрепят, могат да изразят своето мнение по отделни кандидатури, но не партийният принцип е водещ”, категоричен беше соцлидерът. Той определи твърденията за „червена метла” като „пълни глупости”.

По думите на Станишев критерият при новите назначения е много ясен – професионализъм и начин на подбор на кадрите. От 6 300 души в централната администрация при управлението на ГЕРБ са сменени 2 700, от тях едва всеки пети е бил назначен с конкурс, припомни бившият премиер.

„ГЕРБ превърна в много голяма степен назначенията в начин за партийно укрепване. Това, което се случва сега, е възстановяване на известна справедливост, като се търси професионален подход в назначенията”, поясни Станишев. 

Той бе категоричен, че правителството е готово, ако някой сгреши или не се справя, да бъде сменен.

„Хората в администрацията, които работят професионално и не се опитват да саботират правителството,  могат да бъдат спокойни за своите позиции. Не се търси реванш самоцелно”, увери Сергей Станишев.

Едно от реалните постижения на кабинета "Орешарски" е връщането към парламентарната демокрация в една парламентарна република”, допълни той.

Според него по време на управлението на предходното правителство на ГЕРБ цялата система е била централизирана в ръцете на двама души – Бойко Борисов и Цветан Цветанов. По думите му те са били в състояние "да съсипят всеки живот с клевети, рекет, подслушвания".  Парламентът беше превърнат в гумен печат, а премиерът не се явяваше там, изтъкна Станишев.

Той отрече обвиненията за същестуването на нов управленски кръг около него. „Държавата се управлява от правителството и министър-председателя, който се отчита пред парламента”, подчерта Станишев.

Според Станишев темата за Делян Пеевски е изчерпана, но някои медии се опитват да я реанимират, за да поддържат напрежение в обществото. Соцлидерът изтъкна, че не се отказва от своята отговорност за назначението на Пеевски за шеф на ДАНС, но в същото време припомни, че след като кандидатурата се е оказала неприемлива, се е извинил публично.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
4
 
0
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 10 години
ЗА КАКВО РЕАГИРАТ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ГЕРБ?!МНОГО ВИ Е КЪСА ПАМЕТТА. МНОГО БЪРЗО ЗАБРАВИХТЕ , ЧЕ ПРИ ВАШЕТО УПРАВЛЕНИЕ ИМАШЕ ПО ГОЛЯМА СМЯНА И СТЪПКВАНЕ НА ЧОВЕШКОТО ДОСТОЙСТВО .КОЛКО ДУШИ УПРАВЛЯВАХА?! ДВАМА - ТРИМА БОРИСОВ, ЦВЕТАНОВ, ФИДОСОВА- КОЯТО БЕШЕ КАТО ПРОКАЗА И ЗА ХОРАТА ОТ МОНТАНА И ЗА ВСИЧКИ РАБОТЕЩИ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА.А КАКВО САМОЧУВСТВИЕ, КАКВА НАГЛОСТ И БЕЗКРУПОЛНОСТ.БЯХА ДЕЖУРНИ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ И ВЕСТНИЦИТЕ. Е... СТИГА ВЕЧЕ. БОЛИ НАЛИ?!!!!!!!!
80
1
 
0
 
! Отговори
info. преди 10 години
До КокоТова беше и целта на борисов!
79
2
 
11
 
! Отговори
Камбанка преди 10 години
Ало,Станишеф,мнооого добре я знаем вашата справедливост : на всички отговорни пстове и столове - НАШИ ХОРА! Толкова сте жалки,толкова сте отвратителни с вашето НЕПРЕКЪСНАТО ДОКАЗВАНЕ,че сте ...най-добрите?! Абе оставете НИЕ,НАРОДЪТ, да казваме кой е добър и кой не ! А вие ИЗОБЩО НЕ СТАВАТЕ но се напъвате,защото ви е за последно,ама няма нищо нормално да ... "родите" Не става ясно защо трябва да измъчвате с празни приказки и обеща ния хората...след като сме се наслушали и не вярвамеАман от вас!
78
17
 
7
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Станишев победи! ББ загуби! Това е реалността и тя ще е трайна!
77
14
 
6
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Метла за Анонимния гербер и всички герберски калинки!
76
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Метла трябва за вас Съсел и шефовете ви от ДПС! За Болен не искам да говоря - такава върти опашка! Както и други са написали - вие се доверявате само на верни другари, нищо че хал хабер си нямат от ресора, за който отговарят! Но са верни на Партията и общите ви интереси!
75
0
 
8
 
! Отговори
Бръчков преди 10 години
При коя смяна на властта не е имало метла ? Пагубното тук , е че докато заработи даден апарат и кдруването приключи , хоп идва оставка или избори и напрактика за народа нищо не е свършено а само за теснопартийните интереси на управляваща партия !!!
74
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според червените наглеци темата за Пеевски е изчерпена. Но всъщност мафията не е. Темата за Хохегер Гея и Моника също е изчерпена, темата за Масларова и нейните милиони далавера от стоителсво и темата за Доган хидрогеолога - с 2 млн бакшиш и тя е изчерпена. Въобще които пил - пил , който ял -ял , всички други други да си гледат работата и да не надничат в канчето на власт имащите милионери.
73
4
 
22
 
! Отговори
ЧЕРВЕНА МЕТЛА преди 10 години
НЯМА ЧЕРВЕНА МЕТЛА , А В УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ВЕЧЕ ИМА САМО ЧЕРВЕНИ ***
72
4
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Това е вашата "справедливост", комунистически издънки Станишеви! Не ви я искаме, вън от управлението на страната нагли кожодери!
71
2
 
12
 
! Отговори
NORDLAND73 преди 10 години
хахахахххаххахааа демокрация?????????
70
6
 
20
 
! Отговори
мразя станишев преди 10 години
Според червения ненормален *** станиГЕИ справедливост значи:никои да не иска нищо,да му се извиняваш макар че не си го обидил,като ти даде 200лв.заплата да кажеш''леле колко много пари дава партията маика'',да му се кланяш цял живот,като те утрепят от бои за нищо да кажеш''бях на сватба'',колкото повече те тьпчи три пьти повече да му целуваш рька и т.н. и т.н.
69
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Моята оценки за 100-те :З Златанова 4 с минусЦв.Йовчев 5Д Бобева 3Кр. Вигенин 2П Чобанов 2 с плюсА. Найденов 5 с плюсДр. Стойнев 3 с минусХ.Адемов 6 с минусИ. Данов 2 с минусД. Греков 4Д. Терзиева 3Д. Папазов 3И. Копарова 2Т. Райнова 3 с плюсА. Клисарова 2 с плюсП. Стоянович 3М. Георгиева 4 и половинаСредният Успех на Правителството е Среден 3.34.Тоест Взело си е изпита при условие ,че някои Министри отидат на Поправка.Оценяването ше бъде Ежемесечно.
68
3
 
14
 
! Отговори
атомника преди 10 години
на времето предлагаха светло бъдище, некои се съгласявах, онези каито не искаха това светло бъдище и го отричаха бяхаи изпращани във белене до осъзнавне. Нямате си, на представа каквахумана агитация се провеждаше. Сега господата провежда в по нов стил само че народа вечене иска такива престъпници да ги слуша. Време енарода да се вдигне и се отърве от тез лъжи и мръсни търгаши.
67
2
 
14
 
! Отговори
да ама не преди 10 години
Под демокрация мистър "Лъжа",разбира -"ако не гласувате за Пеевски,правителството -пада"!Сега,колко решават.....?
66
5
 
5
 
! Отговори
при червени преди 10 години
до 99. Мога да му предложа сайт,на "никога вече герб",там ако напишеш нещо против съсела те трият,ако защитиш с аргументи ГЕРБ - пак те трият!Не знам на кого е /новини.бг/,но много червено.......!
65
2
 
6
 
! Отговори
до реалист преди 10 години
Навремето господинчо се влизаше трудно в партията.Никой не те е карал насила,сигурно си се натискал,а сега ревеш с пълна сила колко ги мразиш.Такива продажници като теб се интересуват само накъде духа вятъра.Без срам се боядисват за изгода и са се нашарили толкова,че и майка им не ще ги познае.Бързо станаха седесари,а сега и гербери.ЛАПАЧКА-това е вашия идеал.Времената били други,да други бяха ,ама които си имаше морал тогава има и сега.
64
15
 
8
 
! Отговори
HИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
Виждам, че ме псувате ама какво да направя?! Вазелина поскъпна!А ми трябвааааа!! Иначе болиииииии......За това дращя в нета. Парите малко ама ич???
63
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! IZMITAI SE OT TOZI SIDE , MRASNO CHERVEN0 ***.
62
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червена метла няма, има Турска