"Червена метла" няма, връщаме справедливостта!

При ГЕРБ решаваха само двама, сега пак сме демокрация, каза Станишев
Обновена: 20 сеп 2013 23:19 | 20 сеп 2013 20:36,
132
"Червена метла" няма, връщаме справедливостта!
Сергей Станишев Снимка: БТА

В огромната си част министрите са хора, избрани от министър-председателя и неговия екип на база на техните знания в определени области. Това каза пред Нова телевизия лидерът на БСП Сергей Станишев.

Лидерът на социалистите отхвърли обвиненията на опозицията за чистка при назначенията.

„Програмният кабинет е политико-експертен и никой не крие, че двете партии, които го подкрепят, могат да изразят своето мнение по отделни кандидатури, но не партийният принцип е водещ”, категоричен беше соцлидерът. Той определи твърденията за „червена метла” като „пълни глупости”.

По думите на Станишев критерият при новите назначения е много ясен – професионализъм и начин на подбор на кадрите. От 6 300 души в централната администрация при управлението на ГЕРБ са сменени 2 700, от тях едва всеки пети е бил назначен с конкурс, припомни бившият премиер.

„ГЕРБ превърна в много голяма степен назначенията в начин за партийно укрепване. Това, което се случва сега, е възстановяване на известна справедливост, като се търси професионален подход в назначенията”, поясни Станишев. 

Той бе категоричен, че правителството е готово, ако някой сгреши или не се справя, да бъде сменен.

„Хората в администрацията, които работят професионално и не се опитват да саботират правителството,  могат да бъдат спокойни за своите позиции. Не се търси реванш самоцелно”, увери Сергей Станишев.

Едно от реалните постижения на кабинета "Орешарски" е връщането към парламентарната демокрация в една парламентарна република”, допълни той.

Според него по време на управлението на предходното правителство на ГЕРБ цялата система е била централизирана в ръцете на двама души – Бойко Борисов и Цветан Цветанов. По думите му те са били в състояние "да съсипят всеки живот с клевети, рекет, подслушвания".  Парламентът беше превърнат в гумен печат, а премиерът не се явяваше там, изтъкна Станишев.

Той отрече обвиненията за същестуването на нов управленски кръг около него. „Държавата се управлява от правителството и министър-председателя, който се отчита пред парламента”, подчерта Станишев.

Според Станишев темата за Делян Пеевски е изчерпана, но някои медии се опитват да я реанимират, за да поддържат напрежение в обществото. Соцлидерът изтъкна, че не се отказва от своята отговорност за назначението на Пеевски за шеф на ДАНС, но в същото време припомни, че след като кандидатурата се е оказала неприемлива, се е извинил публично.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
17
 
! Отговори
Az преди 10 години
Да ти го на.укам в демократичния г.з.....п.дал противен
60
2
 
17
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 10 години
Снощи Н.Дойнов пита сърГей кой предложи Пеевски или той сам се само предложи при,което изгледа на сърГей се измени очите му взеха да премигват а образа почервеня и измънка ззззззза мен темата е приключила,е да ама за нас вече е ясно,че Пеевски се е само предложил да се справи с Цветанов и Борисов за да бъде унищожена Партия ГЕРБ,защото бкп_бсп не търпи опозиция и то такава мощна,която да я громи на всички Избори.От тук и извода тая коалиция м/у взаимно изключващи се Партии поради своите идеологии се съюзяват единствено за да се унищожи ГЕРБ въобще не ги интересува нищо друго това им е приорите
59
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе серж, ти за луди ли ни имаш, правиш така , че още повече да ви мразя, като например оня от пост 87 с маската, да ми се иска да му откъсна комунистическата кратуна. между другото точно илюминатите създадоха комунизма. ОСТАВКА , *** ***
58
3
 
10
 
! Отговори
stoyan.hlebarov преди 10 години
Да-никога вече ГЕРБ!Но и ДВА ПЪТИ ДА-НИКОГА,АМА НИКОГА ВЕЧЕ БСП!За тези ***,които не знаят,понеже повтарят като папагали пропагандата им-ще напомня,че през 1944 година,когато узурпираха властта,комунистите говореха същото-,че искали да върнат справедливостта!Само че,тогава наричаха тази"справедливост"...-"НАРОДНА ВЛАСТ"!ЗЕР,ОЩЕ НИКОЙ НЕ ЗНАЕШЕ КАКВО НИ ОЧАКВА!?А този-зад маската на Уикилийкс от пост 87,нека знае,че червения му серлив ***,се вижда от далече!Просто времената са други вече..
57
0
 
4
 
! Отговори
дядо стоимен преди 10 години
че кой лидер не иска да наложи интересите си
56
0
 
7
 
! Отговори
До Реалист преди 10 години
"Навремето всички бяхме комунисти по принуда , и аз бях такъв ..."-----Хайде де! Не сме толкова късопаметни, моля ти се ;) не си измисляй! Никой, никого не е принуждавал, точно обратното - имаше натегачи които искаха да правят кариера е се натискаха да стават партийци (ти трябва да си бил от тия) те се пребоядисаха най-бързо. Също така, канеха добрите специалисти, защото линията беше началниците да са партийци, но нямаше проблем да откажеш, както моят баща, навремето, е отказвал многократно!
55
0
 
6
 
! Отговори
БГ преди 10 години
В БГ-то има безброй топли местенца в администрацията,и всеки го е страх от червени,сини и всякакви метли.На работещите не им пука,защото те си"метат" привсяко правителство и търпят колкото могат.
54
17
 
4
 
! Отговори
mimi преди 10 години
Станишев, ОБИЧАМ ТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!
53
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 10 години
До Реалист- Много точен коментар. ОСТАВКА!!!
52
9
 
29
 
! Отговори
сърГЕЙ преди 10 години
При ГЕРБ решаваха само двама, а сега само Доган
51
2
 
16
 
! Отговори
usa преди 10 години
sami ste si vinovni 4e gi darjite o6te . samo vikate ostavka i ni6to drygo
50
6
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
До. Бариерата.... Явно яко си ударен от бариера ....Навремето всички бяхме комунисти по принуда , и аз бях такъв ...,но времената се промениха и сега мразя червените *** ... Исках да ти кажа , че не само Бойко е бил такъв и стига си се повтарял кой какъв бил ,,, Всички го знаем по - добре от теб ... ОСТАВКА
49
5
 
27
 
! Отговори
Ботев преди 10 години
Няма такъв безсрамен лъжец като хамстера. Дано си го получи накрая.
48
7
 
13
 
! Отговори
не син преди 10 години
Станишев,Кутев,Манолова,Местан,Пеевски,Сидеров - една кофа л****** осмърдяваща живота ни ! По-лошото е,че си имат попълнения като Бареков и "Шамара"и подкрепящи ги *** наречени "Контрапротест"
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хаха повтаряй тея глупости да ти хвърлят трохи от позитано.Баси колко си жалък тръпки да го побият човек
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хаха на тея ли фантазии лъскаш.По безъбо безработно и жалко същество от атакста няма.Всичките *** от квартала станаха атакисти.Атакиста влиза в бой само 20 на 1 н кат ***
45
0
 
14
 
! Отговори
акуд преди 10 години
:))))) дпс??????? и демокрация ???? . хихихихих
44
1
 
4
 
! Отговори
lsl преди 10 години
До ЗДРАВОСЛОВНОАйде СЕР ГЕЙ, лапай ми патката
43
1
 
4
 
! Отговори
Жалък преди 10 години
Толкова може Българската нация! Каквито избирателите такива и политиците!
42
0
 
7
 
! Отговори
оргия преди 10 години
За пореден път показват реваншизъм и безотговорност това само комунистите го могат толкоа нагло .Според този извънземният експертните грешки могат с лека ръка да отшумят със времето и дори само заради Д П трябваше вече да са сдали власта .Кой ще носи отговорноста за това което правят до кога ще се подиграват нормалните хора осмислят грешките си и се стремят да не ги повтарят а тези наглици дори не можаха да излазат и да си признаят че са сбъркали .Нищо може пък следващият път да се поправяТ ! !